Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

:-) naplója


Mc Juci [207670 AL], gazdája :-)
2005. július 10.

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/207670
2005. július 10.

megyek a nagyimhoz hétfőn 2 hétre!lefagyasztom a tevimet azt hiszem:)
Kigyúrt csirkék a nyári fesztiválokon
A Fauna Egyesület road showja

A Fauna Egyesület már több éve részt vesz az ország különböző pontjain rendezett nyári fesztiválok civil udvaraiban és zöld zónáiban. A rendezvények által eljutnak az ország különböző pontjaira Soprontól Mezőtúrig, Kapolcstól Százhalombattáig. A fesztiválokon minden évben filmvetítéssel, előadásokkal, információs standdal, fotókiállítással és látványos akciókkal várják az érdeklődőket.

Az idei fesztiválok központi témája a tavalyi év folytatásaként broiler (húsáért tartott nagyüzemi csirketípus) csirkékkel kapcsolatos kampány lesz. A tavalyi év két kiadványa mellett idén két új anyaggal jelentkezik az egyesület; az egyik a nagyüzemi csirkékkel kapcsolatos (Kigyúrt csirkék tálalva c.), a másikat a szarvasmarha export (Vessünk véget a marhaságnak! c.) kapcsán jelentetik meg.

A tavalyi év mini felmérése után idén a tojásjelöléssel kapcsolatban indítanak országos felmérést, melynek segítségével a magyar tojáspiacot szeretnék felmérni, illetve a lakosságot informálni fogyasztóvédelmi és tojásjelölési kérdésekkel kapcsolatban.
Ősszel pedig pedagógusoknak szóló pályázat indul, amelyben minél több diák segítségével szeretnék bemutatni és felhívni a figyelmet a nagyüzemi csirkék életére.

Folytatódik "XXI. századi magyar konyha" - receptverseny is. A fesztiválstandoknál leadhatnak olyan recepteket, melyek helyettesítik a húst valami mással, esetleg reform, natúr, vagy bio alapanyagokat használnak, ugyanakkor ízükben, fűszerezésükben megőrzik a sajátos magyar ízeket.
A recepteket a Fauna Egyesület címére (Budapest, 1463, Pf.860) vagy e-mailen (fauna@fauna.hu) várják. A levélre írják rá: "XXI.századi magyar konyha"

A beküldők között értékes nyereményeket sorsolnak ki, a közönségszavazás alapján a legjobbat 2005. őszén bioélelmiszer ajándékcsomaggal jutalmazzák. Az eddig beérkezett receptek a www.fauna.hu (életmód rovatban) olvashatók. A receptekkel kapcsolatos véleményeket is várjuk a fenti címekre.

Az információs standoknál megtalálják az egyesület WTO-val, az állatszállítással, a nagyüzemi állattartással kapcsolatos kiadványait és a Fauna Híradót, illetve állatvédelemmel kapcsolatos személyiségtesztet és totót is kitölthetnek. A kulturált városi kutyatartást és az állatszállítást bemutató fotókiállítás a tavalyi nagy érdeklődés miatt idén is megtekinthető a Művészetek Völgyében és a Zöld Udvarban. (Sziget-Budapest).

Az idén a következő fesztiválokon találkozhatnak a Faunával:
július 14 - 16.Freefest,Százhalombatta, freefest.punk.hu
július 28 - 31.Kotta Fesztivál,www.kottafest.hu
július 29 - augusztus 7.Művészetek Völgye, www.kapolcs.hu
augusztus 10 - 17.Sziget Fesztivál,Zöld Udvar, www.sziget.hu
augusztus 27 - 28.Vegetáriánus Fesztivál, Budapest,Mátyásföld

További információ: 266-6978,30-236-9110 (Dömötör Erika),fauna@fauna.hu,www.fauna.hu
Fauna Egyesület,1053,Bp,Királyi Pál u.20., III.emelet

Forrás:www.zoldmagazin.com

Üdv:Gigi

"A húsevés provokálatlan gyilkosság."-Benjamin Franklin: Számadása életéről (Budapest, Európa, 1989.)
:)



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat