Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Lóránt naplója


Samochód [129346 AL], gazdája Lóránt
2021-09-20

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/129346
2021-09-20

Engem régóta idegesítenek a szívószálak. No nem környezetvédelmi okokból, az amúgy se érdekel. Nyilván vannak helyzetek, amikor a szívószál hasznos, sőt elengedhetetlen, azonban az esetek többségében inkább csak minimális többletkényelmet nyújtó kiegészítőként használják. Mostanába divatos lecserélni őket papír szívószálakra, lásd McDonald's, valamint az Európai Unióban is tiltólistára kerültek az egyszerhasználatos műanyagok.

Úgy általánosságban elmondható, hogy a mai világban a műszaki, az informatikai és a gazdasági tudás a legpiacképesebb. Magyarországon ez hatványozottan igaz; ha diplomát kérnek egy álláshoz, akkor oda többnyire mérnöki, informatikai vagy gazdasági diploma szükségteltetik. A többi le van szarva, mert azoktól nem kapja meg az ember azokat a kvantitatív készségeket, amik lehetővé teszik számára, hogy *hatékonyan* dolgozzon, vagy esetleg növelje a hatékonyságot. Jelenleg a legpiacképesebb tudás a hatékonyság biztosításának, illetve növelésének a tudása. Nyújthat az ember informatikai, pénzügyi, vagy marketing szolgáltatást, ezek a szolgáltatások végsősoron a termelő vállalkozások miatt léteznek. Az olyanok miatt, amik kézzelfogható dolgokat gyártanak azért, hogy azokat eladják. A lánc végén mindig egy eladott termék van, amit egy fogyasztó vesz meg. A fogyasztó, aki egyrészt rá van kényszerülve arra, hogy minél többet fogyasszon (különböző okokból), másrészt szeretne is minél többet fogyasztani (különböző okokból).

Hogyan lehet az egyik nap műanyag szarokat betiltani, másnap meg GDP adatokat közölni, ami definíció szerint a végfelhasználásra eladott termékeket tartalmazza? Lehet, nem lenne rossz, ha az emberek foglalkoznának olyan haszontalan dolgokkal is, mint a bölcsészet. Lehet, némi menedéket tudna nyújtani a fogyasztási kényszer elől. Persze ez magát a fogyasztást kérdőjelezné meg, nem pedig a fogyasztás módját. Viszont hosszú távon zöldebb, mint a papír szívószálak a mekiben.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat