Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

fecske naplója


Sránka [199022 AL], gazdája fecske
KÉT PERC

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/199022
KÉT PERC

Vannak dolgok, amelyek egészen rendkívüliek. Mintha különleges odafigyeléssel, valahonnan a legbelső, legmélyebb zugból hozta volna elő az alkotó egy megismételhetetlen pillanatban.
Ilyen a te illatod, kedvesem.
Már hallom is, ahogy mosolyogva mondod:
-Bolond vagy...
Nem bánom, akár az is lehetek. Egészen egyszerűen megbabonáz, ha megérzem az illatod.
Mint valami gyönyörű virágé, amely az óceán közepén, egy apró szigeten látta meg a napvilágot. Senki nem tudja, honnan került a magja. Emberi szem nem pillanthatja, csak a napsugár, a hullámok, az esteli szél.
De nem öntelt az a virág. Ó, dehogy! Hisz nincs is tudatában varázslatos szépségével. Hófehér szirmain piciny bogárkát dédelget, aki az illattól megrészegülve, mámoros álomban ringatózik.
Vagy mint az aszú boré, amiből annyira kevés van, hogy elképesztő összegeket is felkínálnának érte, de hiába, mert nem lehet azt pénzen megvenni.
Tündérek gyüjtötték hozzá a nemes szőlőszemeket, s titkos helyen forrt ki az a fenséges ital. Hét lakat alatt őrzik, nem juthat hozzá senki emberfia, míg el nem érkezik a tündérkirálykisasszony lakodalmának napja. Akkor töltik majd harmatcseppekből készült kelyhecskékbe, s aki iszik belőle, örökre boldog lesz.

Csak két percre láthattalak, egy rövidke ölelésre.
Versenyt futottam az idővel. Lépcsőkön rohantam, több sávos utakat szeltem át, korlátok fölött ugrottam, megállókban rágtam a körmöm: "Még ha ezt elérem, még ha azt..."
Bánom is én, lesz ami lesz.
Aztán néhány gyönyörű pillanat a karodban.
-Bolond vagy - mondtad.
Igen, az vagyok. Bolond.
Most állok egy megállóban az oszlopnak dőlve, kapkodom a levegőt, mint egy fuldokló. Nem, nem a futástól. Csak itt van még az arcomon az illatod. Az a különleges, amiből nincs több a világon. Amit ha megérzek, remegek és kikúszik a lábamból minden erő. Már nem bírom elég gyorsan venni a levegőt...
Jaj, pedig nem szabadna. Csak lassan, nagyon las-san, hogy még so-ká-ig tartson...so-ká-ig...a vég-te-len-sé-gig...



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat