Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Fülöp G. Márk naplója


576 [576 AL], gazdája Fülöp G. Márk
2005. április 19.

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/576
2005. április 19.

Fánkot enni jó!

Kezdem ott, hogy Anyám soha nem csinált nekünk fánkot. Túl körülményes, meg büdös, meg minden - szerinte. Régebben voltak Donkin-Donuts vagy valami hasonló nevű fánkzabáló helyek (Az Uránia mozi előtt is volt ilyen), de legjobb tudomásom szerint mára eltűntek a piacról. Ott sokat túrtunk, azóta - már vagy négy-öt éve - semennyit se. Néhol lehet kapni, de hidegen, mindenféle ízesítés nélkül elég hányinger. Van TESCO szalagos fánk, amit talán mindenki ismer, az se az igazi, sőt. Nyers, lisztízű vagy csak kispórolják belőle a tölteléket, úgyhogy elég gyatra.
Múlt héten, meg kaptunk egy gépet tesztelésre. Majdnem három óra ment el szerelgetéssel, próbálgatással, mosogatással, meg mindenféle konyhai tevékenységgel, mire beindult az ipari fánksütő gép! Nagyon komoly volt, remélem még lesz is!
Kb tíz perc alatt, ha nem dobott ki vagy ötven kicsi fánkot, akkor egyet sem! Nem is volt nagyon olajos (azért fánk volt), és még melegében valamilyen csokis-lekváros (aki még nem evett ilyet, szerezzen be valami Tesco-ból vagy akárhonnan, extrajó!) ízesítéssel röviden kurvajó.
A tervező (szép munka) ötlete bevált, gyors, olcsó, és finomat csinál nagy tételben. Ha strandon vagy valahol látok ilyet, biztos veszek belőle! Elméletileg nyárra már húsz ilyen fog működni itt-ott, és a fejlődés nem áll meg. Mondjuk elég kicsikék, tehát csak úgy nassnak is elfér az emberben 3-4 darab, azért mégis tetszik.
Na, ennyit a FÁNKOKRÓL.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat