Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Judit naplója


Barbakán [73065 AL], gazdája Judit
2009-07-03

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/73065
2009-07-03

Tia!
na akkor elregélem milyen rovatot találtam ki a karavánnak...akit nem érdekel, lesz@rom...lényeg, h engem és téged szórakoztasson...és még okosodunk is...kell ennél több...nem!
teljesen mindegy, h a rovatot milyen sürüséggel csináljuk...ha hetente egy megy akkor egy ha három akkor három!
a lényeg, h olyan dolgokat irjunk a levélben mintha az egy újságcikk lenne, csak mindig valami okosságról szóljon...na de inkább elküldöm h miről is van szó...ha gondolod már is másolhatod és tovább is küldheted valamiféle felvezető szöveggel.)a következő cikkről ugrott be ez a dolog...de van más is a tartosolyomban, de ez a legmeghökkentőbb

A rovat címe:
JÉ,EZT NEM IS TUDTAM!
-Ki találta fel az óv-szert?-
Hogy az alapötlet kitől származik, nem tudni, de biztos, h ősrégi találmányról van szó:vászonból készült változatát már az ókori egyiptomiak is használták háromezerévvel ezelött.
Ismerték a régi kínaiak is, akik olajjal átítatott papírból állították elő-és a rómaiak, akik a kecskehólyagot kultiválták.
A középkorban használata hosszú időre feledésbe merült, újbóli felfedezése egy Gabriele Fallopio nevű olasz sebésznek köszönhető, aki a 16. században ezernél is töb teszttel bizonyítota, h az általa kidolgozott vászonzacskó hatékony védelmet nyújt a "francia betegség" a szifilisz ellen. A korszerű óv-szer kifejlesztése Charles Goodyear nevéhez fűződik:ő volt az, aki 1844-ben szabadalmaztatta a vulkanizált gumit, és 1855-ben elkészítette az első gumi óv-szert.

nah milyen, ha nem tetszik akkor ne küldd tovább, a lényeg az ötlet, az bejött?



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat