Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Zsolt naplója


Herr Bärenfell [266029 AL], gazdája Zsolt
Az Ősök felbukkanása(1.fejezet)

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/266029
Az Ősök felbukkanása(1.fejezet)

Mivel a prológot még nem sikerült megírni ezért az első fejezet fog felkerülni. A prológót még nem tudom mikor fogom befejezni.


Egy polgárháború története

A havazás egy rövid időre alábbhagyott. Brendvall nyugodt léptekkel haladt a játszótér felé, ahol átveszi majd a kristályt. Idő kérdése volt, mikor vélik úgy az „ősök”, hogy alkalmas a mágia oktatására a földön. A tájat belepte a hó. Az utóbbi időkben rekordmennyiségű hó esett. Sokan ki sem mozdulnak otthonról, az iskolákban hó szünetet tartanak, míg a legtöbb munkahelyen elnézik a késéseket. A futár lépései nehezek voltak. A térdig érő hóban nehézkes haladni, még ha az illető varázsló is. Lassan elérkezett a játszótérhez. A fák fekete fehérek voltak. Az alak, akitől átvenné a kristályt, hátat fordítót neki és éppen egy cigit szívott. Kabátja hosszú, fekete volt, belseje szőrméből. A kabát alatt jó módú fekete öltöny, vörös ingben. Brendvall kicsit kellemetlenül érezte magát, hogy egy ilyen előkelő ruházatú alakhoz ily rongyosan megy. Kabátja felett eljárt már az idő, az egykori kék kabátja teljesen kifakult, néhol kisebb szakadásokkal tarkítva az egyébként sem csodásan festő ruházatot. Kabátja alatt egy régi Rock banda pólója volt, Lábazatra pedig egy melegítő nadrág volt. Oda ment az alak mögé és a vállán gyengén megveregette.
- Á Mr. Brendvall. Örülök, hogy újra tudtunk találkozni- Szólt nyájasan. A kissé pufók, borostás arcán egy másodpercig még egy széles vigyor is átsuhant.
- Minden tiszteletem öné, uram. Az ősök már elintézték, amit kért tőlük. Amint hazaér tudni fogja
- Nem kételkedek önökbe egyáltalán nem. Tessék, itt lenne a drágakő- Belenyúlt a zakója belső zsebébe és elővett egy barna, gyűrött zacskót. Brendvall átvette, majd egy pillantás után megbizonyosodott róla, hogy az ügyfél nem verte át. Az idegen csak egy gúnyos mosollyal szemlélte, ahogy Brendvall belenézett a zacskóba
- Tán nem bízik még eléggé? Ugyan kérem, ezt most sértésnek kellene vennem- Nevetett majd szívott egyet a cigiből
- Tudja első az óvatosság, legyen akárkiről szó. No és hogyhogy nem valami rejtett sikátorban történik meg az átvétel? Hogyhogy egy nyilvános, kihalt játszótéren- Az alak hangosan felnevetett, majd megpaskolta Brendvall hátát, és enyhén meglökte, hogy jöjjön sétálni.
- Végett ért a történelmünk egy fekete pontja.. A polgárháborúnk- A mondat vége csak úgy elcsuklott. Amint kiértek a fák takarásából, a játszótér melletti orvosi rendelő hatalmas árnyéka vetült rájuk.
- Miféle polgárháború? Az ősöktől nem ha
- Nem szokták a számukra is negatív dolgokat híresztelni. A mágia egy csúf részével találkozott a fajunk. De nem ők a felelősek.. A mi kapzsiságunk a hibás. – szakította hirtelen félbe az idegen- Tudod, Brendi nálunk nem utód szerint megy a hatalom öröklése, mint pár száz éve itt e világban. Nem. A mi népünk kiválasztja a legtehetségesebb ifjoncokat és egy vezért képezz belőlük. Amelyik túléli a megpróbáltatásokat, az lesz az örökös
- És mi lesz a többi jelőltel?- Beszélgetés alatt kiértek a játszótérről, s egy kihalt parkban találták magukat, ahol minden fekete fehér volt. Az út menti bokrok tetejét belepte a hó, a parkban levő fák tetejét szintén. A szökőkút mely nem sokkal volt előttük le volt zárva, a kút körül pedig fél tucat havas pad.
- A többi elhullik. Természetesen, ha nem sikerül, akkor párbajokban. No de nem is ez a lényeg. Az egykori uralkodónknak volt egy félrelépése. Így egy fiú utóda születet. Halála után, a gyerek anyja, a törvények ellenére, követelni kezdte a gyermekének a trónt. Persze a királyunk is hozott olyan rendeleteket, mellyel növelni akarta a fia esélyeit, ám azok édes kevesek voltak. Az anyuka szerzett támogatókat maga mögé. Egy tárgyalás útján próbáltuk rendezni a konfliktus, ám nem sikerült. Az egészet az a szuka kezdte! Egy kecsegtető tárgyalást hívott össze. Azonban az egész egy csapda volt. Az asszony támogatói mágusokat küldtek ránk, kik fekete mágiát használva, támadtak ránk. innentől kezdve beszélhetünk a polgárháborúról. Kezdetben az ellenség állt jobban. Azonban a fajtársaim értesítették az ősöket erről, illetve a mágia tanácsot. Az ősök támogatást nyújtottak számunkra. Elítélték a fekete mágiát. Már a neve is… - A mesélő arcán halvány undor futott át. Odamentek az egyik padhoz, mely a kút mellet volt. Brendvall rámondott egy halk varázsigét és a hó szertefoszlott. Majd helyet foglaltak.
- A fekete mágia elcsúfítja a testet és a lelket egyaránt. Aki ahoz nyúl, nem lehet jó szándékú lény. A háború az ősök támogatása nélkül, vesztésre állt. A támogatásuk viszont megfordította a háború menetét. És végül a régi törvényeink szerint került a trónörökös hatalomra. A gyermeket börtönbe vetették. Többen állították, hogy ő is tanult fekete mágiát. Illetve veszélyes lehet a hatalomra.. Egy újabb polgárháború. Akár azzal a veszéllyel is járhat hogy elvágjanak minket a mágiától,
- Elvágni egy egész népet a mágiától?- képedt el az ifjú varázsló- De hiszen az .. Majdhogynem lehetetlen. Ha valaki egyszer megízleli a mágiát, nem választható el. Legfeljebb ideig elvehetik tőle.
- Elvenni ellehet. Erre vannak az energia cellák. Azonban az elvágás nem ezt jelentené. Az ősök minden csecsemőt elrabolnának a birodalomból, amely nem érintkezet mágiával. A rablás után a bolygónkon ragadt fajunkat kiírtanák. A csecsemőkbe nem nevelnék bele a mágiát. Majd ha elég idősek lettek, száműznék őket, a régi világukba, hol kezdhetnek mindent újra. Viszont visszatérve a történetre. Az örökös anyját kivégezték. Az energia cellákban, visszaváltoztak, a mágia nélküli énünkre.. a fiúnak remek lett a fizikuma, hála a visszafejlődésnek, de az anyukának. Egyszerűen. Mintha nem is a fajtánkból lett volna. Teljesen elkorcsosult. Egyesek szerint a fekete mágiától volt ez, mások szerint nem is közülünk való. Rémes egy történet. De remélem e gyalázatot sikerül majd jóvátenni. Remélem, a te fajod bölcsebb tud lenni.
- Elolvasván a történelmünket, mi sem vagyunk egy ma született bárány- Majd néma csend következett. A mesélő elszívta a cigijét , majd bepöckölte a parkba.
- Úgy érzem nekem mennem kéne. Rengeteg tenni valóm van még. A tanács is vár tőlem még egy rakatnyi információt bizonyos személyekről. Hát igen, munka az van. Remélem hasznát veszik a kristálynak az Ősök. Nem volt könnyű megszerezni
- Bölcsességükből kiindulva, nem hiszem- Az alak felállt, begombolta a kabátját, és kezet fogott Brendvallal, majd lassan besétált egy sikátorba.
- Fekete mágia.. Hm..- A szótól is kirázta a hideg. Vetett még egy pillantást a kristályra és ő is elindult, vissza a faházába, ahol visszatérhet az Ősökhöz



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat