Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Mumuss naplója


Jola a teve [119638 AL], gazdája Mumuss
2007-05-26

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/119638
2007-05-26

Ció:)

A SIRÁLY, AMELYET A SZERETET PUSZTÍTOTT EL


Egy tengeri sirály betévedt Lu fővárosába. Lu város hercegnője nagyon megörült a vendégnek. A templomcsarnokban káprázatos ünnepséget rendezett számára, lakomával, zenészekkel. Ám a madár zavarodottan dugta szárnyai alá a fejét, behúzódott a sarokba, és morzsányi ételt, korty bort sem fogadott el. Az ünnepség harmadik napján kimúlt.
Ez az eredménye annak, ha valaki úgy kíván megörvendeztetni egy sirályt, ahogyan Lu hercegnő próbálta megörvendeztetni.
(Zhuang Zi)

Mese a boldogságról:
"Réges-régen, amikor a földön még volt emberség. Élt egy lény kinek neve Boldogság volt. Őt szerették, tisztelték és becsülték az emberek, és ő viszonozta ezt. Férjével éldegélt magában. Nem bántott senkit és őt sem bántotta semmi és senki. Az emberek éltették őket, és Boldogság és Hit csak nőt és növekedett. Megerősödtek és elégedettek voltak a világgal.
Ám világ megváltozott. Számtalan év és számtalan kép repült el. Emberöltők teltek el és Boldogság sorvadni kezdett. Az emberek elfordultak tőlük. És kedvese bele pusztult ebbe. Hit elvesztése után Boldogság magába fordult és az emberek elöl, egy kis, erdei tisztásra menekült. Őt, akit addig bárki felkereshetett most senki sem találta. Az embereknek kezdetben fel sem tűnt a távolléte. De amikor ősellensége a Halál, a Bánat és a Keserűség triója vette át a hatalmat az emberek feleszméltek. Ráébredtek, hogy ezerszer jobb dolguk volt, amikor Boldogsággal és Hittel éltek. És bár ők ölték meg Hitet és kergették el Boldogság, de mégis tőle várták a megoldást. Úgy gondolták, hogy ha megtalálják, ő majd legyőzi a triót.
Ekkor kezdték el az emberek kutatni a Boldogsághoz vezető utat. Volt, aki úgy vélte, hogy a Szereteten átvezet az út volt, aki a Hatalmat volt, aki Pénzt dicsőítette. De nem találták meg. Eltűnt, ekkor úgy gondolták, hogy talán örökre. Eközben a pokoli hármas fosztogatott és rabolt. Az emberek életét tönkre tették, és ők nem harcolhattak ellenük.
Ekkor tűnt fel Boldogság nemzetségének utolsó tagja. Az ő neve Remény volt. Remény adta a kulcsot az emberek kezébe. Azt mondta, hogy mindenkinek önmagában kell megtalálnia a Boldogságot és a Hitet. És csak ez által tudja legyőzni a Halált, a Bánatot és a Keserűséget. És ráébresztette az embereket, hogy a Hatalom a Pénzt és a Szeretetet csak együtt adhatja vissza Boldogságot.
Volt, aki megértette Remény szavait és volt, aki nem. Volt, aki követte és volt, aki nem. De egy biztos, abban a pillanatban, hogy Boldogság elvesztette Hitet megszűnt létezni- tehát hidd, hogy boldog lehetsz, ha remélsz"



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat