Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

chhaya naplója


vadmacs [5526 AL], gazdája chhaya
2004. augusztus 18.

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/5526
2004. augusztus 18.

ELSŐ RÉSZ MIVEL EGÉSZBEN NEM FÉRT IDE

Oliviero Toscani: Reklám, te mosolygó hulla!

Halleluja! Beléphettek a világok legjobbikába, a földi paradicsomba, a boldogság birodalmába, a biztos siker és az örök ifjúság honába. Ebben a csodálatos országban az ég mindig kék, levegőszennyezés sosem fakítja el a lombok ragyogó zöldjét, a legparányibb pattanás sem kezdi ki a lányok szaloncukor-rózsaszínű bőrét, egyetlen karcolás sem csúfítja az autók fényes karosszériáját. Néptelen utakon hosszú combú, barnára sült fiatal nők automata kocsimosókból éppen előkerült csillogó autókat vezetnek. Ezeket a nőket sosem érte közúti baleset, nem ismerik a jeges utakat, a radarellenőrzést, a gumidefektet. Úgy siklanak ki a nagyvárosi dugókból, mint az angolna, nem haladnak át lerobbant külvárosokon, elkerülik a piros lámpáknál buzgólkodó barna képű ablaklemosókat, csak suhannak csendesen, drágán berendezett, tágas lakásuk vagy pompás nyaralójuk felé.
Ott aztán a jó erőben lévő papa és mama várakozik, virágos parkban, derűs hegedűkoncert közepette. A gyermekek nevetve ugrálják körül őket, majd szétveti őket az öröm, hála a nagy és finom Prosper piskótának és a Super Rigolo elektronikus játéknak. Nem bőgnek, nem lesz tetves a fejük, nem kapnak skarlátot és nem dugják be az ujjukat a konnektorba. A mamájuk — húszéves, makulátlan szépség, nincs rajta egyetlen négyzetcenti narancsbőr sem — dalolva pelenkázza gömbölyű popsijukat, amely olyan jó szagú, és amelyet sosem szennyez kaki. Azután, ó, ott van még az a szép, szőke, formás tündér, aki táncikálva mossa a márványpadlót a konyhában, amely akkora, mint egy vendéglő nagyterme. Egy csodás mosópor segítségével ocsmány, szennyes hegyeket új ruhák rendezett halmává varázsol. És, valóságos csoda! Havivérzése tiszta kék, nem szennyezi be többé a bugyit, olyan kék, mint az ablakon benéző ég, azúrkék, akár kisbabájának a pisije, ami sosem csurog mellé.
Egy makacs dallam dúdolja: "Ez itt a boldogság!"
Eközben halad a világ előre. Jóképű fiatal bankárok fogadják a papát, legjobb barátjukat, szobanövényekkel tájképpé varázsolt irodájukban, és rózsás jövőt ígérnek neki. Nincs többé hó végi gond, megegyeznek mindenben, lesz kölcsön, részletfizetés, nyugdíj, ingatlanvásárlás. A papa távoztában csakúgy sugárzik: vége a válságnak, nem lesz több elbocsátás, munkanélküliség, sem csődbe ment bank. Hála új hitelkártyájának, övé a világ, elszökhet Saint-Tropezba, vagy akár Bangkokba, bálnára vadászhat a csemetéjével a Maldív-szigeteken vagy üdülhet Guayaquilban, gyöngysorba öltözött lányoktól hemzsegő, négycsillagos szállodában. Vége az aggodalmaskodásnak, elég becsúsztatni a varázskártyát az álommasinába, s nem kell fizetni semmiért. Elragadtatva rohan telefonálni, kerül, amibe kerül, a mamának, aki örökös fiatalítókúráját élvezi a hegyekben vagy egy kókuszpálma-ültetvényen, amely aranyos napfényben úszik, és bennszülöttek nincsenek a környékén. Majd az eget szántja a papa egy repülőfotelban, bomba nők sürgölődnek körülötte, elalszik a felhők fölött, és a világ túlsó végén ér földet; az időeltolódás meg se kottyant neki, és természetesen frissen van borotválva. Itt karjaiba veti magát a mama, Claudia Schiffer szakasztott mása — a haja mindig ragyogó és selymes, a ruháját divattervező kreálta. Fekete selyemleplekbe burkolódznak be együtt, hogy kihörpintsék a szenvedély feketekávéját, amely kétségkívül a világ legjobb feketekávéja, és megkóstolják a Désir cég minden gyártmányát... mielőtt ráhemperednének a nemi vágyat serkentő matracra. Ez alatt egy új dalocska súgja-búgja: "Minden rendben van", "Én nem terjesztem az AIDS-et".



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat