Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2009-06-11

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2009-06-11

Kedves Jucó!
Reggel, munkába jövet láttam egy szaki autóját, gondolom, tetőcserepeket forgalmaz, mert az volt kiírva a kocsijára, hogy a jövő tetője. Nekem rögtön eszembe jutott az építkezés, mikor befizettük mamával három havi fizetésemet a zsindelyre, és mondták, hogy két héten belül jön. Mi vártunk türelemmel, de késett egy hetet, ami jól is jött, mert az ácsok, Hauék valami miatt nem jöttek, így nem kellett attól tartani, hogy valaki ellopja, mert nincs ott senki. Így aztán vártunk. De annak már egyáltalán nem örültünk, hogy még több hetet késett. Már biztosak voltunk benne, hogy azzal a szép summával megszöktek a kereskedők. Szóval ez volt a jövő tetője, mert csak a jövőben reménykedtünk, hogy egyszer talán megérkezik. Bizony, nem volt valami könnyű az az építkezés. Pedig pénzzel különösebben nem volt gondunk, de az embert mind fizikailag, mint lelkileg megviselte. Na, mindegy, az a lényeg, hogy felépült a ház, van hol laknotok. Jó kis ház, az biztos. Nem is értem, Gelmenci miért mondta többször is, hogy az egy nagyon rosszul megépített ház, ami hamarosan összedől. Soha semmi gond nem volt vele. Legalábbis az első pár évben. Meg hát ott mindent olyan lelkiismeretesen csináltak meg. Főleg azért, mert ott járkált meg dolgozott egész nap Bandi bá’. Ha ő nincs, a szemünket kilopták volna.
Szeretsz ott lakni? Vagy azért jobb volt a Boróka utcában? Nem sokára beköltözhetsz oda Blázzal, ha még akkor meg lesz. Lassan már jársz az orvosira, az meg nehéz lesz, hogy még hat évig vidékről buszozgass. Bár akkor az a bevétel, amit Nyusziék fizetnek, kiesik. Ami nem kis tétel azért. De majd megoldjátok valahogy. Nem hiszem, hogy mama túl boldog lenne az ötlettől, hogy te ott akarsz lakni. Már csak azért sem, mert szerintem azt szeretné, hogy maradj ott kint vele minél tovább.
Na. Lassan be kell fejeznem, mert lesz a reggeli megbeszélés, meg aztán a sok munka. Tegnap előtt főztem spenótot, meg csináltam egy jó pörköltet, azt ettem tegnap, meg az lesz ma is. Ja, meg nem tudom a házzal kapcsolatban, hogy le van festve egy újabb réteggel? Mert azt már vagy négy éve újra kellett volna festeni. Remélem, le lett azóta festve.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat