Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Szabolcs naplója


Fifika [77434 AL], gazdája Szabolcs
2007-02-12

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/77434
2007-02-12

A horgászat elmodernizálódása, különös tekintettel az anyagi javak öncélú maga mutogatására..

--------------------
Hmm.. Elolvasás csak saját felelőségre. A TTC ne vállalja a korházi kezelésed költségeit, és az író fent tartja a jogot, hogy a pszichiátriai kezelésed szünetében rajtad teszteli a folytatást..
---------------------


Mint egykori horgász, van kis belelátásom ebbe a témakörbe. A mostani idevágó véleményem már csak a halfogyasztás szeretetében merül ki, és nem a horgászás élményén alapul.
Nézzük mi volt régen.
Nem kell túlságosan messze mennem, elég az 1985-1990-es éveket behatároló időszakra.
Teszem ezt azért mert speciel erre emlékezhetek, és azért is mert nem volt rég így emlékszem.
Picit.. Na jó van mire..
Szóvalság fogta magát a horgász, és mielőtt megnézte volna a vasárnap x-edszer ismételt Louis De Foune Horgász a pácban című sikerfilmét kislattyogott a közeli vízhez. Miért tette ezt ? Számtalan oka lehetett, de számos is. Párat felsorolnék. Csendre vágyott, mert az asszony soha nem kísérte el a horgászatba, és így itt a tóparton meglelte a saját lelki békéjének beteljesedését, és megtudta valósítani önmagát. Lehetséges csak haszonszerzés céljából elkövetett halgyilkolásra készült mikor kivitte a heti munkában megfáradt testét a tópartra. Lehet csak az aranyhalat próbálta kifogni. Lehet sellőre vadászott. Lehet Azért jelent meg a parton, mert ott szárazabb mintha a vízben jelent volna meg.
Mindegy. Egyszeri horgászunk kiért a partra, és elkezdte kikészíteni a felszerelését. Nézzünk bele ezekbe a dolgokba kicsit.
Nem vitt magával sok botot, mert felesleges volt. Két darabot használt, ha lett volna több sem cipeli. Egy egyszerű camping szék, hogy amíg nem jön a hal, addig ne terhelje feleslegesen gerincének csigolyáit a súly. Bottartó. Fontos dolog. Vagy vágott 2 darabot a közeli bokor ágából, vagy nem. Csali. Az előző este zseblámpával keservesen szedett giliszta egy parányi dobozban ami mégis tartalmazza az egész napi mennyiséget. Kis etetőanyag, ami saját maga főzött kukoricadara, vaníliás cukor, pár saját fűszer hozzáadásával reggel indulás elött készített.
Egy rongy amibe kezét törli ha vizes. Egy halkiemelő szák, egy haltartó szák. Kisrádió. Szalmakalap.
Tevékenység ? Szabadlevegőn eltöltendő nap, mely alatt halakat etetünk, és depressziós, öngyilkos jelölt halakat segítünk partra. Ezáltal a tó hal állományának lélekbeteg egyedeit tizedeljük meg, és magunk is örömünket lelhetjük a halfogás rejtelmeiben.

Ugorjunk egyet. Tudom nehéz ugrás közben olvasni, de nem baj. Olvasó hopp…hopp máris egyet elkapott.
Pörgessük meg az idő kerekét. 2007-es éve az úrnak.
Találunk horgászt még ? Hmm nehéz kérdés. Sok a horgász szerű lény.
Nézzük mit tesz ma a horgászunk. Felkel délben persze. Nem hülye ő csak megy horgászni.
Miért megy horgászni ? Hát minek vette azt a sok kütyűt aminek felét nem is ismeri…ha nem azért hogy mutogassa ?
Helye úgy is lesz…azért fizette le a halellenőrt tartson fel számára egy helyet.
Kimegy a garázsokhoz, és a direkt horgászáshoz vásárolt Mitsubishi pagero 4x4 kerék meghajtású terepjárójával elmegy a horgászboltba. Ott bevásárol. Mindenféle etetőanyagokat amikért a halak a gyártó állítása szerint egyből szepukut hajtanak végre magukon. Megveszi az összes gilisztát, aminek mennyiségének érzékeltetésére elég ha azt jelzem elég lenne egy pár száz hektáros szántóföld földjének bió lazítására.
Bepakolja szerény (6 fogásos) ebédjét, és kivonul a tópartra. Nekiáll kipakolni. Nyugágy függő ágy, napernyő, sátor, aggregátor, hűtőszekrény, tv, hi-fi, dvd lejátszó, műholdvevő antenna…stb.
Felszerelés. Legalább 10 bot. Aminek feléről nem tudja melyik halak fogására való. Bottartó. A legújabb színdivatnak megfelelő, kapásjelzős, mikrohullámos, fotocellás, hangfrekvenciás modell, ami már akkor SMS-t küld a horgásznak ha a hal csak ránéz a csalira.
Etetőanyagot szór a vízbe minek következtében a halak szexuális vágyát felváltja az akasszuk fel magunkat érzés.
Előveszi az x tízezerbe került haltartóját, ami olyan szintetikus anyagból készült aminek érintésétől a hal megnyugszik. Fejére nem kalapot rak, napenergia hasznosítás elvén működő kis ventilátort tartalmazó baseball sapka kerül.
Tevékenység ? Pökhendi maga mutogatás következtében fellépő ki ha nem én érzés.


Míg mindezeket kipakolja, egyszeri hagyományos pecásunk már nem tudja szárazra törölni halszagú kezeit, ugyanakkor idegesen hallgatja a szomszéd pojáca csipogó kapásjelzőjét.
A pénzes pecás érdekes pillantásokkal nézi hogy jön a partra a szomszéd hala, de nem érti miért nem hat a csúcs technológiás szuper hibrid etetőanyaga. Mérgében a hűtőhöz lép, és közben mérgesen fúj egyet az akciós aggregátor pöfögő burkolata felé, és előkap egy sört.

Igen kedves olvasó. Mindkét kategória megtalálható a parton.
A nagy Ho-ho-ho-ho hangja csendül a fülünkbe, és már látjuk is a csíkos, pöttyös röhögő halakat, kik nevetve üzletelnek a Mikó István hangján artikuláló búvár főkukacra….
„van itt csali és egy-két horog, az eszem pedig jól forog……”


Itt a vége…menjünk horgászni…..

By Fifika







Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat