Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Mumuss naplója


Jola a teve [119638 AL], gazdája Mumuss
×2008-08-19× KeDD

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/119638
×2008-08-19× KeDD

Sziaa sziaa:))


Csodát tett, elődöntős a női kézilabda-csapat


Elképesztő formajavulással, a mérkőzésen végig (olykor nyolc góllal is) vezetve 34-30-as győzelmet aratott Románia ellen a magyar nőikézilabda-válogatott, s bejutott az elődöntőbe. A legjobb négy között Oroszország lesz az ellenfél.

Eredmény, nőikézilabda-torna, negyeddöntő:
Magyarország - Románia 34-30 (16-14)
Peking, OSC Gymnasium
v.: Ljudovik, Vakula (ukrán)
gól: Kovacsicz 7, Ferling 7, Vérten 6, Tóth T. 4, Görbicz 4/1, Szamoránsky 3, Szűcs 2, Tomori 1, illetve Maier 11/3, Neagu 6, Amariei 3, Olteanu 3, Elisei 3, Meirosu 2, Stanca 1, Bradeanu 1
hetesek: 1/1, illetve 4/3
kiállítások: 14, illetve 4 perc

Két nagyarányú vereség után már élesben, a Románia elleni negyeddöntőben kellett helyt állni a magyar nőikézilabda-válogatottnak. A helyzet hasonlított az 1996-os olimpiára, ahol a Koreától elszenvedett zakó után Norvégiával meccselt a bronzmeccsen a csapat, s végül begyűjtötte az érmet.

Laurencz László, a válogatott akkori sikeredzője az [origo] kamerája előtt elmesélte, mi történt 12 éve, de azt is hozzátette, az oroszoktól és a koreaiaktól elszenvedett hatalmas vereségek nélkül 50 százalék esélyt adna Görbiczéknek, így viszont kevesebbet.



A felek eddig 84 alkalommal meccseltek egymással, 47 magyar siker és 9 döntetlen mellett 28 román győzelem született. Utoljára a tavalyi világbajnokság középdöntőjében győzött a magyar együttes, akkor Tóth Tímea 13 és Görbicz Anita 11 találatának köszönhetően 34-31-re sikerült győzni.

Idén azonban három meccsből egyszer sikerült ugyanez: a csapat a bukaresti olimpiai selejtezőn 31-29-re kapott ki, júliusban Kolozsváron 27-25-re maradt alul, két nappal később Nyíregyházán pedig 28-28-at játszott.

A magyar drukkerek - a pálya közepével egy vonalban, a legjobb helyen lehettek úgy négyszázan - varázslatos hangulatot teremtettek az olimpiai sportközpont 7 ezres csarnokába. Kellett is a biztatás, mert ebben az arénában biztosan utoljára lépnek pályára Görbiczék, a helyosztókra már a tavaly épült, 17 ezres Nemzeti Csarnokban kerül sor.

Persze nem mindegy, hogy az 5-8. helyért, vagy a döntőbe jutásért meccselnek majd az óriáshelyszínen Hajdu János tanítványai.

A hangosbemondó még a főszereplőket sorolta, amikor a fanatikusok rázendítettek a magyar himnuszra, hátborzongató volt, amint egy emberként énekelt a lelátó piros-fehér-zöld része.

Az ország minden tájáról jöttek a hangulatmesterek: Kecskemét, Veszprém, Komárom, Debrecen, Mosonmagyaróvár, Süttör, Kisújszállás, Zalaegerszeg, Siófok, Mohora - hogy csak a jól látható, városnévvel ellátott zászlókat soroljuk fel.

Az "Itthon vagyunk!" szurkolói felkiáltás ezúttal is tökéletesen megfelelt a valóságnak.



Román oldalon ott volt a keretben a frissen behívott Mihaela Ani Senocico (Talida Tolnai kapust sérülésre hivatkozva hazaküldte a szakvezetés). A magyar válogatott a Pálinger, Vérten, Tóth Tímea, Görbicz, Szamoránsky, Ferling, Kovacsicz összeállításban kezdte a mérkőzést.

A mérkőzést Vérten góllal, Pálinger két bravúros védéssel kezdte, a 3. percben Görbicz is megtalálta a kapuba vezető utat (2-0). Úgy tűnt, Hajdu János kapitánynak többet kellene "beszélni" a lányokkal, hiszen az olimpai előtti csapatértekezlet győzelmet eredményezett a svédek ellen, a Korea elleni zakó után pedig újabb fejmosás következett, s lám, a csapat frissen, eredményesen kezdte az összecsapást.

Marsról:

Újabb tanulmányt tettek közzé a Mars egykori vizes múltjáról. Az adatok még nem az éppen jeges talajmintákat vizsgáló Phoenix leszállóegységtől, hanem a bolygó körül keringő Mars Reconnaissance Orbitertől (MRO) származnak. A NASA szondájának CRISM műszerétől nyert adatok szerint hatalmas tavak, hömpölygő folyók és számos folyódelta jellemezte a bolygó korai időszakát, ami elvileg alkalmas közeg lehetett a mikrobák számára, sőt a kutatások szerint ez az állapot elég sokáig fenn is állt. A részletek a Nature és a Nature Geoscience szaklapban jelentek meg.

Az egyik tanulmány szerint a Mars ősi, hatalmas kiterjedésű, a bolygó közel felét elfoglaló felföldjei agyagásványokat tartalmaznak, ami csak víz jelenlétében jöhetett létre. A későbbi, szárazabb időszakokban vulkanikus láva borította be az agyagban gazdag területeket, a becsapódási kráterek azonban több ezer helyen újra láthatóvá tették az ősi réteget. A CRISM (Kompakt Marsi Felderítési Képalkotó Színképelemző) a visszaverődő napfény több mint 500 színének vizsgálatából észleli az adott ásványokat a felszínen.

Red Bull air race:
A selejtezőkkel kedden elkezdődött a Red Bull Air Race műrepülő-versenysorozat budapesti viadala, melyen a korábbi évekhez hasonlóan idén is Besenyei Péter képviseli Magyarországot.

A magyar pilóta az ötödik helyen áll az összesített pontversenyben.

A kilenc állomásból álló sorozaton a magyar főváros a hatodik állomás.

A döntőket szerdán 14:15 órától rendezik, várhatóan több százezer érdeklődő előtt.

Agusztus 20!

Vigyázat! A tűzijáték miatt elkóborolhatnak a kedvencek!


Tapasztalat, hogy a gazdák gyakran elviszik kedvenceiket a Duna partra, hogy a napi sétával egybekötve, együtt gyönyörködjenek a tűzijátékban. A kutyáknak ez nem olyan élmény, mint ahogy azt sokan gondolják. A sétáltatott kutya a tűzijáték alatt megvadulhat, könnyen kitépheti gazdája kezéből a pórázt. A tények azt mutatják, hogy a szilveszteri petárdázásához hasonló félelmet okoz az állatokban az augusztus 20-i tűzijáték.

Hatalmas dugók alakultak ki Budapest belvárosában:
[vettem észrexD]


Hatalmas dugók alakultak ki kedden Budapest belvárosában az augusztus 20-i ünnepségek előkészületei miatt.

A Lánchídon nem lehet közlekedni este hat óráig, az Erzsébet hídon mindkét oldalon két sávot zártak le - mondta el Pongrácz Dániel. A budai alsó rakpartot, valamint a pesti alsó rakpartot a Margit híd és a Szabadság híd között már augusztus elején lezárták csatornaépítési munkák miatt.

A legnagyobb torlódás kedden délután a Budaörsi út és a Hegyalja út, az Alkotás út és a Moszkva tér, a Budafoki út és a Szent Gellért tér között alakult ki, valamint a Petőfi hídon a Pest felé vezető oldalon; ezeken az útszakaszokon gyakorlatilag alig mozdul a forgalom - közölte az ügyeletes.

Nehéz lehet:

Szenzáció: Hetes ikrek születtek Egyiptomban.

Négy fiú és három kislány, nevük még nincs.

Hetes ikrei születtek egy egyiptomi fiatalasszonynak: a 3 kisfiú és a 4 kislány állapota kielégítő, habár édesanyjuk, a 27 éves Ghazala Khamis egyenlőre még nincs elég jól ahhoz, hogy meglátogassa őket a csecsemőosztályon, három különböző kórházban. Ghazala és férje, akiknek már van 3 gyermekük, addig is töri a fejét, hogy megfelelő nevet találjanak a népes csapatnak.

A fiatalasszony termékenységi problémák miatt gyógyszeres kezelést kapott, ám ekkora sikerre nem számítottak. Az orvosok a nyolcadik hónapban döntöttek úgy, hogy császármetszéssel világra hozzák a kicsiket, a műtét jól sikerült, bár a kismamának a nagy vérveszteség miatt vérátömlesztésre volt szüksége.

Az immáron tízgyermekes apuka egy farmon dolgozik, naponta alig 4 dollárnyi pénzt keres. Az egyiptomi egészségügyi miniszter két évig ingyenes tápszert és pelenkát ígért a családnak.

Ez durvaxD

Haza vitte ikreit a 70 éves kismama...

A 70 éves Omkari Panwar és férje örömüket fejezték ki, mivel nem volt elegendő pénzük a kórházban maradni a koraszülött apróságokkal, így eddig csak egyszer láthatták őket.
Az idős házaspár a fiú utód reményében fordult orvoshoz, és nagy boldogságukra két lányuk és öt unokájuk mellett végre megvan az áhított fiú is. Míg büszkén mutatták a babákat az újságíróknak, az apa, Charan Singh Panwar megjegyezte: a kisfiú isten ajándéka, de egy újabb lányt is etetni kell, ez nagy teher.

A család összes pénze elment az orvosi kezelésre, így most segélyekből és adományokból tartják fent magukat, de nem bánják, mert számukra mindennél fontosabb, hogy valaki továbbviszi a család nevét. „Megvan végre, amit akartam, most már boldogan halok meg.” – mondta az apuka. Lányai büszkék arra, hogy valószínűleg ők nevelhetik majd fel újdonsült bátyjukat, aki a család legfiatalabb tagja, de egyben a családfő is lesz.

Hármas ikreket szült a 254 kilós asszony
Hatvannyolc fős orvosi csapat segítette császármetszéssel a világra a földkerekség legkövérebb asszonyának hármas ikreit.

A 254 kilós brit Leanne Salt a Coventryi Egyetem kórházában hozta világra két kislányát és kisfiát. A gyerekek 1840-2350 gramm közötti súllyal jöttek a világra - jelentette a News of the World brit vasárnapi bulvárlap.

A szülésnél öt szülésznő, négy sebész, öt altatóorvos, két onkológus nőgyógyász, 12 újszülött gyermekorvos és számtalan nővér segédkezett.

A császármetszést szinte katonai pontossággal kellett megtervezni Leanne hatalmas súlya miatt, ugyanis a kórház egyetlen berendezése sem volt elég robosztus megfelelő ellátásához. Súlya ráadásul a terhesség idején végig veszélyeztette a magzatok életét is. A szülésre pedig addig nem kerülhetett sor, amíg nem építettek megfelelő nagyságú műtőasztalt vasrudakkal aládúcolva, hogy megfelelően megtartsák az asszony hatalmas testét. Még egy speciális emelőszerkezetet is alkottak, hogy segítsen az orvosoknak.

Szegények:S

Olyan kövérek, hogy a röntgen sem lát át rajtuk

Az amerikai szívgyógyászoknak súlyos gondot kell megoldaniuk: a szívkatéterezésre bekerülő betegek közül egyre többet nem tudnak a vizsgáló asztalra fektetni, mert annyira kövérek.

A viharosan növekvő nehézségekről egy kutatócsoport az Amerikai Szívgyógyászok folyóiratában számolt be. Thomas Vanhecke és munkatársai 94 nagy gyógyintézet szívkatéteres laboratóriumának vezetőit kérdezték meg, milyen gondot okoz honfitársaik gyarapodó testsúlya, amikor legtöbbször sürgős felvételre és azonnali eszközös vizsgálatra beszállítják a túlsúlya mellett szívrohammal is küszködő beteget.

A szívkatéteres munkahelyeken a vizsgáló asztalnak vagy a szállító eszközöknek a súlyterhelését túlhaladni szigorúan tilos, mert nem biztonságos és az esetleg ilyenkor történő balesetekért, szövődményekért a laboratóriumnak kell felelősséget vállalni. A kutatók tisztázták, milyen súlyhatárok szerepelnek ezeken a használati tárgyakon.

A 94 szívkatéteres laboratóriumban a leggyakoribb megengedett súlyhatár a 198,9 kg volt, de az értékek 160 kg és 250 kg között mozogtak. A fölmérés szerint évente átlag öt alkalommal fordul elő, hogy a beteg kövérsége miatt egyik szívkatéteres laboratóriumban sem tudják elvégezni a vizsgálatot. A megkérdezett laborvezetőknek 70 százaléka azt mondta, hogy ilyenkor egyszerűen nem tudja, mit is tegyen. A helyzet azért mind súlyosabb, mert a szívizom infarktus a kórosan elhízott fiatal emberekben az utóbbi évek tapasztalatai szerint sűrűbben fordul elő.

Az utolsó évtizedben a szívkatéteres laboratóriumokban vizsgált, kezelt betegek testsúlyának átlaga meredeken növekedett. Ráadásul a kövér betegeknél gyakoribbak a szövődmények, bonyolultabb a vizsgálandó erek megközelítése.

