Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Fülöp G. Márk naplója


576 [576 AL], gazdája Fülöp G. Márk
2005. február 21.

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/576
2005. február 21.

Hahó Hó!

Most állok neki harmadszorra, úgyhogy rövid leszek és velős! Szombaton egy félórányi fogalmazás után Béla közölte, hogy letelt a biztonsági időkorlátom, és kitörölte az összes naplóbejegyzésemet. Tegnap pedig egy hirtelen jött áramszünet akadályozott meg abban, hogy az amúgy gyönyörűséges fogalmazásomat közkiccsé tehessem!

Tehát Hó. Kezdem ott, hogy az idősebbek, vagy legalább a velem hasonló korúak elmondhatják, hazánkban rendes telek voltak egészen a legújabb időkig! A 90-es évek végétől viszont egyre gyatrábbak a teleink. Mindenki emlékszik az iskolában tanultakról, hogy Hunyadi Mátyást a Duna jegén választották királyunkká, úgy, hogy háromszor dobták föl a koronát (hülye szokás azért:), és háromszor hullott pont az ő fejére az.
Minek dobálták, és hogy hogyan, az más téma, de a Duna jegén! Látta már valaki Pesten vagy Esztergomban úgy befagyni a Dunát, hogy arra rá lehessen menni koronát dobálni? Ráadásul akkoriban ugye nem volt olyan szabályzott a folyó, tehát tuti hogy még szélesebb volt, mint most! Erre varjatok gobot! Még hó is alig esik!

Közvetlenül karácsony előtt aztán jött a jó hír: lesz hideg, meg csapadék! Hurrrrrrá!
Kár, hogy nem egyszerre jött, mert nálunk szarrá ázott minden, aztán meg fagyott, mit állat. Jó volt nézni a járdán közlekedőket, hogy felkészülve a bármelyik pillanatban bekövetkezhető firkálásokra, úgy osontak a járdán, mint egy-egy halk, de agresszív puki.
Csurom jég volt minden karácsonykor, aztán meg elolvadt minden, és jött a sár. Szép.
Kis hó ugyan hullott még szilveszter előtt, de az olyan semmitmondó volt, mint a Csudafilm, már ha látta azt valaki. Valaki egyszerűen így jellemezte: Szar volt.

Januárban aztán egyszer csak nekiindult. Zsír. Meg is maradt, meg aztán el is olvadt, de esett is megint. Volt mellé -15°C, úgyhogy végre volt téli feeling itthon! Meg is vagyott vagy ötven ember! Szegények.

Aztán olvadás, latyak, jég. Kezdtem kiborulni, erre a mai nap megint esik, méghozzá hatalmas pelyhekben (néha), és csudiszép lesz minden.

Szegény szegény kis autókánk ki fog készülni persze a rengeteg sótól, ami EU-ellenes, és ami szétrágja az alvázat, de kit érdekel! Ha nem a só, akkor a keletkezett milliónyi kátyú vágja haza a gépet. Legalább csinálok pár hóangyalkát, meg pár képet Ausztráliának.

Húúú, most jutott eszembe, idén (ezen a télen) még nem is hógolyóztam senkivel! Lehet elmegyek a Fehérvári útra, és megdobálom a 114-es buszt, meg az utasait! Rohadékok! Soha nem lassítanak a köcsög buszvezetők, hiába vagyok a zebrán, és már kétszer majdnem elgázoltak! Most megfizettek!

Ennyit a hóról.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat