Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Fazekas Dóra naplója


Egypúpú Babóca [119085 AL], gazdája Fazekas Dóra
2004. július 19.

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/119085
2004. július 19.

Mai naplóbeírásomat a macskáknak szentelem. Egyrészt mert nagy macskarajongó vagyok, másrészt mert jelenleg három is van itthon eme kecses lényekből. Ráadásul a háromból kettő még kicsi. Hihetetlenül rakoncátlan társaság! Egyik hobbijuk a sarkam levadászása és megrágása, másik kedvelt játékuk a kakukkosóra lecsüngő részeinek pofozása.
Azt hiszem a kismacskák fejlődése leginkább abban mérhető le, hogy milyen magasra tudnak mászni. A mi cicáink még csak az asztal tetejéig jutottak, bezzeg az anyjuk. Ő már otthagyta lába nyomát a szekrény tetején is. Lehet, hogy ez némileg bosszantó dolognak tűnik, és tény, hogy ilyesmire a kutyák képtelenek, mégis, az igazi macskarajongók nem bánják.
Szóval macskát tartani jó. Sőt! Izgalmas. Sose tudhatod melyik akar fölbuktatni merő szeretetből, sem arra nem jöhetsz rá, hogy miért nyávog folyton, akkor is ha van ennie-innia és éppen simogatod. A perzsák meg külön rejtély. Az első perzsám egy csodaszép krémszínű kandúr azt hiszem túltesz mindenkin. Véresre harapta a lábam, mégis annyira ragaszkodó volt, amit sokan el se hinnének. Milyen sokszor futott elém az utcán, mikor hazafelé jöttem. Ezt senki másnak nem tette meg. Azt hiszem nagy megtiszteltetés, ha egy perzsa igy viselkedik az emberrel.
Sajnos mostani kiscicáinkkal van némi gond. Még nem tudtuk eldönteni, milyen színűek a kicsik. Van bennük vörös, szürke, ráadásul mindenféle árnyalatban. Nem is cirmosak, nem is foltosak, nincs határozott mintájuk. Mondhatom sok perzsát láttam, képen, kiállításon, de a mieinkhez hasonlót még soha. Azt hiszem ráfoghatjuk hogy a színük egzotikus árnyalt homok. Ilyen kategória még nincs ugyan, de a jelek szerint majd lesz. Remélem azért majd akad rendes gazdájuk, és biztos vagyok benne, hogy nagyon szépek és aranyosak lesznek, mint az anyjuk. Bár el nem tudom képzelni, hogy lettek ilyen színűek, hiszen az anyjuk füstszínű, az apjuk fekete. Azt hiszem ez egy újabb macskarejtély marad.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat