Helga naplója
Black Magik Camel [8538 AL], gazdája Helga
2005. január 21.
Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje: http://teveclub.hu/naplo/8538
|
2005. január 21.
Finomat fözök!:) A görögök egyik nemzeti eledelét,a giroszt joghurtmártással (tzatziki) Leírom a receptet,érdemes megcsinálni,nagyon finom!
Hozzávalók 4 személyre: 50 deka báránycomb,(vagy sertéshús, vagy pulykamell-->én ezt szoktam,de ki melyiket szereti..) 4 evökanál olaj 1 nagy fej vöröshagyma 1/2 kígyóuborka 2 gerezd fokhagyma 5 dl natúr joghurt 1 evökanál olívaolaj 1 evökanál citromlé 2 szál petrezselyemzöld girosz füszerkeverék só,bors a díszítéshez olajbogyó,mentalevél
Elkészítése:A húst megmosni,megtörölni,apróra felvágni. Az olívaolajban elkeverjük a girosz füszerkeveréket,a húsra öntjük és hütöben pácoljuk 3 órán keresztül,vagy egy éjszakán át (így intenzívebb íze lesz). A megtisztított vöröshagymát vékonyan felkarikázzuk. A mártáshoz az uborkát megtisztítjuk,lereszeljük,a hámozott fokhagymát összezúzzuk.A joghurtot alaposan összekeverjük az olívaolajjal,fokhagymával,citromlével,és a lereszelt uborával.Ízlés szerint kell sózni,borsozni. A húst le kell csöpögtetni,a páclét felfogni,serpenyöben felforrósítani,és beletenni a húst,és ropogósra kell pirítani (kb 8 perc).+ 4 perc múlva hozzáadni a hagymakarikákat,és arnysárgára kell sütni. A húst még füszerkeverékkel,paprikával és borssal kell ízesíteni. A joghurtmártást külön adjuk hozzá,savanyú paprikával,olajbogyóval,és mentalevéllel lehet díszíteni..Tálalás elött a petrezselymet felaprítani és rászorni a húsra.
Ez úgy a jó (szerintem) ha a mártás jéghideg és a hús meg nagyon forró!Isteni ízkombináció. Italként mellé meg Metaxa!:)
Jó étvágyat hozzá!:)
|
Problémás tartalom jelzése


|