Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Valami idióta naplója


Kicsi Alwyn [148212 AL], gazdája Valami idióta
Folytatás... már megen...

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/148212
Folytatás... már megen...

Üdv, vándo-rock!
Hát megint itt vagyok. Bocs a kihagyásért,de mire hazaértem, elment a kedvem az élettől is, nemhogy a naplóírástól. És ez nem a te hibád, Drizzit, hanem a hülye kalleré. Az a...BKVs ugyanis belekötött,h háttal van a diákom a pénztárcámban. Mondtam neki, h úgyis a matrica a lényeg, de ez ott kötözködött. Na nem untatom tovább a népet, itt a folytatás.
--------
Episode 3. /folyt./
-A terv? Egyszerű. Rávesszük szolgálót, hogy árulja el a nővéred, és őt használjuk eszköznek.
-Értem -bólintott egyetértően az Urad'Hhen herceg, mejd sátáni vigyorra húzódott a szája. -Az se nagy baj, ha mindketten belehalnak. Nem lesz kár egyikükért sem.
-Nem akarok akadékoskodni -fonta össze a karjait Alwyn -, de az előbb azt mondtad, hogy valamiféle kötés van a nővéred meg a másik nő közt. Azt hogy semlegesítitek?
-Nem is rossz a kérdés... -Oveshre segélykérően fordult Axyshoz, aki vállat vont.
-Ha Sanjellion veszi kézbe a dolgokat, nem nagy cucc. Te is tudod, mire képes.
-Hogy őszinte legyek, Axys... rajtad kívül senki sem tudja igazán, mire is képes Sanjellion -húzta el a száját Avril, a többiek pedig buzgón bólogattak.
-Akkor majd most meglátjátok -vigyorodott el a félangyal. -Kis herceg, neked még van egy kis feladatod. -Oveshre olyan torokhangon morrant fel, hogy a pixie ijedten Procyon sörénye mögé bújt. -El kéne mondanod, miről ismerem fel a kedves nővéredet.
-Leginkább semmiről. Az álcázás mestere. Ellenben Rissenyr... vele könnyebb dolgod lesz, már ami a felismerhetőséget illeti. A bőrszínét meg a hajáét még meg tudják változtatni, de a szeme mindig ugyanolyan. Méghozzá elég ritka színe van: vörös és lila keveréke.
-Az aztán ocsmány szín lehet -motyogta Adenessa, de a sötételf fejrázva intett felé.
-Nem úgy értettem. Furcsa mintás az írisze. Hő- és fénylátásnál is látszik ez a különlegesség. Azt hiszem, valami ősi átok finomított változata lehet.
-Rendben. És szerinted hogy férkőzzek a közelébe?
-Na ez már bajosabb. Mint említettem, Rissenyr rabszolga, így aztán elvileg nem lehet szabad mozgástere. De ha őt megtalálod, megtalálod Ellaislynt is, és talán tudsz vele kezdeni valamit.
-Axys? -fordult a félkerub a társához, aki elgondolkodva támasztotta a tenyerébe az állát.
-Még kiötlünk valamit. A lényeg, hogy megismerd a két nőt. Addig is: remélem, mindenki tud már a veszélyről! -A szigorú pillantás Alwynnak szólt, aki mérges sóhajjal nézett vissza rá.
-Ha esetleg megmondod, mit adjak tovább, szívesen kikürtölöm az egész Erdőben. Valami ilyesmire gondolsz: "Vigyázzatok, mert köztünk jár egy álcázómester sötételf nő, aki mellesleg bérgyilkos, és egy olyan kard van nála, ami beszippantja a fizikai éneteket is!", vagy mi?
-Ez igaz -tette a kezét csípőre Orion. -Akkor most mit tegyünk, ó, zseniális vezérünk?
-Először is: fogjátok be -mordult fel Axys. -Azért legalább óvatosságra inthetted volna őket, Alwyn.
-Mégis mire vigyázzanak? Nem lenne éppen szerencsés, ha épp egy ilyen helyzetben rendítenénk meg a többiek bizalmát egymásban, vagy én tévedek?
-Másodszorra -folytatta a negyeddémon, mintha meg sem hallotta volna a közbeszólást -: ki kell derítenünk, milyen logika szerint pusztítja a felszínieket ez a kis asszaszin. Oveshre?
-Fogalmam sincs -tárta szét a karját a fiú. -Sosem értettem a logikáját. Sem ő, sem Quainereisus nem rendszerben dolgozott, mindig azt tették el láb alól, aki a legjobban zavarta őket.
-Kár, hogy egymást nem zavarták ennyire -morogta Gardabrun, mire a pixie felnevetett Procyon vállán.
-Jó kis család lehettetek! Hányan vagytok testvérek?
-Hat nő és két hím. A nővéreim közül kettő asszaszin, három főpapnő, az utolsó pedig méregkeverő. A bátyám ikerpenge-harcos, én meg bárd. Mindannyian Kharyss kegyeit keressük, de csak engem hall meg közvetlenül. Az a baj, hogy mivel én vagyok a családból a legfiatalabb, senki sem jisz nekem. Úgy gondolják, csak befolyásolni akarom anyánkat.
-Így félreismerni valakit... -csóválta a fejét Laressel, mire Oveshre felé fordult.
-Azt mondod?
-Persze. Egy istennő, akit félreért a saját népe. Elég paradox helyzet, még ha Kharyss is valaha evilági entitás volt.
-Az -bólintott Alwyn, majd a darkelf mellé állt, és kinézett az ablakon. -És egy ilyen félreértés miatt most vadászik ránk egy asszaszin. Mit ne mondjak, marhajó.
Oveshre bólintott, aztán Axysra nézett. A mágus elgondolkodva figyelte az éjelfet, aki visszafordult az ablaktól, megmarkolt egy fatömböt az asztalon, előhúzta a tizenöt centis kését, és faragni kezdett. Ujjai közt hamarosan egy csuklyába öltözött alak vonalai sejlettek fel, ahogy egyre több fafogács gyűlt fel a lábánál. Pár perc alatt elkészült az apró Shirekh-szobor, amit Alwyn a polcra állított. Axys agya villámgyorsan pörgött.
-Te Oveshre... mesélj a nővéredről. Olyan, mint a többi mélyi?
-Mi-mire gondolsz? -dadogta meglepetten a sötételf, mire a negyedvér rávigyorgott.
-Szereti a pompát és a különlegességeket?
-Éppúgy, mint bárki más a fajomból.
/folyt.köv./

Ez a 3000karakter piszok kevés nekem!!! >:(



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat