Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Ödike naplója


Kayl [155942 AL], gazdája Ödike
Ki a Punk???

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/155942
Ki a Punk???

[A neten szörfözve találtam egy hosszu cikket.... ebböl idézek, me szerzöi jogvédelmet nem találtam....]

Mindenki számára nyitva áll a lehetõség, hogy punk legyen. Sokkal nehezebb persze olyasvalaki számára, aki egy higgadt, kihívásoktól mentes, tudatlan környezetben nevelkedett, mert az nem látja a nyugalmát biztosító intézmények megkérdõjelezésének és provokálásának értelmét. Az ilyen gondtalan életre viszont kevés példa akad napjaink szûkülõ világában.

Az örök kérdések még mindig élénken foglalkoztatják az emberi elméket. Évtizedrõl évtizedre válik egyre világosabbá, hogy mit is jelent embernek lenni. Néha, az embereket arra nevelik, hogy biztonságos útvonalon haladjanak korai halálukba, fogyasztva és hajtogatva a félelmetes arisztokrácia dogmáit.

Másrészrõl, az emberi lelket nehéz elpusztítani. A punk az emberi lélek mikrokozmosza. A punkok az eszükkel boldogulnak, nem nyers erõvel. A társadalmat sokféleségükkel, nem konformizmusukkal mozdítják elõre. Más embereket befogadással és nem uralommal motiválnak.

Önmaguk jobbá tételének élharcosai, és ennek extrapolálásával az egész emberiség jellegét képesek javítani. Az emberi érzés mindenki számára hozzáférhetõ, íratlan, egyetemes szabályaihoz tartják magukat, és kerülik az elitista magatartásmintákat, titkos szertartáskönyveket. Õk testesítik meg a jövõ reménységét, és tárják fel a múlt hibáit. Nem kell megmondanunk nekik, hogy mit csináljanak, máris vezetnek bennünket.

A PUNK: az egyediség személyes kifejezése, amely abból az emberi képességünkbõl származik, hogy tudunk gondolkodni, és kérdéseket feltenni.

A PUNK: egy mozgalom, amely visszautasítja azokat a társadalmi attitûdöket, amelyeket az emberi természet tudatos figyelmen kívül hagyásával állandósítottak.

A PUNK: a kérdésfeltevés és a megértés iránti elkötelezettség folyamata, amely egyéni fejlõdést eredményez, és ennek extrapolálásával, társadalmi fejlõdéshez vezethet.

A PUNK: hit abban, hogy a világ olyan, amilyenné tesszük, hogy az igazság a dolgok mibenlétének személyes megismerésébõl ered, nem pedig az elõírásokhoz való vak ragaszkodásból.

A PUNK: állandó küzdelem a társadalomból érkezõ negatív visszacsatolástól való félelem ellen.

[tehát ne azé legyél egy stilus, vagy kultura résztvevöje, me olyan zenét halgacc, vagy me ugy öltözköcc, vagy me a comcéd kiccsajnak ez jön be... légy önmagad, s utánna gondolkodj el, ki is vagy, mé vagy... és a legfontosabb..... mi lesz a vége önmagad kifejezésének ]



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat