Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Isimoto naplója


Tanaka szan [8978 AL], gazdája Isimoto
2004. november 14.:)) horoszpók

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/8978
2004. november 14.:)) horoszpók

A "vizes-házak" (IV., 8. 12. ház): lelki hármasságnak is nevezik (A vizes jegyek a leglelkisebbek, legérzékenyebbek - Rák IV., Skorpió 8., Halak 12. - a lelkileg legérzékenyebb jegyek ők hárman). A víz-házhangsúlyos emberek, önmagukba zártan élnek, és rendkívül nehéz megismerni őket, főleg ha a Nap áll valamelyik vizes házban. Még ha látszólag nyitottak is, valószínűleg csak a felszínt látjuk. Érzékenyek, titokzatosak (8. és 12. ház), másokat viszonylag hamar kiismernek pusztán azzal, hogy hallgatnak és figyelnek. Magukat igen nehezen, vagy egyáltalán nem adják ki, nem minden esetben azért mert nem akarják. (A legközelebbi példának saját magamat tudnám felhozni, három 12. ill. három 8. házas bolygóállású horoszkópommal. Nehéz dolog megnyílni, és ha az ember mégis megteszi és csalódik, nehezen szánja rá magát ismét hasonló lépésre..., bár nálam könnyít az, hogy a bolygóim nagyrészt tüzes jegyben állnak.) A víz-házak hangsúlya még arra is utalhat, hogy újra meg kell ismerni egy adott részünket, amit valamikor már ismertünk, de "mostanra" elfelejtettük, vagy a tudattalanunkban szunnyad, és újra felszínre kell hoznunk. /Nos, nekem van mit... :-) / A vizes-házakat nehéz konkrétan értelmezni, mert nem lehet biztosan tudni, hogy ezek az energiák milyen szinteken vannak. Itt ált. sokkal komolyabban kell elemezni asztrológia-pszichológia szempontból, az adott személy lelki állapotát, így konkrétabban lehet látni, megállapítani az illető személy energia-szintjeit. De még sok éves tapasztalattal is igen nehéz ez a feladat.

Pl. Szaturnusz valamely víz házban lehet, erős bűntudat, féltékenység, kötelességtudat, visszahúzódó természet, vagy éppen jó okkultista (ez is attól függ, milyen szinten van az adott energia a vizsgált személynél)...

Hold valamely víz házban a belső biztonságérzet bizonytalan vagy tudattalan. Az okkult tudomány vagy valamely vallás támaszt nyújthat, ill. "belső rendet" teremt. (8. házban különösen erős késztetést érezhet az ezoteria és misztikus dolgok iránt.)

Merkúr valamely víz házban a logika helyett az intuíció az erőteljesebb. Az értelem alaptermészete a mély gondolkodás, elmélkedés, lehetnek rögeszmék, vagy okkult, lelki, spirituális tanulmányokra való hajlam (8. ill. 12. ház, - ill. 8. házban a dolgok mögöttes tartalmát is tudni akarja az értelem, nem éri be felszínes válaszokkal - dolgok mögé látás.)

Mars valamely víz házban céljai nem könnyen határozhatók meg. Az egyén tőle független erők által irányított, a 12. házban pl. megszállottságig is juthat, vagy erőteljesen harcol valmiért. Magasztosabb célt tűz maga elé, ill. 12. házban az egyén energiái tudatalatt vannak, a felszínen nem biztos hogy láthatók.

Vénusz valamely víz házban az egyén képtelen érzelmi megelégedettséget találni felszínes, hétköznapi tevékenységben ill. kapcsolatban.

Jupiter valamely víz házban nemeslelkű, könnyebben átsétál a nehezebb időszakokon, lelkesebb, még akkor is, ha az élet éppen nehézségeket hoz számára.

Az Uránusz, Neptunusz Plútó valamely víz házban aktív tudattalan erőket, ill. feltűnő lelki érzékenységet jelez. (Ezek jóval távolabb levő bolygók, így a jegyhelyzetük már nemzedéki hatásnak számít, mint személyes hatásnak. Igaz, hogy energiát kapnak a bolygók az adott jegytől amiben "tartózkodnak", mégis csak a házhelyzettel együtt lesz személyes az elemzésük.)




Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat