Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Szabolcs naplója


Fifika [77434 AL], gazdája Szabolcs
Csiga...csiga bika...ja nem biga

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/77434
Csiga...csiga bika...ja nem biga

Na pezsegjünk, mint aranyhal a királyvízben….

A minap kellőképpen felcsigázódtam, és most szeretnék pár szót ejteni eme furcsa kis lényről.
Mikor nekiültem nem gondoltam ennyire sokrétű egy kifejezés a csiga. Rengeteg oldalról meg tudom közelíteni, és nem azért mert lassan mászik :P
Élővilág, csak úgy mint egy puhatestűek csoportjába tartozó élőlény. Építőipar, mint anyagmozgatás, egyszerű gép. Anatómia, mint a belső fülben elhelyezkedő egyensúlyérzékelésben szerepet játszó kis porcika. Szórakoztatásban, mint régi korok játéka, ami még búgott is… : )
Sebesség, türelem, kitartás érzékeltetése. Gasztronómia. Stb. ..stb..
De meg kell mondanom számos vicc, történet, mondóka, gyerekvers alapját is képezi ez a mókás kis lény.
Lehetőségek tárháza, de mégis amiről eszembe ötlött ez az egész írandó iromány, azt még nem is említettem. Síkos téma, bár nagyon kellemes. Csak utalni fogok rá, aki érteni akarja úgy is érti.
Azt hiszem a puhatestűek, csigák (gastropoda) túlságosan mélyre ható megismertetését kihagyom. Mindenki tudja hogy néz ki, és be. Tudjuk, van lobogós szeme, azért nem rohangál, ne lobogjon. Tudjuk, van neki háza. Tehát már akkor házas mielőtt hímnősként jól érezné magát, saját magával. Tehát önálló háztartással rendelkezik Egyedüli bérlője annak a saját tulajdonban lévő ingatlanának ami osztatlan és még meszes is,
Tudjuk, van nudista változata is. Tudjuk síkos, és lassan megy el. (ezért sokan irigyelik).
Mondom, nem rohangálnak. „Lassú vagy, mint a csiga” tartja a közmondás, amíg el nem zsibbad a karja a tartásban. Nos igen a csiga nem egy sok köbcentis gyorsasági szerkezet melyen leled sebességed szeretetét. Valószínűleg innen ered a „lassan járj tovább, érsz” kifejezés, de az ’érsz’ szócska mostanában ’élsz’ szóval is kicserélhető.
Ha mit sem törődünk a körülöttünk lévő világgal, és csiga módon közlekedve rábámulunk az élet szépségeire, a pillanatnak, a mának élve…hmm szépen hangzik, kár nem lehet megvalósítani. Vagy jön egy éhes, vagy egy anyagi javakat hajszoló ember, és begyűjt minket, mint csigákat, és lehetünk egyfajta gasztronómiai élmény valaki gyomrában, vagy egyszerűen ránk omlik a házunk, amint egy 34-45-ős lábmérettel rendelkező humanoid présel bele a puha testünkbe.
Szóval csigának lenni életveszélyes, és eddig még mindegyik bele is halt.

Most elmacskásodtak az ujjaim…ki tudja lehet egyszer macskáról fogok írni..
Ki tudja…majd megkérdezem „ki”-t…

(By Fifika)

Ui.: Ez az írás nem jött volna ha nincs a klaviatúra, a net szolgáltatóm, és a kezelőorvosom.
Köszönöm Fő Orvos Úr !! (na kevés lesz a 300 HUF az biztos…)



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat