Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Márti naplója


C59 [16310 AL], gazdája Márti
2004. november 14.

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/16310
2004. november 14.

Ismét Dr. Csernus már korábban említett könyvéből idézek:

"Az tud őszintén bocsánatot kérni, aki belátja saját tettének következményeit. Aki vállalja a felelősséget. És aki megbán! A belátás az első lépcsőfok. A bocsánat a második. A harmadik pedig az ígéret. Mert ígéret nélkül a bocsánatkérés egy üres frázis. Ígéret! Kontroll. Hogy mit fogok csinálni, és mit nem." (84. oldal)

"A gondjaidért soha nem más, mindig te magad vagy a felelős. Tanuld meg válallni a következményeket a tetteid után, és nem másban keresni a hibáid okát!" (IV. fejezet)

"Miért teszed mással azt, amit magadnak nem kívánsz?" (V. fejezet)

"Az érzelemvámpírok mások szeretetéből élnek. Sokat kapnak, sőt! Sokat követelnek, de nem adnak semmit."
Hagyják, hogy szeressék őket, de ők közömbösek maradnak a másikkal szemben. Gerjesztenek valamit, ami gerjesztődik és táplál.
"Ez egy ideig megy. Amikor a vámpír teljesen kifacsarta a másik embert, akkor eldobja. Onnan már nem jön több szeretet, más kaja után kell nézni. Ezek az emberek hamar magányosak lesznek. És éhesek. Mert a környezetük elég hamar felismeri őket!"
"A nagy leszívások után már csak olyan emberek veszik őket körül, akik teljesen érdektelenek a számukra. Üresek. Érzelem nélküliek. Közömbösek. És az idő ketyeg. Ideig-óráig jól el lehet ezzel lenni. De azután jön a felismerés. Ki vagyok én? Mit értem el? Ki szeret igazán? De még talán felismerésnek sem nevezném ezt a stádiumot. Inkább valamiféle rossz közérzetnek." (121-122.oldal)

A kép társítás nem biztos, hogy jó, de ő az örökkévaló.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat