Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Galahad (Gally) naplója


Sir Galahad [29890 AL], gazdája Galahad (Gally)
2005. szeptember 3.

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/29890
2005. szeptember 3.

Tegnap voltam a Budapest Arénában koncerten. A Tisztelet Társasága rendezte, a "szépkorúak" számára ingyenes volt. A Társaság két éve működik, több rendezvényt tartott már vidéken. Kíváncsi vagyok, hogy mire megy ki a játék, mert jelenleg úgy tűnik, politikailag függetlenek szeretnének maradni. (Egyszerre díjazták Dávid Ibolyát és Szili Katalint is.)
A koncert tetszett!:)))
Más:
Ma olvastam:

A Hülye Járások Minisztériuma

A magyar közélet egyre erősebben hasonlít a Monty Python-féle Hülye Járások Minisztériumára; mintha itt is csupa zakkant közlekedne fel, s alá. Már az is gyanús volt egy kicsit, amikor néhány éve a Fővárosi Közigazgatási Hivatal vezetője kenyérrel hajigálta meg az újságírókat a Nap-kelte adásában, a Környezetgazdálkodási Intézet főigazgató-helyettese meg pianínót vásároltatott, hogy ebédidőben klimpírozzon egy kicsit, később az egyik polgármester a hajléktalanokkal akarta összeszedetni a kutyakakit, miközben a kisgazdák első embere hol cseresznyét árult Chilében, hol meg a Kumráni tekercsekről elmélkedett Budapesten, hol meg a Fradi öltözőjében tartott eligazítást.
Ugorjunk egyet az időben.
Nézzük azt a kerületi polgármestert, aki egy héttel ezelőtt, iparitanuló-bajszát pedergetve öltözködési kódexet szerkesztett a Fővárosi Közgyűlés képviselőinek. Ebben erősen elhatárolódott a miniszoknya alól ízléstelenül kikandikáló, kevésbé kecses női vádliktól, és igyekezett definiálni a női pociknak azt a típusát, amely már munkaidőben is elővillanhat a top alól. Vagy vegyük Újpest első emberét, aki a kerülethez való feltétlen hűség megállapítása érdekében Toldit szavaltatna a kínai árusokkal, miközben ügyészségi nyomozók taktikailag kvaterkáznak minden idők legnagyobb magyar szélhámosával, aki mellesleg az egyik bulvárújság címlapfotója szerint egy elegáns fővárosi szálloda bárjában lazít két (zajos légkondicionálóval súlyosbított) kihallgatása között. Mindeközben az Oktatási Minisztérium hadat üzen a Túró Rudinak, a kormány bárgyú SMS-kampánnyal próbálja édesgetni a népet. A volt miniszterelnök a hazára immár reflexből rárontó baloldalról, valamint visszaállamosításról beszél fényes homlokú hallgatósága előtt, a szocialisták pedig plüssbékát osztogatnak a képviselőknek az Újvárosháza előtt.
Egy lélekgyógyász számára alighanem paradicsom ez az ország. Félő, hogy ennek híre megy, és rövidesen külföldről is özönlenek majd a pszichológusok; erre föl kell készülnünk, nincs mese. Meglehet persze, hogy annyian jönnek, hogy előbb-utóbb elegünk lesz belőlük, de nem kell megijednünk, okos polgármestereink könnyedén megoldják majd a helyzetet. Egy bizottság első embereként már a határon visszafordítják azt, akinek dongalába van, esetleg nem tudja fejből a Toldit, netán nem bírja el a petrencerudat vagy a malomkövet.
Egyszerű ez, csak gondolkodni kell.:))) (NSZ • Trencsényi Zoltán • 2005. szeptember 3.)



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat