Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Manó naplója


Hópárduc [223741 AL], gazdája Manó
2008-07-22

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/223741
2008-07-22

Csakra

A csakra szanszkrit eredetű szó, kereket jelent.
Auránk hét fő örvénylő körből álló energiarendszerrel van összefüggésben, melyek biztosítják szervezetünk energiaáramlását.
A csakrák a gerinchez és az idegrendszerhez különböző mirigyeken és idegdúcokon keresztül kapcsolódnak. A teljes csakra-rendszer rendkívül összetett. 3 legfőbb , 4 fő, és több, mint 300 kisebb csakra van az emberi testben. A testen kívül is elhelyezkedik néhány nem-fizikai csakra. A csakra-rendszernek és a rendszer hálózatának részletes térképét évezredeken keresztül használták a keleti gyógyításban és miszticizmusban. Pl. akupunktúra. A csakra-rendszert kivétel nélkül minden pszichikai tevékenység során felhasználjuk. Legyen az bármely pszichikai képesség, legyen bármi a kifejlesztésének módszere vagy a leírására használt terminológia, mind ugyanazon módon működik: csakra-stimuláció (ingerlés) módszerével. lehetetlen bármilyen pszichikai képességet kifejleszteni anélkül, hogy először a csakrákat ne stimulálnánk.

Fő csakrák:

1. Gyökércsakra. Színe: vörös. A gerinc aljánál helyezkedik el. A fizikai valóságban való élni akaráshoz kapcsolódik, a vitalitást biztosítja. Élénknek, energiával teltnek érezzük magunkat tőle. Érzelmi szinten bátorságot, kitartást biztosít. Fő szerepet játszik a túlélésben, mivel irányítja, hogy egy adott helyzetben a harcot vagy a túlélést választjuk-e. Elégtelen működése esetén idegesek, bizonytalanok vagyunk. Ha fokozottan működik: egocentikus zsarnokká válhatunk.

2. Szakrális csakra. Színe: narancs. A keresztcsont, a vesetájék szintjén helyezkedik el, pár centiméterre a köldök alatt. A másik nem iránti szeretet tükrözi. Ez a csakra a test folyadékháztartásában érdekelt. A szexualitást, a kreativitást és az érzelmi egyensúlyt képviseli. Serkenti az optimizmust és érzelmi szinten a reményt. Ha a csakra működése csökkent, betegségek alakulnak ki, melyek a harag, neheztelés, frusztráció negatív érzelmeiből táplálkoznak. Ilyen pl. az arthritis. Ha a csakra túltelített, illetve ha az itt felhalmozott energia áramlása gátolt, az ember manipuláló, agresszív lesz.

3. Napfonat csakra. Színe: sárga. A solar plexus szintjén található. Harmonikus működése azzal a tudattal ajándékozza meg az embert, hogy ismeri saját helyét a világegyetemben. Melegséget, elegendő önbecsülést, boldogságot nyújt a számunkra. A szemekkel is összefüggésben áll, hiszen, ha boldogok és elégedettek vagyunk sokkal fényesebben látjuk a világot. Ez a csakra érzékenységére is utal, érzelmi szinten megteremti az optimizmust, a magabiztosságot. Ha a személy negatívan él, rosszindulat és harag halmozódhat fel benne. Elégtelen működés esetén nincs önbizalmunk, zavarodottá válunk. Túlzott működéskor munkamániás, maximalista lesz az ember.

4. Szívcsakra. Színe: zöld. A mellkas közepén helyezkedik el a szív szintjén. A szeretet központja, melyen keresztül szálakat kapcsolunk azokhoz, akiket szeretünk. A harmóniával, jóindulattal, megértéssel, a tapintás érzékével áll kapcsolatban. Érzelmi szinten e csakra hatására megnő az emberben a könyörület, önelfogadás és a mások iránti tisztelet. Akinek a szívcsakrájában gátolt az energiaáramlás hajlik a túlérzékenységre és szükségét érzi, hogy folyton adjon, sajnálja magát és állandóan fél. A legtöbb másoktól függő egyénnek elégtelenül működik a csakrája. Túltelítettség esetén az ember birtokló, követelőző lesz.

5. Torokcsakra. Színe: kék. A torok szintjén helyezkedik el. A megértés, a befogadás, a dolgok kimondása, a személyes szükségletekért való felelősségvállalás és az asszimiláció tartozik ide. Lényeges szerepet tölt be a harmadik szem csakra eszméinek és gondolatainak a közvetítésében a négy alsóbb csakra felé. A kommunikáció és az önkifejezés csakrája. Érzelmi szinten fokozza az idealizmust, a szeretetet és a megértést. Kiegyensúlyozott állapotban a csakra elégedettséget, békés értelmet, a jó időzítés képességét és erős hitet nyújt. Fokozott működésekor az ember arrogáns, dogmatikus és szarkasztikus. Elégtelen működéskor gyengék, megbízhatatlanok leszünk.

6. Harmadik szem csakra. Színe: indigókék. A homlok szintjén, a szemöldökök között helyezkedik el. A mentális fogalmak képi megjelenítésével kapcsolatos, magába foglalja azt is, hogy milyen az egyén elképzelése a valóságról, az univerzumról. Mágikus erőközpont és egyben ez a végrehajtó akarati központ is. Ez a csakra irányítja az értelmet és egyben a többi csakrát is ellenőrzése alatt tartja. Érzelmi szinten segít jobban megérteni a hétköznapi életünket, azáltal, hogy tudatosítja bennünk a spirituális természetünket. Az intuíciók központja. Túlműködés esetén az ember büszke, ellentmondást nem tűrő, manipuláló lesz. Alulműködés esetén az ember önbizalomhiányos, gyáva csődtömeg lesz.

7. Koronacsakra. Színe: viola/fehér. A fejtetőn helyezkedik el. Az egyén spiritualitáshoz való viszonyával és lénye fizikai, érzelmi, mentális, spirituális integrációjával van kapcsolatban. Itt kapcsolódik az energiarendszer a felsőbb energiákhoz. Kiegyensúlyozza és harmonizálja természetünk belső és külső jellegeit. Ha a csakrában felhalmozódott energia áramlása blokkolt, frusztráltak, rombolóak és levertek leszünk, kialakulhatnak migrénes fejfájások. Ha elégtelen a koronacsakra működése, visszahúzódóvá, hallgataggá válunk, életünk örömtelen lesz.

Mellékcsakrák
A testünkön számos kisebb csakra található még. Ezek közül jelentősebbek a két tenyér közepén és a két talp közepén lévő csakrák.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat