Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Fenrir naplója


Ibex [45564 AL], gazdája Fenrir
2012-01-22

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/45564
2012-01-22

Zsidó gyerek megkérdi a rabbit:

- Rabbi, mit jelent a demokrácia?
- Azt jelenti, hogy mi lenyúljuk az embereket sok-sok pénzzel. - mondja a rabbi.
- És mondd, nem haragszanak érte? - kérdi meglepődve a gyerek.

- Dehogyisnem, ezt nevezik antiszemitizmusnak.

____________________
A természeti környezet, a kultúra és a nemzeti örökségek hanyatlása a kapitalizmus természetes velejárója. Ez történik, ha az embereket jobban érdekli a profit, mint a világ amelyben élnek. A nyugati világ kapitalizmusa viszont a kereszténység természetes következménye, mivel a kereszténység a pogányság elűzésével spirituális űrt teremtett– és ami maradt, az csak a materializmus és egy jelentékeny tartalmat nélkülöző vallás. A keresztények gyakran megtartották a pogány fesztiválokat, rituálékat és jelképeket, de ezek már nem hordoztak valódi jelentést a számukra.

Így lett például Yule, a téli napforduló „Krisztus születésnapja”, Húsvét pedig „Krisztus feltámadása”; a nyári napforduló „Szent János napja”, Heimdallr pedig átlényegült Mikulássá, és így tovább. Yule eredetileg a napkerék fordulását jelzi, ezen a napon látogatják meg a holtak az élőket; Húsvét pedig a tavaszi napéjegyenlőséget követő első holdtölte utáni első vasárnap: Baldr és felesége ekkor tér vissza a pokolból. A nyári napfordulókor született Freyja, a szerelem istennője – Heimdallr pedig nem csak ajándékokat hozott nekünk, hanem kapocs volt számunkra az istenekhez. Végülis ő őrzi a szivárványhidat, ami az Égbe vezet (Asgard)! Mindezt elvették tőlünk a kereszténységgel, és mindenféle kapcsolatot elveszítve a spirituális valósággal és isteni eredetünkkel, itt maradtunk a kopár fizikai világban. Már nincs más célunk az életben, mint vaktában kóborolni a Földön és anyagi javakat gyűjteni, kényelmes életet élni – és ezt aligha sokan találják kielégítőnek, leszámítva az igazán felszínes és egoista embereket. Ez a spirituális űr egyre nagyobb probléma most, hogy hatmilliárd ember lakja már ezt a bolygót, és szinte mindegyikük azzal van elfoglalva, hogy megszerezzen mindent, amire csak rá tudja tenni a mocskos kezét. Közben a ’nyugati’ kapitalisták minden erővel igyekeznek a szegényebb országokban is elültetni a rendszerüket és befektetni a vagyonukat. Nem azért, hogy segítsenek ezeknek az országoknak, hanem, hogy piacot teremtsenek a termékeiknek. Lényegében több fogyasztót akarnak.

Ez még hatalmasabb csapás lesz a természeti környezetnek, amint Kína és India meggazdagodik; ugyanis a bolygónk nem bír el további 2. 4 milliárd környezetszennyező autót vezető, a hét minden napján gyakorlatilag teljesen felesleges termékeket vásárolgató kapitalista disznót. Elég bajunk van az egy milliárd már meglévő kapitalista disznóval (ezek főként USA, Európa, Japán). És mi lesz akkor, ha a Föld lakossága eléri a 9 vagy a 10 milliárdot melynek többsége kapitalista fogyasztó?

Ironikus, de az egyetlen dolog ami megmentheti az emberiséget, az egy sorozatos járvány, természeti katasztrófa, vagy más, ember okozta katasztrófa, ami letöröl legtöbbünket a Föld színéről. Ami azt illeti, szerintem a katasztrófa elkerülhetetlen – hacsak valami pálfordulás nem lesz hamarosan – és őszintén szólva én ezt örömmel várom. Minél előbb összeomlik ez a világrend, annál jobb. Nem is kell tennünk semmit azért, hogy ez megtörténjen. Az egyetlen, amit tehetünk, és amit meg is kell tennünk, hogy igyekszünk elmenekülni a szökőár elől, és biztosítani, hogy életben maradjanak a legjobbak közülünk, akik megmentik a pogány kultúránkat. Fizikailag kell elvonulnunk a modern világtól és annak minden morális, fizikai, érzelmi, mentális és spirituális kárhozatától. A vérünkre kell hallgatnunk, hogy így mondjam, hogy megtaláljuk a helyes életformát. A pogányság a vérünkben van, és ha egy értelmes és pozitív civilizációt akarunk építeni a jövőben, a mai Szodoma és Gomorra romjaira, akkor összhangban kell lennünk a vérünkkel.

_____________________________
" A magyar társadalom legundorítóbb egyedei: trendi kispolgár fiatalok. "



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat