Helga naplója
Black Magik Camel [8538 AL], gazdája Helga
Fekete-erdö torta
Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje: http://teveclub.hu/naplo/8538
|
Fekete-erdö torta
Hozzávalók (16 szelethez) 1 kakaós piskótalap 5 centiliter cseresznyepálinka 100 gramm étcsoki A töltelékhez: 1 nagy üveg kimagozott meggybefött 1 tasak vaníliás pudingpor 1 csipet örölt fahéj 30+10+30 gramm porcukor 4+4 dl tejszín 1+1 tasak habfixáló 20 gramm kakaópor 3 centiliter cseresznyepálinka
A tortalapot félbevágjuk,a lapok vágott felét meghintjük 5 centiliter cseresznyepálinkával,az alsót kerek tálra helyezzük.A meggybeföttet leszürjük,2.5 dl kompótlét simára keverünk a pudingporral éa fahéjjal.2.5 dl kompótlét felforralunk 30 g porcukorral,hozzákeverjük a pudingos lét,sürüsödésig fözzük.Lehúzzuk a tüzröl,belekeverjük a meggyet,lehütjük.! dl tejszínt kemény habbá verünk,1 tasak habfixálóval.A kakaót elkeverjük 10 g porcukorral és 1 evökanál vízzel,kíméletesen a habhoz adjuk,nyomózsákba töltjük.Az alsó tortalap közepére tojásnyi csokihabot nyomunk,és kifelé haladva,3 cm-es távolságot tartva,körkörösen még 2-3 habgyürüt kerekítünk.A közökbe simítjuk a meggyes krémet,befedjük a másik tortalappal,kissé lenyomkodjuk.30 g porcukorral,1 tasak habfixálóval,és 3 centiliter cseresznyepálinkával felverjük a maradék 4 dl tejszínt.A habbal bevonjuk a torta oldalát,a tetején kupolaszerüen felmagasítjuk.A csokit forgácsokra vágjuk/kaparjuk,vastagon beszórjuk vele az egész tortát.Tálalásig hütöben kell tartani. Megéri megcsinálni/fáradozni vele,mert isteni finom!
|
Problémás tartalom jelzése


|