Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Csésze . naplója


Kumukaikinuk [15145 AL], gazdája Csésze .
Még sem olyan édes

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/15145
Még sem olyan édes

Még sem olyan édes

Kultúra, kulturális, kultusz és minden egy nap január 22.-én. A Magyar kultúra napja. Hát ez az! Hol a kultúra? Valahol mélyen még a sok mocsok és máz alatt egy kis töredéke létezik. De meddig? Mert sajnos manapság nem divat kulturáltnak lenni, sőt inkább ellenkezője jellemző a társadalmunkra.
Pesten jártam… a sok nem éppen jóindulatúnak mondható megjegyzés ellenére, amit rájuk tesznek, úgymond a vidékiek nem sok alapját látom. De amit ott láttam azt itthon nagyon ritkán vagy sosem. Az emberek könyvel közlekedtek, utaztak. Nos persze tudom, hogy általában sokkal hosszabb tart nekik az út pl. metrón, villamoson ezért jut idejük a könyveket bújni, ami nem magyarázat arra, hogy más hol miért nem.
Eljött a kultúra napja bevallom én sem tudtam, amíg az iskolában meg nem szólalt a hangos bemondó. Ami arra jó volt, mint a hozzám hasonló tudatlanok is rájöjjenek mit is „ünneplünk” ezen a napon. Másra nem. Először is véleményem szerint nem a legmegfelelőbb embert választották e nemes feladatra. Lehet, hogy jól olvas, hangsúlyoz, de az izgulás illetve a rossz hangzásban minden elveszett. Minden. Olcsó, könnyű, unalmas, de lényegre törő beszédet hallhattunk. Hallhattunk?! Már akinek jó a füle és pár, sok figyelni nem kívánó egyén hangját ki tudta szűrni. Az időzítés viszont tökéletes volt, hiszen irodalom óra vége előtt öt perccel kaptuk a kultúr-tájékoztatást. Ami viszont meglepő volt nekem, hogy a tanár nem kérte, hogy hallgassuk végig. Tehát ebből arra következtethetek, hogy feladta.
„Lassan elhányom magam, de folytasd csak bátran, zabáld csak a kapszulát,aztán üvölts, és bizonyítsd be, hogy te is szívtál magadba kultúrát .Az ember kultúrát, kulturált!!!!!

.ekitzsirK



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat