Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Bea naplója


Bejuci [29124 AL], gazdája Bea
2004. július 22.

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/29124
2004. július 22.

TANKCSAPDA TÖRTÉNELEM:::
1989.

február: Buzsik Gyuri és Lukács Laci leszerelnek a katonaságtól és Labival kiegészülve a Debreceni Tanítóképző Főiskola egyik pincéjében - ekkor még név nélkül - elkezdenek zajolni.
július: Az első "koncert" Szentendrén - szintén egy pincében - a PG csoport előtt.
október 14.: az első igazi koncert debreceni Újkerti ÁMK-ban az Auróra vendégeként. Ezen a napon lép be a képbe Kémeri Peti a zenekar szervezője és megszületik a Tankcsapda.
november 11.: három óra alatt elkészülnek az első demók.
december: megjelenik a "Baj Van! " c. demókazetta.



Baj van!

Minthogy az utóbbi hetekben sokszor hallgattam a győri Auróra lemezanyagát, kellőképpen ráhangolódtak füleim a dallamosabb punk anyagokra. Ezek után persze nem is csoda, hogy a debreceni Tankcsapda trió Baj van! ! ! című demója is hamar megtetszett.

Ellentétben a hazai metálbandák manapság oly divatos, finomkodó megszólalásával, a magát hardcore bandának nevező Tankcsapda az ösztönös, lórúgásszerű punk-gyökerekhez nyúlt vissza. Szerintem ez a punk rock'n'roll, de ha ők harcore-nak tartják magukat, lelkük rajta. Érdekes megfigyelni, hogy a miskolci Marylin glam rock-ja és a Tankcsapda rock'n'roll-ja között szinte csak a szöveg és némi természetes agresszió (az utóbbi oldalon) jelent differenciát. A megközelítés teljesen rokon, de hát ugye a Poison és a Sex Pistols is csak rock'n'roll. "It's only rock'n'roll, but I like it... "

A felvétel sodró irammal, lendülettel rendelkezik, visz magával mindent és mindenkit könyörület nélkül. Ha lenne rá lehetőségem, azonnal kiadnám a Tankcsapda nyolc nótáját nagylemezen. Nagyon tetszik a hangulatos Szívd! témája és szövege is, teljes az összhang a muzsika és a tartalom között. De említhetném az ugyancsak izgalmas zenei témájú I Want More-t is, és persze a többi nótát szépen sorban. A trió: Lukács ének/gitár, Labi basszus, Buzsik dobok megtette a magáét, most rajtatok a sor.

MHH. 1990, április.

(Folyt köv...)





Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat