Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:
  Következő adatlap »

csalánleves adatlapja

Teve neve: csihányleves / Sorszáma: [7011 AL]
A te tevéd még nem nagykorú (nem tette le a teveérettségit), úgyhogy még nem szavazhatsz mások adatlapjaira!
Státusz:

Művelet:
Legyél a haverom!
Tiltólistára!

Ő egy fiú,
magassága: 185 cm, súlya: 95 kg.

Születési idő: 1968-07-21 (55 éves)
Horoszkóp: rák
Távolság a lakhelyedtől: Ismeretlen! (lépj be a tevédhez!)
Szeme színe: barna
Haja színe: barna
A haja... tüsi
Stílusa: vidám

Az adatlap közvetlen linkje: http://teveclub.hu/users/7011
Ez Ő!


A "Székelyföld" karaván tagja vagyok - gyere lépj be te is! Remek baráti társaság, eleven fórummal és naponta új napló-bejegyzéssel!

====================================================

CSIHÁNYLEVES
(Csalánleves)

Hozzávalók:
- 1/2-3/4 kg friss csalán (kb. fél tesco-s szatyor)
- 1 tojásnyi vaj vagy 3 ek. étolaj (oliva nem jó!)
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 3/4-1 liter tej
- 1-2 ek. liszt
- szárazon pirított kenyérkocka
- só ízlés szerint

Elkészítés:
A csalánhajtásokat mosás után a zsiradékon a zúzott fokhagymával puhára pároljuk; a zsemlekockát megpirítjuk. A puha csalánt a liszttel elhabart tejjel felönteni, ízlés szerint sózni, összeforralni, 3-5 percig főzni. A végén rongyolt tojást tehetünk bele (egy nyerstojást egyenesen a merítőkanálban kevés levessel elkavarunk s azonnal beletesszük a tűzről már levett levesbe).

(Bárányfejjel lehet gazdagabbá tenni: előzőleg meg kell főzni, a csontokat eltávolítani és ezzel a lével készíteni el a csalánt. A legvégén adjuk hozzá a bárányhúst, kevés eccettel ízesítve a végén.)

Kitűnő friss tavaszi étel, laktató.




Következő adatlap »







© Napfolt Kft. - Médiaajánlat