Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Galahad (Gally) naplója


Sir Galahad [29890 AL], gazdája Galahad (Gally)
2005. augusztus 26.

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/29890
2005. augusztus 26.

Ma hallottam a rádióban, hogy valahol M.o-n egy roma telepen a házak vizesek, penészesek. A roma szószóló szerint nincs pénz a helyreállításra, a kisebbségi képviselő szerint azért, mert a telepen senkinek nincs munkája, tehát nincs önerő.
Eszembe jutott a néhai John Fitzgerald Kennedy egyik mondása:
"Ne azt kérdezd, hogy mit tehet érted az ország, hanem azt, hogy te mit tehetsz az országért."
Jó lenne, ha legalább megpróbálnák állampolgáraink!

Kiegészítésül még néhány ajándék Kennedy mondat:

1960 szeptemberében Houstonban mondta: „Olyan Amerikában hiszek, ahol az állam és az egyház elválasztása teljes, ahol a katolikus papok nem szabják meg az elnöknek, miként viselkedjen, és a protestáns lelkészek sem mondják meg híveiknek, kire szavazzanak; ahol semmilyen egyház vagy egyházi iskola sem kap támogatást közpénzből vagy politikai preferencia alapján. Olyan Amerikában hiszek, amely sem protestáns, sem katolikus, sem zsidó, ahol a köztisztviselők nem kérnek és fogadnak el politikai instrukciókat, jöjjenek azok a pápától vagy bármely más egyházi forrásból; ahol a vallási testületek nem kívánják közvetlenül vagy közvetetten érvényesíteni akaratukat a lakossággal szemben vagy tisztviselőik nyilvános szereplései révén.”
"Miközben kifejezzük hálánkat, soha nem szabad elfelejtenünk, hogy a legnagyobb elismerés nem az, amikor szavakban fejezzük ki azt, hanem amikor úgy is élünk."
"Az élet nem igazságos: vannak, akik betegek, míg mások egészségesek."




Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat