Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Csésze . naplója


Kumukaikinuk [15145 AL], gazdája Csésze .
Jóembernek tartod magad?

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/15145
Jóembernek tartod magad?


Minden ember alapjában véve jó. Minden ember alapjába véve jó? Hiszen, a kisgyerek már amint képes rá rosszat tesz. Mikor először borítja ki az ételét a földre csupán, mert nem kéri még nem tudja, hogy rossz majd csak azután, hogy ezt kézrácsapással vagy leszidó szavakkal kölcsönzi a szülő. Tehát hajlamos rá.. mondhatni ösztönből benne van a rossz is. Mert nem tudja még. Ezért ez el is fogadható és így kell, hogy legyen és majd később ha jó nevelést kap nem fogja ezt csinálni.

Ez a gyerek cseperedik eléri a tizenéveskort és hajlamos a rosszra mint minden ember, jobb az amit nem szabad és keressük a veszélyt. De belül vajon mit érez? Egy bűnös vagy akár bűnöző ember nyíltan vállalja, hogy ő rossz ember?

Vállalná?

Tudja ezt magáról?

Vagy abban a hittben él, hogy ő jóember csak mentegetőzik valamilyen okokból kifolyólag, hogy ezt meg kellet tennie. El kellet lopni meg kellet ütnie, de amúgy ő nem ilyen. Csak gondoljunk bele saját helyzetünkbe.

Milyennek látjuk magunkat?

A glória jelenne meg a fejünk felett vagy az ördög szarvacskái?

A legtöbb ember törekszik arra, hogy jóember maradjon és ha hibázik röstelli magát és próbál változtatni vagy mégse, mert úgy gondolja magáról, hogy jó és nem látja a valóságot. Tehát talán a jó az ami ösztönileg van bennünk mindenkiben ott van öröklött tulajdonság és bizonyára tanult is. A rossz pedig adagolódik hozzá az évek során és embertől függő, hogy ki mennyire engedi eluralkodni magában ezt az idegen és nem beprogramozott tulajdonságot.

,,Az első kapzsi embert valószínű az anyja hozta létre,
De hamar rábaszott, mert őt is eladta, csak nem vette észre.
Felnőtt s rátapadt egy országra, ki a keblére hívta
Csak egy piti kis véradásról volt szó, de ő egy benzincsővel szívta."



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat