Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Ceratites naplója


Sven Hannawald [227002 AL], gazdája Ceratites
2005. szeptember 27.

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/227002
2005. szeptember 27.

Most epp a suliban/oviban vannak a gyerekek, vegeztem a vasalassal is, ugyhogy van egy kis idöm irni! :)
Itt Finnorszagban (legalabbis ahol lakom) most nagyon szep az idö, sut a nap ezerrel, es van egy kis szellö, szoval nagyon kellemes! Mindjart ki is megyek egy kicsit futni...
Most elmeselem miert hagytam ott a sulit: Az elsö evben jol ment, ösztöndijam is volt, aztan az elsö ev nyaran összejöttem egy sraccal es nagyon sokat voltam vele, igy masodevben nem tanultam semmit, ö volt az elsö nagy szerelem az eletemben, igy minden mas (sajnos a tanulas is) csak masodik lehetett mellette. Igy ugy leromlottak az eredmenyeim hogy szinte az összes masodeves targybol megbuktam. Aztan megfogatdam hogy "harmadevben" figyelek majd a tanulasra, de sejtheted mi lett az eredmeny... A bebiszitterkedes ötlete onnan jött hogy a gimis legjobb baratnöm Londonba ment erettsegi utan, es ott dolgozott 2,5 evet, rengeteg elmennyel es egy nyelvizsgaval gazdagabban jött haza. Akkor megbeszeltuk hogy egyutt visszamegyunk. Csakhogy ö odakint összejött egy olasz sraccal es a srac rabeszelte hogy menjen vele Olaszba. Ugyhogy ö most ott van. En meg nem akartam feladni Londont, gondoltam belevagok egyedul. A folytatast meg mar ismered... :) Szoval most itt vagyok, s mostmar szeretnem tenyleg vegigcsinalni amit elterveztem. A cel a finn közepfoku es az hogy megtanulhassak siugrani. Magyarorszagon is probalkoztam vele, Köszegen van az egyetlen siugroegyesulet, oda jartam egy kicsit. Szo szerint kicsit: az elsö nyaron amikor oda keveredtem kb. 6 edzesen voltam, tavaly nyaron pedig mar csak haromszor. Jartam volna en minden nap, de a Pest-Köszeg tavolsag nem piskota sem anyagilag, sem idöben. Ha le akartam menni a delutan 3 oras edzesre hajnal 5-kor kellett kelnem hogy elerjem a 7 oras intercitit, azzal 3 orat mentem, majd Szombathelyröl cstlakozas Köszegre egy ora varakozas, haromnegyedora ut, aztan seta a köszegi allomasrol a varos tulso felebe a sanchoz. Az edzesnek 5-kor van vege, az utolso vonat Szombathelyröl 6-kor indul Pestre, ugyhogy mindig ott kellett aludnom egy panzioban, aztan reggel haza. Szoval rament masfel napom es kb. 4000Ft-om az edzesre, s mivel nem egy gazdag csaladbol szarmazom, ezt sem en sem a csaladom nem tudta hosszu tavon finanszirozni.
Nemsoka hazajönnek a szulök s megyunk bejelentkezni a helyi rendörörsre, meg veszunk nekem finn nyelvoktatos cuccokat! Mar alig varom! :) Na megyek is keszulödni!




Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat