Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:
  Következő adatlap »

rostélyos adatlapja

Teve neve: flekken / Sorszáma: [2707 AL]
A te tevéd még nem nagykorú (nem tette le a teveérettségit), úgyhogy még nem szavazhatsz mások adatlapjaira!
Státusz:

Művelet:
Legyél a haverom!
Tiltólistára!

Ő egy fiú,
magassága: -, súlya: -

Születési idő: -
Horoszkóp: -
Távolság a lakhelyedtől: Ismeretlen! (lépj be a tevédhez!)
Szeme színe:
Haja színe:
A haja...
Stílusa: vidám

Az adatlap közvetlen linkje: http://teveclub.hu/users/2707
Ez Ő!

Tevém a Székelyföld karaván tagja.
-------------------------------------------------------- ----------------

A flekken

Mint erdélyi specialitás, neve a német-szász "Fleck" szóból ered. Közsimert neve: fatányéros, rostélyon sült, rostonsült.

Vannak, akik flekkennek kizárólag a sertéshúst, abból is a tarját ismerik el az igazinak. Emellett azonban a marhahús is nagyon jó, mégpedig a vesepecsenye vagy egyéb sütésre alkalmas marhatagok, különösen a felsál.

A sütés lényege, hogy a közepes vastagságúra vágott szeletek a rácson a parázs fölött gyorsan sülnek, mégpedig mind a két oldalon, nem több mint negyedórányi idő alatt. Egyesek szerint lehet előre fűszerezni a sütendő szeleteket; a másik felfogás szerint szigorúan tilos bármilyen fűszert használni, és sütni csak a sózott szeleteket szabad.
De ajánlható az az erdélyi szokás is, hogy a hússzeleteket sütés előtt két-három órával sózzák, borsozzák.


Hozzávalók: sertéskaraj, só, bors, zsír

A sertéskarajt egy darabban megmossuk, szárazra töröljük, majd szeletekre vágjuk. Húsverővel kissé kiverjük, besózzuk, borsozzuk, roston, parázs felett, mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Grillezett zöldségekkel tálaljuk vagy simán mustárral.

(foto: sajátkészítésû fénykép)





Következő adatlap »







© Napfolt Kft. - Médiaajánlat