Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Isti naplója


osy [33040 AL], gazdája Isti
kedddddd

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/33040
kedddddd

Nah hájbáj!

mielőtt nekiesek ocsmány számgépháló tanulásnak,ideböfögök vmi érdekeset amit most óvasok:

Svájcban újra legális az abszint

Az 1908-ban betiltott, híres-hírhedt tömény ital, az abszint legalizálása mellett döntött hétfőn a svájci parlament. Neuchatel kantonban, a nevezetes szeszesital őshazájában a tilalom ellenére eddig is titokban folyamatosan gyártották a zöld tündérnek nevezett italt.

Márciusban emelt szót a svájci kormány az abszint legalizálása mellett, mert, mint a kormány közleményében olvasható, már nem áll fenn a "zöld tündér" elmekárosító hatása az ital egyik fő alkotórészére, a fehérürömből származó tujon hatóanyag tartalmára vonatkozó szigorú törvényi szabályozás bevezetése óta. A svájci kormány hangsúlyozta: az abszint a szabályozásnak köszönhetően semmivel sem károsabb az egészségre, mint bármilyen más tömény szesz.

A svájci Neuchatel kantonban, a nevezetes szeszesital őshazájában a tilalom ellenére titokban folyamatosan gyártják az igen jó áron értékesíthető abszintot, melyet illegális előállítása a "tiltott ital" nimbuszával övez. Nem hivatalos becslések szerint ezen a vidéken jelenleg évente körülbelül 15 ezer liter abszintot desztillálnak titokban.

A kormány érvelése szerint ha törvényessé válna az abszintkészítés, akkor jobban ellenőrizhetnék a gyártás folyamatát éppúgy, mint az előállított mennyiséget, és az alkoholtartalmú italokra vonatkozó törvények szerint megadóztathatnák.

A tiltás feloldásától a svájci vezetés a gazdasági élet felvirágzását is várja a Neuchatel kantonbeli Travers-völgyben, az abszintgyártás egyik bölcsőjében.







Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat