Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Panda naplója


Little Red Riding Hood [33271 AL], gazdája Panda
2005. október 25.

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/33271
2005. október 25.

Szevasz!
Szóval. Hétfőn óracsere volt. Az első óránk helyett, ami Biológia lett volna, rajz volt megtartva, a Biológia meg majd csütörtökön lesz megtartva, a rajz óra helyett. Ki gondolta volna?
8:00-kor mindenki a 8/g-ből a Soós-ház felé igyekezett, hogy résztvehessenek hőn szeretett tantárgyukon a rajzon, hőn szeretett vagyis inkább tisztelt tanárnőjükkel Fige Istvánnével, másnéven Margó "nénivel", de ahogy csak a gyerekek hívják: Figénével. Az óra pontosan 8:05 csengetett, de ezt nem hallhatták a tanulók, hiszen a Soós-házban nincs csengő, így elővették karácsonyra és egyéb ünnepekre kapott zsebóráikat, és ezeket leolvasva tajékozódhattak az időről. Tehát mindenki tudta: becsöngettek. Szépen kettes oszlopva beállt, a szétkászálódott gyerekcsoport és várták a tanárt. Csak várták, csak várták, csak várták. Először Gyöngyi omlott össze:
- Hát én bedobom a Kék Halált!
Majd a többiek - felbuzdulva Gyöngyi kijelentésén - elkezdtek szétszéledni, csoportokra bomlottak, hogy mindenki ellása a megszokott feladatát.
Zoli, Peti, Marci és SimaTomi lesték az utcát, hogy időben értesítsék a többieket, hogyha a Tanárnő kilépne az iskolakapun, és elkezdene vánszorogni a Soós-ház felé.
Dia, Betti, Zsani, Ági és Niki pletykákat váltottak egymással. Az ő feladatuk a gyors hírvitel.
Ádám, Tocsa, Robi és Csabi egymás mobilján nézték azokat a képeket, amelyek valószínűleg óriásplakátokként erősen cenzúrázva lennének.
Lilla, Adri, Ildi, Réka, Juci és Andika éppen azt beszélték hogy miből kellett volna tanulni, miből fognak írni, és hogy biztos meg fognak bukni.
Dóri és Vivi valami újjab különlegességen törték a fejüket.
És én? Én cikáztam a csoportok között, hogy mindenről részletes információt szerezzek.
Az órakezdés utáni 20. percben megmozdult az Leskelődő csapat megszólalt:
- Ott jön biciklivel!!!!!
A pletykacsapat segítségével villámként csapott végig az osztályon a hír: Figéné biciklivel érkezik, még csak az iskolába!! Lehet lazítani, még kb. 5 percig!
5 perc múlva: Figéné kilép az iskolakapun.
6 perc múlva: Figéné megérkezik a Soós-házba.
6 és fél perc: Figéné: - Mindenki menjen át az osztályterembe!
Megérkezvén az osztályterembe, ami 3 és fél percet vett igénybe, a 8/g osztály halkan helyetfoglal. Figéné rajzlapokkal a kezében feltűnik a terem ajtajában:
- Mindenkinél szerkesztőeszköz! Rajzoljatok fel egy 18 cm x 18 cm -es négyzetet erre az A/3-as félfamentes lapra. A papírt állítva helyezzétek magatok elé, és a tetején hagyatok ki 3 cm-t! A négyzetet osszátok fel 2 cm-es kisseb négyzetekre,ezt követően az összes átlót húzzátok be!
Serényen sercegnek a szünetben igen jól kihegyezett, 2H-s ceruzák, pattognak a vonalzók, szúrnak a körzők. Figéné élesen osztja a meglehetősen helytelen kritikákat:
- Az ott nem négyzet! - vagy:
- Mi az ott??!! Szabadszemmel megállapítom hogy az nem 3, hanem másfél cm! (megjegyz.: lemértük. Valóban nem 3, hanem 3.1 cm volt..)
Tíz perccel később kicsöngetnek. Figéné elégedette látja, hogyalig 3 embernek sikerült befejeznije a műalkotást. Amint kilép az osztályteremből, a papírrepülők a levegőbe emelkednek, az alapzaj még alapabb avagy hangosabb lesz, néhányan kistartolnak az osztályteremből, néhányan megcélozzák az egy folyosóra lévő illemhelyet. Elszabadul az ősi szünetvágy.

Ez történt rajzon. Volt miről beszélni az oszifővel. Ugyani a rajztanár 25 percet késett az óráról, mint azt a fentebb lebő feljegyzésben ismertettem. Figéné ezt nyilatkozta:
- Én ott voltam időben...!




Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat