Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Gábor naplója


Tevecsek Ernő [114882 AL], gazdája Gábor
2005. július 7.

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/114882
2005. július 7.

Következzék akkor az idézetek hosszú sora, ahogy ígértem... :) Az első néhány már rajta volt az adatlapomon, csak hát azokat nagyszerűen megsemmisítettem. :)

Ez a kedvencem, mindenhová felírom, ahová csak tudom:

"Aki másokat ismer: okos
Aki önmagát ismeri: bölcs
Aki másokat legyőz: bátor
Aki önmagát legyőzi: hős"
(Lao-ce)

Néhány értékes darab Márai Sándor Füveskönyv-éből:

"Vándor vagy, és minden nap tovább kell menned. Nem tudhatod meddig élsz, s egyáltalán lesz-e időd, eljutni utad végcéljához, lelked és az isteni megismeréshez? Ezért menj minden nap tovább, sebes lábakkal és szegényen is. Mert vándor vagy."

"Tanulj szerénységet, örülj a szépségnek, s ne várj tőle mást, mint amit adhat. Az élet melegségét pedig keresd másutt; a szépség hideg láng, nem lehet melegedni mellette."

"A világ szemében akárhányszor megbukhatsz. Önmagunk előtt nem szabad gyöngének lenni; mert ez az igazi bukás."

"Agyad műveltsége véges és gyermekes. De jellemed és szíved műveltsége lehet teljes és emberhez méltó, akkor is, ha szellemi ismereteid korlátozottak."

"Az okosokkal lehet beszélni. A bölcsekkel lehet hallgatni."

"A világi méltóság aranyfüst és játékpénz; de az emberi méltóság valóság, színarany. Miért játszol hamis pénzért, mikor Isten megtömte zsebed színarannyal?"

"A dolgok nem csak önmagukban vannak: perspektívájuk is van. Ezért soha ne mondjad egy tüneményről: 'ilyen vagy olyan' - csak ezt mondjad: 'ebből a távlatból ilyennek látszik.'"

"És ne feledd soha, hogy a világ fia is voltál. Rokona a négereknek és a csillagoknak, a hüllőknek és Leonardo Da Vincinek. a Golf-áramnak és a maláj nőknek, a földrengésnek és Lao-cénak. Mindehhez közöd volt, egy anyagból vagytok, egy lélek teremtett, ugyanaz a lélek fogad vissza. Ez egészen biztos."

Mára ennyit bírok, holnap folyatom pár dalszöveggel, verssel, meg ami eszembe jut. :)



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat