Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Tukán naplója


Fughetta [252680 AL], gazdája Tukán
2008-05-02

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/252680
2008-05-02

,Most lerendezném az "okosság" témáját, hogy ne szombaton kelljen. Szombaton MÁSRÓL fogunk beszélni.
"...hogy az illető ne dohányozzon, elégedetten éljen, ne hozzon rossz döntéseket, de alapvetően ne legyen beképzelt se, vagyis ha tudja magáról, hogy "okos", akkor ne vágjon fel vele. A másik, hogy a foglalkozása, életvitele is valamilyen értelemben legyen kiemelkedő. Értem ez alatt, hogy az általa kapott lehetőségekből a maximálisat hozza ki."
A maximálisat hozza ki. Minden tekintetben. Ha nem lenne, összeomlana a család. Pontosítok: A családi költségvetés. A foglalkozása(i) nem kiemelkedő(ek) de kiemelkedően csinálja. Nem vág fel vele, hogy okos, azzal én vágok fel, hogy okos az anyám. Nem hoz rossz döntéseket. Max rossz helyre pakolja a kártyákat a pasziánszban.
Ami a dohányzást illeti... Ilyen "gyilkoscigi" kampány csak nemrég óta létezik. 20 éve nem volt a köztudatban. 30 éve pedig senki sem mondta senkienk, hogy netalántán káros volna.
"Okos ember az, aki kitalálja, mit szeretne elérni és véghez is viszi."
Egy fityfenét. Az ilyet nem okosnak, hanem szerencsésnek nevezik. Kérdem én: Miféle tudás készíti fel az embert arra, hogy születik egy autista fia?
Könnyű a túlpartról bekiabálni... Én téged "okosnak" tartalak. Genetikailag. Csak te se tudsz dolgokat. Vagy "értelmesnek", ahogy akarod. PONTOSAN TUDOD, hogy értem.
És mindenekelőtt: Ha valaki PONTOSAN TUDJA, hogy számára egy adott szó mást jelent, mint más embernek, akkor minek köt bele, ha valaki azt a szót a köznapi értelemben használja? Miközben tudja, hogy nem úgy érti, ahogy ő?
Ennek fényében át kéne gondolni, mit nevezel te vitatkozásnak. Nem sorakoztattál fel érveket, azok nélkül "vitatkoztál". Nem indokoltál semmivel, csak lényegében azzal, hogy te tudod és kész. Ezt... kötözködésnek hívják.
Vitatkozni én is imádok. Érvekkel. Úgy partner vagyok. Érvek nélkül csak magadat járatod le, persze, hogy ez idegesít másokat. A kötözködés idegesítő dolog, ha nem tudnád.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat