Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

FBI naplója


Homoki Hamuka [78143 AL], gazdája FBI
2008-03-23

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/78143
2008-03-23

Pisze-pisze, vesszünk össze - azaz meggyes elmélete a vizslákról... :)

Én meg azon merengek ma reggel, hogy egy vizsla mitől hülye és azt hiszem: rájöttem. Szóval szerintem az úgy van, hogy eredetileg minden kisvizsla csak egy kicsikét hülye és nem nagyon. És akkor, amikor csinál valami hülyeséget, mind minden kiskutya, akkor ugye a nagykutyák is és a gazdi is rászólnak. És akkor általában egy nem-vizsla kutyával az van, hogy leül picit és elgondolkodik azon, hogy valamit rosszul csinált és legközelebb igyekszik azt nem megcsinálni, hogy ne okozzon magának a szidással kényelmetlenséget. Egy kisvizslánál ez a lehetőség viszont eleve kizárt, mivel az ő túlfűtötten vidám szótárukból egyrészt hiányzik a "rossz" szó, nekik minden móka és kacagás; másrészt viszont a "gondolkodni" szó is hiányzik a szótárukból és ez a nagyobb gond. Vagyishogy lehet, hogy tudnak ugyan egy kicsit gondolkodni, de a mozgásuk ennél a gondolkodásnál sokkal gyorsabb. És akkor az van, hogy ők expresszvonat sebességel átrobognak a probléma valódi okán és tettekkel próbálják meg jóvá tenni. Van egy olyan kínai mondás, hogy "ha a bölcs az ujjával a Holdat mutatja, a hülye az ujjat nézi". Na, a kisvizsla is.

És akkor mondjuk az van, hogy egy nyugodt nagykutyát nyomaszt az, hogy egy kisvizsla gyorsan mozog, ráadásul közel hozzá, és odamorog. Egy nem-kisvizsla ilyenkor meghunyászkodik és ettől abbahagyja a gyors mozgást és ettől a nagykutya megnyugszik. De egy kisvizsla nem hagyja abba a gyors mozgást, hanem még jobban felgyorsul és oda akar szaladni bocsánatot kérni. Mivel eközben egyre gyorsabban mozog, ezért általában becsapódik a célpontba és a nagykutya, akit már eleve a tőle kicsit távolabb lévő gyors mozgás is nyomaszt, ettől kurvára ideges lesz, és ez innentől kezdve már egy öngerjesztő folyamat, mert ettől a kisvizsla még sokkal, de sokkal jobban felgyorsul. És ez egy ördögi kör.

Vagy vegyük például a cipőt. Egy nem-kisvizsla ellop egy cipőt. A gazdi ráripakodik, a nem-kisvizsla ezt lesummázza, ha nem is elsőre és akkor az úgy jó. De ha egy kisvizsla ellop egy cipőt, akkor a gazdi ráripakodik, a kisvizsla ettől felgyorsul és odarohan adni egy puszit. Természetesen előtte ivott, de azt is gyorsan és egyrészt vizes a szakálla, másrészt van mondjuk még egy kis víz a szájában. Na, odarohan adni egy puszit, de mivel folyamatosan gyorsul közben, ez a valóságban úgy néz ki, hogy belecsapódik a gazdi fejébe, közben az arcába köpi a vizet, majd mivel már elvesztette a fonalat ebben a gyors dimenzióban, felkapja a cipőt és elrohan.

Asszem most kizárom Piszét a picsába, fáradtak vagyunk mindannyian..Problémás tartalom jelzése


© Napfolt Kft. - Médiaajánlat