Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Asha naplója


Kis-Csivit [131578 AL], gazdája Asha
Boldog születésnapot!

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/131578
Boldog születésnapot!

Gondolj csak bele


Mikor van a születésnapod? Az enyém szeptember 24.-én. Kiskoromban imádtam, ha szülinapom volt, ez a nap éltetett, ezt vártam egész évben, ez volt az egyetlen, ami teljesen az enyém volt a többi háromszázhatvanötből… Igen, az az én napom volt, csak az enyém, és senki nem vehette el tőlem. Kicsi világom egyetlen középpontja voltam.

De gondolj csak bele. A Földön kábé 5,8 milliárd ember él: 5 800 000 000

Tegyük fel, hogy a születések körülbelül arányosak egész évben, és osszuk el ezt az 5,8 milliárdot 365-tel. Persze, ez nem olyan nagyon reális, de csak átlagoljunk. Tehát:

5 800 000 000:365
=15890410,958904109589041095890411

Szép nagy tört. Kerekítsünk.

15 890 410 ~ 16 000 000


Továbbá.

Másodpercenként mondjuk születik három kisbaba, és meghal két ember. Ha másodpercenként meghal két ember, akkor percenként százhúsz ember hal meg, az óránként hétezer-kétszáz, naponta százhetvenkétezer-nyolcszáz ember. Ugyanígy végigvezetve naponta kettőszázötvenezer-kétszáz gyerek születik.

Ez annyit jelent, hogy abban a huszonnégy órában a háromszázhatvanöt napból, amikor te saját magadat ünnepeled, amikor mindenki neked küldözget SMS-eket és tucatszám kapod az üdvözlőlapokat, telefonhívásokat, amikor azon sírsz vagy örülsz, hogy (te, te és te!) megint öregedtél egy évet, és rajtad kívül még tizenhat-millió ember ugyanezt éli át - csak abban a huszonnégy órában százhetvenkétezer-nyolcszáz ember hal meg, kap szívrohamot, szenved autóbalesetet, zuhan le egy géppel, adja meg magát egy betegségnek, satöbbi.

Nem azt mondom, hogy ne légy boldog. Légy boldog! Jogod van hozzá. Csak gondolj rájuk - mert lehet, hogy amíg rád azon a napon gondolnak tízen, húszan, ötvenen, százan vagy még többen, addig rájuk nem gondol senki.

Fújd el a gyertyát, és emlékezz meg az idős néniről, aki beadja a derekát a ráknak, vagy a kádban heverő fiatal kamaszlányról, akinek még utoljára dobban a szíve a forró, vérszín víz alatt. Gondolj rájuk. Fújd el a gyertyát.

És engedd el őket. Ez a te napod.


Boldog születésnapot!



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat