Döny naplója
Dönyke [70306 AL], gazdája Döny
Különlegesség ülönlegeseknek
Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje: http://teveclub.hu/naplo/70306
|
Különlegesség ülönlegeseknek
Gesztenyekrémleves rumos mazsolával Hozzávalók 4 személyre: 10 dkg mazsola 1/2 dl rum 25 dkg édes gesztenyepüré 8 dl tej 1 csomag vaníliás pudingpor 3 evőkanál cukor 1 csomag vaníliás cukor 3 evőkanál juharszirup vagy méz
Előkészítés: A mazsolát rumba áztatjuk. A gesztenyepürét villával összetörjük. A tejből egy merőkanálnyit elveszünk, simára keverjük benne a pudingport és a cukrot.
Elkészítés: A maradék tejet felforraljuk, folyamatos kevergetés mellett belecsorgatjuk a pudingporos tejet, beletesszük a gesztenyepürét, és 1-2 percig főzzük. Lehúzzuk a tűzről, a vaníliás cukorral ízesítjük, majd merülőmixerrel habosítjuk. A rumos mazsolát belekeverjük, és juharsziruppal vagy mézzel „pettyegetve” kínáljuk akár melegen, akár jégbe hűtve.
Munka: kb. 30 perc Fogyasztható: kb. 30 perc múlva 1 adag: 928 kcal
Mandulás finomság
Hozzávalók: A tésztához: 50 dkg liszt, 2 teáskanál sütőpor, 15 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 tojás, 20 dkg vaj vagy margarin. Ezen kívül: 6 dkg mandula, 1 tojássárga, 2 evőkanál tej
Elkészítése: A tészta hozzávalóit keverjük össze, pihentessük egy órát, majd alufólián nyújtsuk ki. Tetszőleges formával szaggassuk ki, majd sütőpapírral bélelt tepsire szórjuk rá a mandulát, és erre tegyük a formákat. A tojássárgát keverjük össze a tejjel, és kenjük a keksz tetejére. 180 fokon kb. 10 percig süssük.
|
Problémás tartalom jelzése


|