Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

bea naplója


blood [140925 AL], gazdája bea
dec.5

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/140925
dec.5

Háát igen.. december öt.
Mindenkinek vigyen soook sook yamii yamiit a mikuuláás xD
És... ennyi.

-------------------------------------------------
Saját:A mikulás egy napja.

Létezik egy öreg bácsi, valahol messze... Ez a bácsi minden évben egyszer kimozdul kuckójából és körbejárja a világot. Nem busszal megy, se nem vonattal, repülővel vagy hajóval. Őt csodálatos rénszarvasai viszik egy ,,föld körüli" útra. Ez a bácsi nem visz magával egyebet csak egy vastag füzetet és egy óriás zsákot. A füzetében minden gyerek neve fel van jegyezve. Az is, hogy ki mikor és milyen jó vagy rossz tetteket követett el. Ahol a jó tettek vannak tulsúlyban, ott szépen elhelyez a már előkészített, kifényezett gyerekcipőbe egy kis csomagot óriási zsákjából. Ahol pedig a rossztettek vannak túlsúlyban, oda virgácsot visz. Na de nem húzom tovább a szót, hiszen mindenki tudja, hogy ő a Mikulás. Mindenki kívülről tudja, hogy mit csinál minden évben egyszer, Miklós napján. Azt viszont senki sem tudja, hogy hogyan telik a Mikulásnak egy nyári napja...most megtudjátok.

2010. július 10-ét írunk. A nap szép lassan megláttatja magát a hegyek égbe nyúló ráncai között. Csörög egy óra. Egy öreg ember kinyúl óriási takarója alól és rácsap az órára. Visszahúzza a kezét miután az nem csörög tovább. Telik az idő... horkolástól visszhangzik ez az óriási ház. Az óra ketyeg...és ketyeg..majd újra csörögni kezd. Az öreg kéz ismét rácsap. Utána megint csönd....majd horkolás. Majd mind így, amíg egyszer csak kinyílik a szoba ajtaja. Egy kicsi emberke lép be. Lábujjhegyen odalopakodik az öregember ágyához, majd a füléhez hajol, óvatosan. Nyel egyet, levegőt szív, fel van készülve, hogy most torka szakadtából ordít egyet. Már tátja a száját, már majdnem kijött az első ,,á" hang, és ekkor az öreg felkiált: ,,MANÓ!". A kisember ijedten hátat fordít és rohan kifele. Az öregember kacagni kezd. Kacagása félelmetes, de mégis van benne valami kedvesség (nem akarok melegséget írni, meert...félregondoltok xDD), valami megfoghatatlan. Miután abbahagyta a kacagást, felkel és teknős gyorsasággal odarohan gardróbjához. Mielőtt odaérne... megint elkezd csörögni az óra. Ordít egyet: ,,MANÓ!", és gyorsan berohan a kisember, megfogja az órát és elszalad vele. Olyan gyorsan eltűnt mint amilyen gyorsan érkezett. Az öreg ember odaér a gardróbhoz. Remegő kezét nyujtja feléje...majd gondol egyet és leengedi kezét. Áll...bámulja a gardróbot, majd észbe kap és újra Manó után kiált. Manó megint berohan. Áll az öreg ember mögött... várja, hogy az hozzászóljon, de az csak hallgat. Így állnak 1-2 percet, hiszen az öreg nem tudja, hogy bejött a kisember. Mégegyet kiált:

-MANÓÓ!

-Itt vagyok, Mikulás bácsi.-felel a kisember.

-Hát miért nem szólsz?

-Hátöö...öö..öö..

-Na mindegy, gyorsan szólj Manninak, hogy készítse elő a fürdőruhámat, ugyanis úszni megyek.

-Azonnal.

A kisember kirohan. Az öreg ember csak áll, nézi a gardróbot. Majd odébb áll, a tükör elé és nézegeti önmagát, sóhajtozik nagyokat. Nem tetszik amit lát. Épp a hasát bámulja, amikor megérkezik Manni.

-Uram, itt a fürdőruhája.

-Köszönöm, Manni, igazán kedves vagy-mondja a Mikulás, de amikor a fürdőruhájára tekint ijedten felkiált-Isten! Hisz ez annyira.. annyira kicsi. Manni, ugye nem híztam sokat? Mondd, hogy nem!

-Ó, nem, dehogy tetszett hízni. Ön pont így jó ahogy van, dee.. nem ártana hogyha egy kicsit fogyókúrázna... nem sértésképpen, dee...

-Igazad van, Manni! Épp ezért megyek ma úszni.

-Rendben. Készítsem elő a vizet a medencéjében?

-Neem! Már unom ezt a medencét, idén valami újat akarok kipróbálni.

-És mégis mit?

-Elutazok...Hallottam, hogy van egy nagy tó... minden évben elrepülök ott is és mindig megfogadom, hogy nyáron majd belemártózok, de sosem tartottam be az ígéretem.

-És hol van ez a tó? Milyen tó ez?

-Magyarországon van... valami B betűvel kezdődik a neve.. talán Budapest..

-Uram, Budapest Magyarország fővárosa, és nem lehet egy tó. Nem a Balatonra tetszik gondolni véletlenül?

-Ja, igeeen! A Balaton! Oda megyek, rendeld gyorsan ide a szarvasaimat.

Miután az öregember ezt kimondta, Manni el is tűnt. A Mikulás mintha egyből megváltozott volna. Olyan gyorsan mozgott mint még soha máskor. Egy perc alatt felöltözött és rohant a szarvtérre (a palotájának azon része, ahonnan felszáll a szarvasokkal). Mire odaért és rápillantott a szarvasokra, hírtelen újra visszaváltozott azzá a lassú, remegő vénemberré.

-A szarvasok készen állnak-mondta Manni, de a Mikulás sóhalytott egyet majd ezt mondta:

-Áhh..én buta! Nem mehetek szarvasokkal! Nyár van.... Mit szólnak majd a strandolók? Még a végén azt hiszik, megbuggyantam, hogy nyáron megyek. Nem, most én is busszal megyek.

Ilyen volt a Mikulás egyik napja. NEm is akármilyen napja, hanem egyik nyári napja, amikor a Balatonban úszkált.(persze előtte lekéste a buszt...) Senki sem vette észre, hogy ez az öreg, nagyszakállas ember, aki itt mártogatja magát mellettük a Mikulás.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat