Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Kis farkas naplója


Lord Tyranus [148397 AL], gazdája Kis farkas
Titkos naplók (LOTR)

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/148397
Titkos naplók (LOTR)

Elrond titkos naplója

Másodkor, tegnap
Ma összecsaptunk Szauron seregével. A fiúknak romlik a hallása. Amikor azt üvöltöttem, hogy lövéshez készülj, letámasztották a pajzsukat a földre. A sortűznél meg valamelyik marha majdnem átlőtte a fülemet.
Másnap
Szauron kijött és megmutatta az új gyűrűjét. Csapatszám estünk hanyatt a meglepetéstől, amikor láttuk, hogy ezüstkesztyűhöz képes volt futtatott aranyat feltenni. Ebbe a pasasba semmi jóízlés sem szorult.
2. nap
Szauron gyűrűjét le akartam adni a portán, de Isildur lenyúlta és otthagyott. Gyakoroltam a nevét, de most se vagyok benne biztos, hogy Z-vel vagy SZ-szel kell-e kiejteni. Tiszta kosz vagyok és be is rekedtem.
35. nap
Találtunk egy völgyet, alacsony ingatlanárakkal. Sikerült lecsapnom pár üres telekre. A társaim szerint csak egy magamfajta balek hagyhatta, hogy kilátás nélküli, huzatos, dohos és sötét telkeket rásózzanak.
47. nap
Szépen halad az építkezés. Sajnos, a társaim kekeckednek. Zavarja őket, hogy ablaküveg híján minden reggel tele a szobájuk falevéllel. Hiába magyaráztam, hogy ez csak ősszel van így. Dilettánsnak, kreténnek neveztek. Ettől nyugtalanság lopódzott a szívembe.
79. nap
Kiadtunk pár szóróanyagot, de a címünknél Imladris helyett Völgyzugoly szerepel bennük. A marketingesünket kirúgtam, de ez már nem sokat segít. Még Gandalf is alig talál ide.
94. nap
Bilbó hozzánk költözött. Nem örülök, mert ahogy a régi mondás tartja: "A hobbit ritkán jár egyedül". Tegnap is azt álmodtam, hogy négy hobbit hancúrozik a kertben. Más se hiányzik.
98. nap
Arwen ma megint elkötötte szegény Glorfindel lovát. Glorfy tök dühös. Azt mondta, Asfaloth teljesen elszokik tőle. Ebben lehet valami, mert a múlt héten is csak hatodjára tudta megülni.
Ugyanaznap délután:
Arwen megint az én vízátemelő parancsaimat használta, pedig ezerszer megmondtam, hogy az az én dumám.

Frodó ébredésekor különös késztetést éreztem, hogy Smith ügynökként mutatkozzam be neki és üdvözöljem a való világban. Ez valami gonosz varázslat lehet.
102. nap
Ma ordibálást és veszekedést tartottunk az udvaron, de szóltam a krónikásunknak, hogy írjon "tanácskozás"-t helyettük. Gimli fegyverzet hatásbemutatót akart tartani, de hát már a törp ipar se a régi. Nem röhögtük ki. Legalább is ott nem.
103. nap
A Társaság nekiindult, hogy beteljesítse magasztos célját. Kész röhej. A hobbitok egy bokorban is elvesznek, Gimli mérföldekre bűzlik, Gandalfnak tériszonya van... Ork legyek, ha Lothlóriennél messzebb jutnak.
104. nap
Fogadtam Bilbóval három kiló mithrilbe, két pofon ellenében, hogy Frodó eljut Mordorba és vissza. Addig kanasztázunk.
591. nap
Semmi hír nem jött sehonnan. Gyűlölöm a kanasztát.

******

Gollam naplója

7462. nap:
Meeggggggggggyyyyyyyyeeeeee! Záákossssssszz...
8902. nap:
Záákossssssszz... Affene. Eszt már mondtam.
9042. nap:
Ma elengedtek Mordorból. Cúf orkok. Tiszta kosz lettem a kínszókamráckáikban. Nem mintha számítana. De a tangáckám igazán szexi.
9088. nap:
Ma megnésztem magam egy pocolyában. Mekkora gülüszemeim vannak! Így jár, akit számítógépen cinálnak. Szebaj. Hamarabb észreveszem a Drágaszágot. Ez akkor isz előnyösz lenne, ha köszgaszdász lennék.
5032. nap:
Elbactam a napok számozászát. A picába.
9771. nap:
Ma találkosztam a hobbitokkal. Kicit vitatkoztunk, de végülisz beláttam, hogy Frodó jó Gazda. Ész milyen édesz kisz szájackája van. Lopva meg akartam szimogatni a fejét, de a hájasz hobbit tök féltékeny rám. Azt mondta, megöl, ha a Gazdához nyúlok.
9876. nap:
Szokat vitatkozom magammal. Érdekesz dolog. Cak nagyon kifáraszt, ahogy minden mondat után át kell ülnöm szembe.
9903. nap:
Ma becapott a Gazda. Békészen halat loptam éppen valami szent tóból, de kicalt a parta ész átadott egy comó paszinak. Kámszát húztak a fejemre ész elhurcoltak. Félek, hogy valami szadomaszo társzaszágba keveredtem.
9989. nap:
A Drágaszágot akarom! Szikerült megegyeznem a Banyával, aszt mondta, két ruganyosz húszú hobbitot minden bordélyban szíveszen fogadnak. A Drágaszágot meg lenyúlom magam, én leszek a leghatalamaszabb! A Nagy Gollam! Ész akkor majd telik végre pszichológuszra!

******

A gondori Boromir titkos naplója

Első nap:
Elmentem Elrondhoz a Tanácsra. Aragorn fölényeskedik, mint mindig. Azt hiszi, hogy olyan nagy arc, csak azért, mert dugja azt a tünde csajt. Szóval, szerintem csak azért, mert valakinek széles a mellkasa, kidolgozott a teste, és napbarnított arcát férfias borosta borítja, még nem kell, hogy ... mit is? Egy kicsit eltértem a tárgytól. Azt hiszem, csatlakoztam valami küldetéshez, mivel elvonta a figyelmemet Aragorn hatalmas ... bunkósága.
Uuupsz.
Harmadik nap:
Rohadt gyűrű, rohadt küldetés, rohadt szövetség.
Negyedik nap:
Frodo ma elejtette a gyűrűt. Fölvettem, de Aragorn rámparancsolt, hogy adjam neki vissza. Arrogáns fasz. Nem tudom, mit szólna, ha jól tökönverném Gondor Kürtjével...!
Rohadt gyűrű.
Ötödik nap:
Nyilvánvaló, hogy Aragorn furcsán vonzódik Frodohoz. Ha-ha-ha! Samu megöli, ha valamivel próbálkozik.
Hatodik nap:
Aragorn még mindig bele van zúgva Frodoba. "Boromir, add vissza a gyűrűt Frodonak!" "Boromir, hadd vigyem föl én Frodot a Caradhrasra!" "Boromir, meg ne próbáld még egyszer levágni Frodo fejét, amíg ő alszik, hogy te ellophasd a gyűrűt!"
Baromira idegesít, hogy így kivételezik vele.
Tizedik nap:
Mért nem belém van belém zúgva Aragorn?
Tizenegyedik nap:
Kivittem Frodot Mória Bányáiból. Tulajdonképpen bejön nekem. Remélem, nem lesz belőlem perverz hobbitbuzi, mint Windermir bácsikámból. Legalábbis azok után, ami vele történt. Különben Trufa és Pippin is nagyon kis édes...
Egyébként, Gandalf meghalt.
30. nap:
Lothlórien. Galadriel elég jó bőr. Tuti, hogy el volt ájulva markáns, bár kissé mosdatlan férfias valómtól. Legolas megfürdött a szökőkútjában, de megszívta.
Ha-ha. Nagy tünde seggfej. Száz százalék, hogy festi a haját. Egyébkent, van egy pattanás az orrán. Aragorn javasolta, hogy mi is fürödjünk meg. Sajnos, csak később esett le, hogy nem úgy értette, hogy egymással. Hülye Aragorn.
33. nap:
Frodo olyan furcsán viselkedik a gyűrűvel kapcsolatban. Még azt se engedi, hogy megnézzem. Jó, persze, tényleg volt egy kis dulakodás vele, hogy egy pillantást vethessek rá. A földre tiportam és rajta feküdtem, amíg láthatatlanná nem vált. Ellenálltam a kísértésnek, hogy átöleljem (kicsit könnyebb volt, miutan jól orrba vágott). Féltékennyé tettem Aragornt! Ha-ha!
35. nap:
Megöltek az orkok.
Hülye orkok.

******

Aragorn, Arathorn fiának titkos naplója

Első nap:
Megölt gyűrűlidércek száma: 4. N. jó.
Találkoztam a hobbitokkal. Mentünk negyven mérföldet. Megnyúztam egy mókust és megettem.
Még mindig nem vagyok király.
Negyedik nap:
Fönnragadtunk a hegyen a hobbitokkal. Boromir rohadt idegesítő.
Még nem vagyok király.
Hatodik nap:
Megölt orkok száma: nulla. Gyenge. Megnőtt a borostám: markáns és férfias benyomást keltek. Ez az! Továbbra is föl akarom rúgni Gimlit. Fékezem magam.
Még mindig nem vagyok király.
Tizedik nap:
Bocsesz, mostanában nem tudtam sokat írni. N. sötét van Mória bányáiban. Láttunk egy nagy balrogot.
Még ma sem vagyok király.
Tizenegyedik nap:
Megölt orkok száma: 7. N. jó. Megint nőtt a borostám: egyre igénytelenebbül nézek ki. Lehet, hogy Legolas még nálam is melegebb.
Vajon ha király lennék, bejönnék nála?
28. nap:
Egyre inkább úgy érzem, hogy zavarbaejtően vonzónak találom Frodót. Viszont gyanítom, hogyha lépek valamit, Samu megöl. Mindemellett a szőrös lábfej kissé kiábrándító.
Még mindig nem vagyok király.
30. nap:
Lothlórien. Azt hiszem, Galadriel próbálkozott nálam. Pimasz csitri. Dumáltunk Boromirral. Nem is olyan rossz. Lezuhanyoztam. Juuj!
De még mindig nem vagyok király.
32. nap
Megölt orkok száma: nulla. Megint nőtt a borostám; elég szőrös vagyok. Legolas azt mondta, hogy egy árnyék és egy fenyegetés növekszik elméjében. Azt hiszem, Legolas valószínűleg buzi.
Nem, még mindig nem vagyok király.
33. nap
Megölt orkok száma: több ezer. N. jó. Boromirt megölték az orkok. Gáz. Habár bátran, a karjaim között halt meg, most már teljesen biztos vagyok benne, hogy egészen biztosan buzi volt. Lehet, hogy Gimli is? Béke Boromir poraira.
Még mindig nem vagyok király, de legalább, úgy tűnik, Boromir azt hitte. Bár az is lehet, hogy csak a vérveszteség miatt.
34. nap
Frodó elment Mordorba. Azt mondta, egyedül megy, de Samut magával vitte. Vajon miért? Egek, ebben a filmben rajtam kívül mindenki buzi? Bár, az igazat megvallva, lehet, hogy én is ... Még mindig nem vagyok király, a rohadt életbe.

******

Legolas titkos naplója

Első nap:
Elmentem Elrondhoz, a Tanácsra. Én voltam a legszebb az egész gyűlésen. Elvállaltam, hogy elkísérek néhány aprócska embert Mordorba, hogy valami gyűrűt beledobjunk egy vulkánba. Nagyon fontos küldetés - az aranygyűrű roppant veszélyes.
Negyedik nap:
Boromir nagyon idegesítő. Miért kell állandóan azt az óriási pajzsot viselnie? Fölmásztunk a Caradhrasra, de a csíra emberek miatt, akik nem tudnak járni a havon, vissza kellett fordulni. Határozottan én vagyok a legszebb a Szövetségben.
Sirály!
Hatodik nap:
A Bányában még ahhoz is sötét van, hogy rendesen megfésüljem a hajam. Nagyon félek, hogy gubancos lesz. Az orkok tök hülyék. Még mindig én vagyok a legszebb.
Tizedik nap:
Gandalf belezuhant a homályba. Másrészt, azt hiszem, egy pattanás fog nőni az orromra. Ez roppant nagy baj, mivel a tünde-pattanások akár 500 évig is megmaradhatnak. Még mindig én vagyok a legszebb, a rohadt ragya ellenére.
Tizenegyedik nap:
Lothlórien. Azt hiszem, Galadriel szebb, mint én. Viszont biztos, hogy leutánozta a frizurámat. Én is pont így néztem ki ezer évvel ezelőtt, mint ő most. Hülye muff. Totál kiakadt, hogy a tükrös szökőkútjában vettem habfürdőt.
Ráadásul azzal vádolt, hogy az én hajamtól dugult el a lefolyója. Hazugság, nyolcszáz éve egyetlen hajszálam se hullott ki, miért pont most kezdene el? Messze én vagyok a legszebb.
30. nap:
Evezünk, a nagy vízfelület miatt tisztára leégett az arcom. Aragorn szemmel láthatóan különös módon vonzónak találja Frodót. Ha bármivel próbálkozik, Samu megöli. Még mindig én vagyok a legszebb.
33. nap:
Boromirt megkísértette a gyűrű. Olyan unalmas már ez az egész. Engem nem tud megkísérteni, nekem mindenem megvan, amit csak akarok(tökéletes haj és kőkemény fenék). Mostanában elég furcsa leveleket kapok egy, magát Staceynek nevező valakitől, aki különböző obszcén dolgokat óhajtana tenni szerénységemmel. Szerencsére itt van a hiper-szuper éles tünde látásom, szóval elszaladhatok, hogyha azt látom, hogy jön.
35. nap:
Boromir halott. Elég gázos volt, nem igazán hiányzott most ez. Aragorn megcsókolta, amikor elhunyt. Hát ez nem igaz, az embernek tele kell lövetnie magát nyilakkal, hogy végre történjen valami? Boromir egyáltalán nem volt szebb, mint én. Nem értem. Úgy érzem, balhé lesz. Frodó elhúzott Samuval Mordorba. Milyen cukik ezek a kis emberek, hogy így törődnek egymással. Egészen biztos vagyok benne, hogy bejövök Gimlinek. Tök gáz. Pont a csípőmig ér, szóval lenne előnye is a dolognak, de a vastag copfok és az a nagy sisak totál kiábrándítók. Azt hiszem, sötét idők jönnek. Nagyon sötét idők.

******

A Király Naplója

Első nap
Ma megünnepeltük a Helm-szurdoknál aratott győzelmünket. Éowyn gyanús tartalmú kupával közeledett felém. Hát, egy pillanatra megállt bennem az ütő; megijedtem, hogy megint raguval akar kínálni. A múltkor már megjártam egyszer; a páncélinges kis konyhatündér főztjétől egy álló hétig ment a hasam!
Ugyanaznap éjjel
Pippin belenézett a palantírba. Szauron jól megdolgozta. Úgy kell a kis hobbitnak! Minek üti bele mindenbe azt a nagy orrát, a szőrös lábáról nem is beszélve?! Úgy látszik, nem tanult a múltkori csontvázas balhéból.
Másnap
Gandalf Pippinnel Minas Tirithbe vágtatott. Valamire készül az öreg!
Öt nap múlva
Éppen a lépcsőn üldögéltem, amikor hirtelen felgyúlt Gondor jelzőtüze. Végre eljött az én időm! Király!
Azonnal Théodenhez rohantam. Még életemben nem futottam ilyen gyorsan, csak egyetlen egyszer - s azt is Éowyn ragujának köszönhettem!!
Két nappal később
Gyülekeznek a harcosok, bár a vártnál jóval kevesebben jöttek el. Hát, nem tudom, hogy mi lesz ebből! Max. abban reménykedhetünk, hogy az orkok halálra röhögik magukat szedett-vedett kis seregünket látva.
Másnap este
Különös álmot láttam. Arwen a pamlagon hevert, igen ramatyul nézett ki. Hát, az öreglány adhatna kicsit jobban is magára. Na mindegy, ha túl leszünk ezen az egész cirkuszon, befizetem egy tengerparti üdülésre. Elvégre egy király fizetéséből bőven futja rá!
De mit is beszélek! Hisz Arwen, a hűtlen asszony elhajózott, s még csak annyit sem mondott: ATHELAS!
Ugyanaznap éjjel
Látogatóm jött: Elrond úr személyesen. Közölte velem, hogy Arwen haldoklik, s egyetlen esélye, ha a Gyűrű elpusztul. Én ugyan nem értettem, mi köze Arwennek az Egy Gyűrűhöz, de nem szóltam semmit. Elvégre apósjelölt a főnök. Egyelőre!
Viszont arra nagyon kíváncsi voltam, mikor rukkol ki a meglepetéssel, amit láthatóan a köpenye alatt rejtegetett. Boldog izgalommal találgattam, vajon mit kapok. Esetleg egy szörfdeszkát? Netán egy királyhoz illő új rucit??

******

Glóin fia Gimli titkos naplója

1. nap
Elmentünk a haverokkal valahova Eru háta mögé tanácskozni. Agyoncsicsázott tündeházak, de ablaküvegre nem futja nekik. Jött egy rakás további tünde is, mintha nem lenne belőlük itt is elég. Van egy Legolas nevu köztük, az összes tükröző felületen megnézi magát.
2. nap
Ma összeült a tanács. Semmi kaját nem adtak. A vendég tündék nyilvánvalóan egymás pasijai. A Gyűrűt megpróbáltam szétverni. Nem jött össze. Szegény Bóglinak majd veszek egy új szekercét.
4. nap
Nekivágtunk a túrának.
Gandalf az összes útbaeső várromot megnézeti velünk. Bolond az öreg, hegyet akar mászni, amikor ott van Mória. Legolas ma reggel kétszer mosott hajat és újrafonta a füle mellett a tincseit.
6. nap
Egy csapat varjú miatt Gandalf felmászatott bennünk a hágóra. Utálom a havat. A hobbitok csak nyűgnek vannak velünk. Legolas a hó tetején járkál, nőies mozgással. Gusztustalan.
Ugyanaznap, este:
Gandalf addig ordított, amíg a nyakunkba nem szakadt a fél hegyoldal. Frodó azt mondta, menjünk Móriába. Most mászhatunk vissza.
8. nap
A Tó Őre ránk döntötte a Nyugati Kaput. Legolas be van szarva, már goblint mond ork helyett. Boromir szólt, hogy minden tele van hullákkal. Miért én veszem észre ezeket utoljára?
9. nap
Attól félek, a tervezett Balin-féle lakomával baj lesz. Az egyik csontvázban felismertem Sercli fia Kiflit, a legjobb pékünket. Legolas minden pajzsban megnézi magát és Gandalf botjának fényénél fésülködik. Gandalfnak fingja nincs arról, merre kell menni. Nekem sincs.
12. nap
Ma megnéztük Balin szarkofágját és a Krónikák Termét. Balin sírfelirata tele van helyesírási hibákkal, elbőgtem magam. Pippin belökött egy csontvázat a kútba. Gázos dolog, az alagsorban valakire ráeshetett. Most majd feljönnek balhézni.
Ugyanaznap, később:
Hát fel is jött egy troll, meg pár ork. Felálltam Balin sírkövére, így magasabb vagyok mindenkinél. Yess! Legolas véletlenül torkon lőtte a trollt, most persze nagy az arca. Frodóról kiderült, hogy titokban testhez tapadó ezüstflitteres kombinét hord. Az összes társam végigtapogatta... Hova kerültem?
14. nap
Ma találkoztunk egy balroggal. Olyat lehelt, hogy Gandalfnak szétcsúszott a választék a hajában. Még nekem se ilyen büdös a szám. Gandalf beszólt neki. Van vér a pucájában.
Ugyanaznap, este:
Gandalf leesett a Hídról. Gáz. Kimentünk a Keleti Kapun. A hobbitok gyász ürügyén egymást ölelgetik.
15. nap
Megyünk Lothlórienbe. Legolas ma tizenhétszer állt meg frizurát igazítani. Az erdő állítólag tele van tündékkel. Már előre hányingerem van...

******

Az ötös számú Gyûrûlidérc titkos naplója

1. nap:

Épp most nyitottam ki Szauron karácsonyi ajándékát. Csini, csini, csini, csini gyûrû!

1 967000. nap:

A Sötét Úrtól megint egy doboz bonbont kaptam karácsonyi bónuszként. Persze Szauron megint megette az összes karamellt, és csak az eperkrémeset hagyta meg. Mennyire rühellem ezt a szolgaéletet.

Még mindig testetlen vagyok.

1 967005. nap:

Barad-Dúr tök uncsi. Nem lehet itt semmit csinálni, csak Scrabble-t játszani az orkokkal. Tök idegesítõ, mivel az orkok csak a mordori Fekete Beszédet értik. Próbáljad kirakni azt, hogy 'Ash Nazg Gimbatul', háromszoros pontszámért. Francokat.

1 967012. nap:

Az a gyanúm, Szauron készül valamire. Rányitottam, ahogy éppen csillogó szempillaspirált tett fel. Azt hiszem, nagyon boldog lesz, ha visszakapja a testét, és tényleg képes lesz kiöltözködni.

1 967015. nap:

Igen, Szauron kétségtelenül készül valamire. Parancsot kaptunk, hogy húzzunk, és vadásszunk le egy hobbitot meg közeli hobbit-barátját, akik valahogy hozzájutottak az Uralkodó Gyûrûhöz.
Az Angmari Boszorkányúr javaslatát, miszerint tejes dobozokra ragasszunk képeket az Uralkodó Gyûrûrõl, és várjuk a hívásokat, elvetettük.

1 967016. nap:

Kaptunk vadi új lovat.
Persze nem azért, hogy vaduljunk.
Sirály!
Mínusz pont: még mindig testetlen vagyok.

1 967017. nap:

Ma éjjel majdnem sikerült lenyúlni a Gyûrûhordozót, de a fõnazgúl röhögõgörcsöt kapott, miközben a Gyûrûhordozó és három 'útitársa' túlzott ölelkezését figyeltük.

Az a gyanúm, Gandalf inkább a nagy kék szemek és cseresznyeszáj alapján választotta a Gyûrûhordozót, semmint hõsi erényei miatt.

Majd Brí-ben utolérjük a Gyûrûhordozót és félcentis fiúháremét. Tökre várom a gyilkolászás utáni piálást.

1 967019. nap:

Rohadt Aragorn. Rohadt Isildur meg minden örököse. Perverz hobbitbuzik generációja, haszontalan népség. Arathorn fia lenyúlta a Gyûrûhordozót. Hogy a bénaságunk miatti csalódottságunkat elfelejtsük, egész éjjel Bríben piáltunk. A Brí-beliek nagyon segítõkészek.
Ittunk: 10 Mai Tai-t (aztán felszúrtuk a fogadóst egy szívószálra)
Kicsináltunk: 17 embert. Sirály!

1 967025. nap:
Hat napja követjük Isildur örökösét és a hobbitcsordát.
Aragorn nyilvánvalóan nyomul a Gyûrûhordozóra. Samu megöli, ha bármivel próbálkozik.

1 967026. nap:
Kicsit túlzásba vittük a játszadozást a Gyûrûhordozóval a Széltetõn. Aragorn erre totál begõzölt és felgyújtotta a göncömet. Samu valóban megpróbált megölni, habár csak késõbb vettem észre, hogy térden csaptak egy nyeles lábossal.

1 967028. nap:
Ma összefutottunk Isildur Örökösének tünde-csajával. Annyira lefoglalt az azon való röhögés, hogy Hobbitbuzi Aragornnak "barátnõje" van, hogy még magamhoz se kaptam és már el is sodort az ár.
Ló kinyiffant, páncél berozsdásodott. Vissza kell mennem Mordorba olajoztatni.
Nem, nem _olyan_ olajozásra gondoltam.
Milyen perverz lidércbuzik vagytok ti mind, mi?

******

Théoden király nagyon titkos naplója

1. nap

Sürgõsen szükségem van egy új személyi titkárra. Felkerestem a Kilencven Perc Alattvalókézbesítõ Szolgálat ot Vasudvardban. Igen jutányos, mivel ha kilencven perc alatt nem érkezik meg az új alattvaló, az ember kap egy ingyen orkot. Igazából nem tudom, mit kezdenék az orkkal, így remélem, hogy az alattvaló idõben megjön.

2. nap

Megérkezett az új alattvaló. Ez se nyerne szépségversenyt, de hát nem lehet mindenki olyan üresfejû felvágós szépfiú, mint Éomer. Éomernek nem mondtam, de Kígyónyelvû beígért nekem egy új szépségkúrát Szarumán személyesen kifejlesztett sminkkészletének segítségével. Állítólag friss leszek tõle és fiatalos.

3. nap

Mi ez itt, egy õsz hajszál?!

4. nap

Az újfajta szépségkúra teljes csõd. Nemhogy nem lettem tõle friss és fiatalos, de ehelyett úgy nézek ki, mint egy albínó törp, aki két évet pácolódott a Holtlápban.

Gyanítom Kígyónyelvû nyomul Éowynra. Nem is csodálom, mivel Éowyn igazán tûzrõlpattant. Nem tudom, hogy csinálja, hogy ilyen hûvös és fenséges. Mondtam neki, pózoljon harcos páncélinges szûzként, az teljesen beindítja a férfiakat.

6. nap

Miért nem veszi észre senki, hogy most már úgy nézek ki, mint egy rosszarcú tapír? Még Éomer sem tett megjegyzést az új szempillaspirálomra. Éomer annyira el van kényeztetve. "Akarok egy nagy bulit! Akarok egy új pacit!" Számûztem Rohanból, amiért sokat nyavalygott.

7. nap

Megváltoztattam a véleményem a szépségkúrával kapcsolatban. Kezd tetszeni az új külsõm, mivel annyira rémisztõ, hogy senki nem jön a közelembe. Nyugodtan üldögélhetek a trónon egész nap. Ah, a jól megérdemelt vakáció. Edoras népe amúgy is fárasztó és igénytelen.

8. nap

Vége a vakációnak. Beállított Gandalf, aki szemmel láthatóan szintén szépségkúrán vett részt. Gandalf olyan izé. Nem bírja elviselni, hogy másnak is lehet trendi és merész külseje. Micsoda primadonna!

Elhozta magával háromfõs, különbözõ magasságú fiúháremét is. Nagy gonddal válogatott testõrségemet totálisan seggberúgta egy szõrõs gõte, egy csini tünde, meg egy borostás hajléktalan. Szigorítani fogok a feltételeken az álláshirdetésekben.

10. nap

Megtámadtak az orkok. Arathorn fia "Gyenge Vagyok Mint A Harmat" Aragorn leesett a szikláról, így sikeresen kihúzta magát a harc alól. Ennyit az emberi faj hõs királyáról.

11. nap

Megérkeztem a Helm Szurdokba. Végre szunyálhatok egy jót.

késõbb

A szunyálást megzavarta Aragorn, akirõl kiderült, hogy mégsem olyan halott. Úgy tûnik, rahedli sok ork tart errefelé. Az embereimet nem igazán lelkesíti, hogy Aragorn folyton megpróbál lelépni a mellékajtón keresztül. Háromszor szándékosan a pince ajtaja felé igazítottam útba. Ha én nem húzhatok el innen, hát õ se. Egyébként is, az egész az õ hibája.

Nem igazán tudom miért, de akkor is az.

13. nap

Hol van a ló és a lovasa? De most komolyan. Az volt a kedvenc lovam.

késõbb

Látványosan veszítünk a csatában. Nem lep meg.

16. nap

Hõsi önfeláldozásomat megakadályozta Gandalf és a még mindig kibírhatatlan Éomer. Miért kellett Gandalfnak pirkadatig várni az érkezéssel? Gyanítom, azt akarta, hogy elõnyösen világítsák meg hátulról a napsugarak, miközben levágtat a lejtõn. Fellengzõs színészkedés. Bosszúból elmondtam minden emberemnek, hogy Gandalf neccharisnyát visel a fehér köpeny alatt. Akinek elõször sikerül elpattintania a harisnyakötõjét, lesmárolhatja Legolast.

Na, ki is itt a Király, ti gyökér stricik?

******

Frodó titkos naplója

1. nap:
Jó nagyot aludtam Elrond házában, már sokkal jobban vagyok. Samu istenien megmasszírozta a hátamat és meg is fürdetett. Hát nem csodálatos az ártatlan, testvéri szeretet? Azt ugyan nem egészen értettem, hogy közben miért szopogatta a lábujjaimat, de biztos vagyok benne, hogy ez valamiféle õsi tünde gyógymód.

3. nap:
Beleegyeztem, hogy elviszem a Gyûrût Mordorba. Jobban belegondolva, lehet hogy rossz lépés volt.

4. nap:
Aragorn és Boromir jól összevesztek azon, hogy ki cipeljen fel a Caradhras tetejére. Aragorn belelökte Boromirt egy hóbuckába. Boromir fülön harapta Aragornt. A Gyûrû nagyobb hatással van rájuk, mint gondoltam volna.

6. nap:
Arra ébredtem, hogy Aragorn az inggombjaimmal játszadozik.
Biztos a Gyûrût kereste. Átkozott csáberejû jószág az!
Á mindegy, Samu úgyis megöli, ha bármivel próbálkozik.

10. nap:
Ma Legolas elkezdte simogatni a combomat az íjával.
Teljesen elképedtem. Nem gondoltam volna, hogy Legolasnak is kell a Gyûrû.
Valóban iszonyatosan nagy hatalmú tárgy lehet!

11. nap:
Gandalf mutatott egy nagyon furi trükköt. Úgy látszik a csúcsos mágussüveg nem csak dísznek van.
Kíváncsi vagyok vajon õ is a Gyûrû hatása alá került, vagy csak egyszerûen elvont az öreg.

24. nap:
Végre egy kis nyugalom. Mória Bányáiban túl sötét van ahhoz, hogy Aragorn folyton megcsipkedjen, mint azt az utóbbi idõben teszi.
Gandalf belezuhant a homályba. Nagyon sajnáltam a csúcsos süveget.

27. nap :
Lothlorien olyan szép. Galadriel is olyan szép. Felajánlottam neki az Egy Gyûrût, de õ folyton csak azt hajtogatta: "Nemnem, inkább valami mást szeretnék tõled, Zsákos Frodó", és megpróbált benyúlni a nadrágom alá. Így hát nekiadtam a tartalék pár nadrágomat, mert úgy látszik, nagyon tetszett neki. Lehet, hogy Lórienben nincs elég nadrág.

30. nap :
Ma egész nap csónakban eveztünk. Nagyon elfáradtam. Trufa és Pippin felajánlottak egy csoportos masszázst. Milyen jó, ha az embernek ilyen aggódó barátai vannak! Örülök, hogy õket nem kísértette meg a Gyûrû. Habár nem kellett volna olyan erõsen dörzsölniük a hátamat, meg más részeimet sem.

Pippin ugye tudja, hogy mi unokatestvérek vagyunk?

Ugye?

33. nap :
Boromir megpróbálta elvenni a Gyûrût. Nem vagyok benne teljesen biztos, de azt hiszem megpróbált letapizni is. Ez kicsit megrémített, mert Boromir elég nagydarab.

36. nap :
Mindenki rám nyomul. Nem bírom tovább. Húzok Mordorba.

Samu is jön. Szuper, így legalább lehet még részem több ártatlan, testvéri lábmasszázsban. Bár szomorú vagyok, hogy el kellett válnunk a társaság többi tagjától, asszem Gimlit szívesen megdöntöttem volna. Azok a kócos copfok meg a nagy sisak egész izgatóak. Á, mindegy, úgysem jöttem volna be neki.

******

Gandalf titkos naplója

1. nap:
A Megyében. Elbûvölõ látványt nyújt ez az ártatlan és rusztikus vidék. Most én láttam rosszul, vagy Frodó a fûben maszturbált mielõtt megérkeztem?!

2. nap:
Bilbó születésnapi partiját a figyelemreméltó mennyiségû pipafû nagyban feldobta. Mindenki kiráááály arc. A fények kirááályak. Frodó sem rossz. Hobbitok olyaaan husik. Oppálá. Elestünk…Hukk…

3. nap:
Rohadtul másnapos vagyok. Megyek Minas Tirithbe aszpirinért.

12. nap:
Benéztem Szarumánhoz, hogy tanácsot kérjek Gyûrû-ügyben, de õ közben átállt a rossz oldalra. Mér nem szól nekem sose senki? Bár lehet, hogy hagytak üzit, de azt hiszem, a Barna Radagast megint kilopta a papírt az irattartómból.

13. nap:
Itt ragadtam a toronytetõn. A kilátás isteni, de ez az állandóan zuhogó esõ nem tesz jót a csúcsos süvegnek. Azzal szórakoztatom magamat, hogy rágót köpködök le az orkokra.

14. nap:
Szarumán megint meglátogatott és megpróbált letapizni. Miket képzel ez?!

16. nap:
Magányos vagyok. Talán Szarumán mégsem olyan rossz. Csak ne lennének azok a hatalmas rángatózó orrcimpái meg az ijesztõ karmai… oké, ennyibõl már elõbb is rájöhettem volna, hogy gonosz, igaz?

17. nap:
Megszöktem. Völgyzugolyban vagyok. Samu kissé megzakkant, azt hiszem. Egyfolytában fürdeti Frodót. A tündék mind kifogytak az eperillatú szappanból. Elrond kezd ideges lenni.

20. nap:
Elrond úgy döntött, elküldi Frodót, mert belefáradt abba, hogy képtelen bejutni az elsõ emeleti fürdõszobába. Nagy hûhó a Gyûrû körül. Beleegyeztem, hogy a Szövetséggel tartsak, hátha NEKEM is jut egy fürdõ Samutól. Nem ártana.

21. nap:
Aragorn nyilvánvalóan nyomul Frodóra. Samu megöli, ha bármivel próbálkozik. Szóltam Samunak, hogy fürdessen meg. Erre õ: "Ha-ha, Gandalf úr, jó vicc." Haszontalan idióta.

23. nap:
Caradhras tetején tökhideg van. A vitát, hogy ki vigye fel Frodót a hegyre, Aragorn nyerte. Boromir duzzog. Ha Legolas még sokat ugrabugrál a hó tetején, lecsapom a botommal.

25. nap:
Nem akaródzik átmennem Mória Bányáin, mert gyanítom, hogy a Balrog esetleg még mindig zabos félresikerült másodkori randink miatt.

26. nap:
Mória Bányáiban. Igen, a Balrog még mindig zabos.

27. nap:
Beleestem a homályba. A Balrog olyan izé. Mindenféle kimondhatatlan dolgokat kellett csinálnom mielõtt kiengedett. Úgy döntöttem, errõl a többieknek nem szólok. Majd kitalálok valami sztorit, hogy mekkora élet-halál harcba keveredtem. Megyek Elrondhoz, hogy kezeltessem kínos helyeken lévõ harmadfokú égési sebeimet. Remélem Elrond nem röhög ki. Ha mégis, mindenkinek elmondom, milyen görbe hétvégéje volt Szauronnal. Hah!


*/*/*/*/*/*/*/*


Éowyn levele Arwenhez

Drága nõvérem!


Rohanból kivesztek a jóképû palik. Mondd, most mit csunáljak?
Hallottam, hogy Völgyzugoly felé csörtet egy csapat cserkész... nem volna kedved õket Rohanba csõdíteni???
A spájz teli, gond egy szál se.
Majd Théoden, a nagybátyánk, tudod (?!) fizeti a költségeket.
Itt az van, hogyha én csettintek, mindenki ugrik. Gríma vezette be törvénynek.
Nagyon udvarol a kicsike, de nem valami szép...
Ja, és tegnap volt itt Szarumán, valami vén trotty.

Mi újság otthon? Apuka még mingig mindenért nyafizik? Mondd neki, hogy keressen egy jó nõt.
Tényleg, Galadrielt mér' nem veszi feleségül?
Mert Celeborn útban van... ja, és különben is anyós a viszony... Ez kár.
Nõvérkém, mikor mehetnék már végre le Völgyzugolyba? Olyan uncsi itt...

És még tényleg nem jött rá senki, hogy tesók vagyunk? Ez olyan muris!
Milyen kár, hogy embernek kell kiadnom magam...!!!
Oppá, leteszem a tollat egy percre...
Valamilyen Faramir jött, és képzeld, adott nekem egy diszkógömböt! Hát nem édes?
Be fog költözni a szobámba, úgyhogy kb egy hétig nem írok ehez a levélhez. Pá!


Juh, ez a Faramir nem egy nagy szám. De azért jóképû...
Bár lehetne jobb is. Különben meg nem az én esetem.

Nálad most ki van divatban? Csak nem Aragorn, naaaa??? Hallottam róla egyet s mást.
Apuka biztos azt mondja, hogy oda se figyelj ilyen ostoba "fiúkra." Ne halgass rá, jó?
Apuka vénségére mindent összehord. Galadriel pedig rendre tanítaná... Na mindegy.

Faramir már uncsi egy személy. Tudod mit, küldd le hozzám Aragornt!!!
Becsületszavamra, nem leszek rosszkislány!
Csak tudjon ellenálni nekem!

Aztán írj, te tünde-hercegnõ!

Éowyn

u.i.: És ne feledd, hogy én is az vagyok!!!!!!!!!



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat