Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Arra Sails naplója


Steve Leopard [226741 AL], gazdája Arra Sails
A diéta! - 2016.06.01.

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/226741
A diéta! - 2016.06.01.

Szóval, bele fogtam egy kemény (MED) által csinált diétába ami kifejezetten autoimmun betegekre van szabva. Megőrülök, hogy nem hetek tojást :D Most van a 4. hét. Van állapot nyomonkövető kérdőív is.
Ott sikeresen mutatkozik, hogy jobbulnak a dolgok. El akarom hagyni a gyógyszereket, de egyelőre erre még nem hiszem hogy sor kerül.
283 pontom lett első nap, mikor ki töltöttem, most 255. De 200 pont állandó az betegségem miatt, ami elviekben 100% nem gyógyítható csak kezelhető. Szerintem jól haladok, de nem egyszerű "helyesen" étkezni. Lassan megtanulok főzni is. Nehéz lemondani a Tejtermékekről, de azt már rég beláttam hogy az embernek semmi szüksége nincs anyatejre felnőttként. De tuti hogy a vaj ízéért muszáj... :D a tejet, túrót, tejfölt tojásból (ToTu) lehet pótolni de még sose próbáltam.
Cukor függő voltam, mondhatni... Úgy ittam a kakaót hogy megállt benne a kanál. Na most azt hinnétek hogy akkor egy nagy darab állat vagyok, de ezt döntsétek el ti. Most 156 cm-el 52-53 kiló vagyok. Régen 55-58 között mozogtam, de egy kis intenzíven fekvéses betegség után megmaradt ez a súlyom amit nem bánok.
Gabona. Minden reggelem műzlivel kezdődött, bár nem nestlé termékekkel, inkább amolyan magosakkal "madárkajával" persze édessel... (a cerbona műzli csúszott rendesen ha akciós volt) Na de mivel a glutén a szervezetemre negatívan hat, ezért el kell hagynom, valószínű véglegesen. Ugyan lehet pótolni, ezzel azzal (zöld banán liszt befutó, de nyílgyökérliszt, tápióka liszt se rosz aki nem autoimmun beteg) na meg persze a maglisztek, csak drágák!
Előre csomagolt, tartósított ételek, ízfokozók E-k kizárása még nehezebb. Bár van ez a Szafi Fitt, nekem szerintem a kedvencem lesz, ha majd enyhítünk a diétán. Olyan sütiket kreál :D ugyan inkább a fogyózó közönségnek van, de ezek általában glutén, tej, E, tartósítószer, ízfokozó, cukor mentes ételek ami jól hangzik.
Koffein, nah, 30 napig az is kizárva. Olyan vagyok mint egy zombi, zombulok.. :S se kakaó, se tea... És emelett ne legyek stresszes :D
Na de a jó hír az, hogy sok húst és még több zöldséget kell enni, mind a kettőt nagyon szeretem, és gyümölcs mértékkel.
Kitartást magamnak....



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat