Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Norelle naplója


MEXXbabyke [164061 AL], gazdája Norelle
Ég és föld között lebegve

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/164061
Ég és föld között lebegve

kiskoromban arról álmodoztam, h világhírű balerina leszek ... és eljutok Párizsba, Moszkvába, New Yorkba ... és bár nem lettem nagy balett-táncos, a szenvedélyem a tánc iránt azért megmaradt, és bennem él mindig.
a példaképem nem más mint Vaclav Nizsinszkij (1890-1950): kiváló orosz balett-táncos. 1908-ban végezte el a cári balett-akadémiát, majd GYAGILJEV "Ballets Russes"-jéhez (Orosz balett)-jéhez csatlakozott, amelynek keretében Párizsban (1911) érte el legnagyobb sikereit. Később saját koreográfiákkal próbálkozott (Egy faun délutánja, Tavasz-szentelés stb.), de nem nagy sikerrel. Bp-en a Gyagiljev-társulat keretében 1912-ben lépett fel. 1914-ben feleségül vette Pulszky Romolát, és ugyanekkor megvált Gyagiljev társulatától. Később elméje gyógyíthatatlanul elborult. Ő volt minden idők legnagyobb balett-zsenije. a balett nagy alakjai még Maria Taglioni, Fanny Elssler ... de mindig is az orosz balett nyűgözött le. Anna Pavlova, Tamara Karszavina voltak a szentpétervári balettiskola világhírű képviselői. láttam már felvételen (sajnos nem élőben) Prokofjev Rómeó és Júliáját, Hacsaturján Szpartakuszát, Csajkovszkij Hattyúk dalát ...
nem árt senkinek egy kis művészet-történet, csak ezért írtam le, de inkább csak úgy magamnak, nekem csak ez maradt a táncból, az emlékek, a múlt nagy alakjai, akiket nem lehet és nem is szabad elfelejteni ..



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat