Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Lujzi naplója


Rudolf Gergely [48045 AL], gazdája Lujzi
10 kérdés az életről

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/48045
10 kérdés az életről

1- gondold végig, pontosan milyen problémáktól akarsz megszabadulni és min fogsz változtatni ?
nézd a problémákat kellő távolságból, mintha nem is rólad, hanem egy másik emberről lenne szó, gondold végig, milyen lehetőségeid vannak, nincs kibúvó, nincs kifogás, nincs több de.

2-biztos vagy abban, hogy olyan célt tűztél ki magad elé, melyre vágysz ?

3-hivatás vagy feladat ?
valóban kedvedre van az a munka, melyből finanszírozod azéleted ? érthető, ha nem mersz váltani és feladni a biztos álllást. bőven elég, ha magadban megfogalmazod, mi szerezne neked örömöt.

4-mit tennél ha nyernél a lottón ?
a gazdagságot az agyunk a biztonsággal, szabadsággal, elégedettséggel azonosítja. valóban boldogítana a pénz? a lista élén a család, barátok állnak... apró, ám boldog pillanatok... mikor érezted magad felhőtlenül boldognak ? mikor vagy biztonságban ? tényleg az a válasz, ha annyi pénzed van, amennyit el sem tudsz költeni?

5-ha nem kellene a kudarctól tartani és bármit megtehetnél, mit kezdenél az életeddel ?
a sikerhez vezető úton gyakran megtorpanunk, lefékez minket a félelem, hogy nem fog sikerülni. számolni kell a váratlan fordulatokkal, és azzal is hogy esetleg meghiúsul a dolog. az állhatatosság és kitartás a siker kulcsa. tedd fel a kérdést: honnan származik a félelmed és mennyiben változna az életed, ha összeszednéd a bátorságod ? innen nyerhetsz ösztönzést és ihletet.

6-milyen kétségek, félelmek gyötörnek ?
belső hangunk gyakran negatív dolgokkal ostoroz minket. az ember meg se próbálja kikapcsolni ezt a tépelődést, úgysem sikerül. inkább szabadon kell engedni ezeket az érzéseket úgy, hogy sorra vesszük az erényeinket, és amint megszólal az a hang, el kell gondolkodni rajta, hogy van-e valóságalapja. és ha nem, akkor álljt kell parancsolni neki, és kikapcsolni, mint a tvt.

7-mit tennél ha naponta legalább eggyel több szabad órád lenne ?
végig kell gondolni a napot, az ébredés első pillanatától az ágybabújásig, vedd sorra a fölösleges cselekedeteket, és tényleg csak olyan dolgokkal foglalkozz, melyek kedvedre vannak

9-ki az akit irigyelsz?
szükségünk van példaképekre, gondold át, miben inspirálhat a viselkedése és szemlélete. ők csak többet hoztak ki a lehetőségeikből, mint te. a legjobb tulajdonságaik fognak motiválni. a siker 80%a nem a szerencsén, hanem a kitartáson múlik.

9-milyen gyakran mersz hallgatni a megérzéseidre ?

10-számodra milyen a tökéletes élet ?



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat