Az én oldalam - Naplóm

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje
http://teveclub.hu/naplo/
Szülinap és mese

A karavánom 200 napos. mindenki 100 eurót nyert.
megvan az 1000

Első lettem a kvíz játékon is!

A meseíróversenyre neveztem: Íme a mesém:
"A történet megtörtént eseteken alapszik"

Hol volt hol nem volt, még a teveóperenciás sivatagon is túl, volt egyszer egy tapicska nevű teve.
Egy padon ült egy oázis szélén. Gondolkodott.
- Nemsoká ünneplem az első szülinapomat. Mikor is lessz? 1, 2, 3 Pontosan 13 nap múlva. Furcsa. 13. A 13-as sokak számára szerencsétlen szám. Sokak számára... De nekem nem! Hiszen 1 éves leszek! Ez biztosan nem szerencsétlenség... Ez öröm. Mintha csak tegnap lett volna. Hogyan is jutottam el idáig? Jólehet teve! gyere ide. Elmesélnéd nekem az életrajzomat?
- Hát persze, boldogan:
Ott ült tapicska az árvaházban még vagy 50 tevével eggyütt. A szülei árvaházba dugták őt, mivel nem voltak képesek fölnevelni. Egyik napon, mint minegyiken néhány tevét örökbefogadtak. Tapicska a sarokban sírdogált. Egy 10 éves kislány, Zsuzsi is ott volt. Tevét keresett. Mikor meglátta tapicskát, a szíve hevesen dobogni kezdett. Nagyon megsajnálta tapicskát. Őt válsztotta.
Néhány nap múlva már nagyon összenőttek. Zsuzsi a szabadidejét tapicskával töltötte. Egy szép napon Zsuzsi úgy döntött, hogy karavánt alapít. Így is lett. A Katavánt "Tevékeny Tevék"-nek nevezte el. El is indult a sivatagban, más tevék keresésére. Néhány nap után, már sok-sok teve csatlakozott a karaványához. Egy más után haladtak, hosszú sorban. Tapicska volt az első a sorban. Sohasem volt boldogabb. Hiszen végeláthatatlan sor követte. Az álma valóra vállt. Egy sikeres karavánt alapított. Naponta megálltak egy oázisban, és játékokat játszottak. Minden nap egy másikat. Az egyik játékon, például, tapicska felsorolt 10 tevesorszámot, és a játékosok keresgették egymást. Sokat tevettek, mivel, ha ez egyik teve sajátmagát kellett, hogy megtalálja, akkor nem tudott mit kezdeni. Állt a tömeg közepén, és pislogott. egy mások játékon, pedig a tevék egy rajzot kellet, hogy rajzoljanak a homokba. Ezen is sokat szórakoztak, mivel a szél sokszor elvégezte a munkáját, és elsöpörte a rajzokat.
Egyik nyáron azonban egy nagyon rossz dolog történt. Tapicska nyaralni ment, és a karaván vezető posztját átadta egy másik tevének. Ez a teve viszont nem volt ojan jó vezető, mint Tapicska. A Karavánt eladta egy másik tevének, nagyon borsos áron. Mikor ezt Zsuzsi anyukája, Nóra megtudta, nagyon szomorú lett, mivel a szíve csücske, a kislánya elvesztette azt amiért szinte az elmúlt fél évben dolgozott. A tevét visszavette, nem olcsón. Ez az eset után, Zsuzsi nagyon vigyáz tapicskáta, Sőt, az anyukája is bekapcsolódott a játékba.
- És itt vagyunk most - gondolta tapicska - egy éves leszek. Nem is gondoltam volna, hogy egy év alatt ijen boldog leszek! És hogy ennyi teve szeretni fog.


Erre a következőket írta Hópihus:
"Nagyon jó lett a meséd:) Annyira, hogy be fogom tenni a márciusi TTK Magazinba is."







© Napfolt Kft. - Médiaajánlat

 


© Napfolt Kft. - Médiaajánlat