Kiderült, hogy az ilyen orvosi beavatkozások alapvető eleme, a röntgenkép a nagy testtömegű betegek esetén gyakran nem jól látható. Ennek az a következménye, hogy a kritikus érelváltozások fölismerése, ellátása sem tökéletes. Az amerikai kórházakban a mind több elhízott beteg kezelése évek óta probléma. Vannak intézetek, ahol külön épületszárnyat nyitottak a kövér páciensek számára. A nyitás szószerint értendő: legelőször az ajtókat kellett kicserélni, mert a korábbinál szélesebb hordágyat vagy gördíthető betegágyat az eredeti nyílászáró szerkezeteken keresztül nem lehetett átgurítani.

Ehh:S

Az esetnek 50 turista volt szemtanúja, legtöbbjük sokkos állapotban van.

Nyolc krokodil tépte darabokra a részeg turistát

A mexikói Carpintero vadasparkban egy meglehetősen ittas látogató úgy döntött, a korláton áthajolva megsimogatja az ott tartózkodó krokodilt.

Az állat azonban megragadta, a vízbe rántotta, és 7 másik állat segítségével gyakorlatilag darabokra tépte. Az esetnek 50 turista volt szemtanúja, legtöbbjük sokkos állapotban van.

A helyi tűzoltóság szóvivője elmondta, még sosem hallottak olyanról, hogy a krokodilok csapatosan támadtak volna, és ez Mexikó történetének legrémesebb ilyen esete. Mivel nincsenek maradványok, így azonosítani sem tudják a szerencsétlenül járt férfit.

Hát:S:S

Összeszedte minden erejét Fay:S

Több ezer embert telepítettek ki Kubában a Fay nevű trópusi vihar miatt. Mire kedden eléri Florida partjait, várhatóan hurrikánná erősödik. Az Egyesült Államokban ezért később vontatják át a szerelőcsarnokba az Atlantis-űrsiklót, amelyet várhatóan október elején lőnek ki. A Fay a jelek szerint elkerüli a Mexikói-öbölben lévő fúrótornyokat, ezért hétfőn mérséklődött az olaj ára.

A trópusi vihar áthaladt Kuba keleti részén, ahol heves áradásokat okozott. A kubai hatóságok a térségből több ezer embert telepítettek ki. A természeti csapás nem sújtotta a szigetország fővárosát. Havannában a szörfözők szinte örültek annak, hogy végre valami felkorbácsolta a tengert.

A Fay csak trópusi viharként csapott le Kubára, a tenger felett azonban megerősödhet, és hurrikánként érheti el Florida nyugati partjait. A félszigetet legutóbb két évvel ezelőtt sújtotta hasonló természeti csapás, ezért sokan már elfelejtették, milyen veszélyt jelentenek az óriási erejű forgószelek. Sokan bedeszkázzák az üzletek és a házak ablakait, és elhagyták a térséget, vannak azonban, akik kivárnak. Az illetékesek attól tartanak, hogy a nemtörődömség miatt többen életükkel fizethetnek, ezért ismételten távozásra szólították fel az embereket a veszélyeztetett övezetből, ahonnan eddig 25 ezer ember menekült el.


Náluk leszxD de nálunk?:DxD

Körmöcbányán már verik a szlovák euróérméket

Körmöcbányán megkezdték a szlovák euróérmék gyártását. Az érméket nemzeti szimbólumok – többek között a kettős kereszt – díszítik. Szlovákia 2009. január elsejétől vezeti be az uniós fizetőeszközt.



Körmöcbánya – szlovákul Kremnica – a Magyar Királyság egyik legjelentősebb, aranybányászatáról is nevezetes bányavárosa és pénzverőhelye volt.


Halottak egy ifjúsági koncertfesztiválon

Két halálos áldozata van a Szlovákián végigsöprő viharnak. Egy ifjúsági koncertfesztiválon két fiatalt a letört faágak zúztak halálra, egy embert pedig súlyos sérülésekkel kellett kórházba szállítani. Trencsén a viharkárok miatt rendkívüli állapotot hirdettek.

Lengyelországban tornádó pusztított, hárman meghaltak. A viharban több száz épület rongálódott meg, az ország déli és középső részén több ezer fa kidőlt. Egy asszony halálos áramütést szenvedett, amikor ráesett egy szél által leszakított villanyvezeték, egy férfi pedig akkor halt meg, amikor nyaralójára zuhant egy kidőlő fa.

Idézetek:)
Side by side or miles apart, good friends always close to heart :)
~ Egymás mellett vagy messze innen, a jó barátok mindig közel vannak a szívünkhöz.

Friendship is like peeing in your pants - everybody see it but only you can feel it :D
~ A barátság olyan, mintha bevizeltél volna - mindenki látja, de csak te érzed igazán XD

At first be a friend of yourself and the others will be so too.
~ Először legyél a saját magad barátja, és aztán a többiek is azok lesznek.


Everybody's lookig for something. Something, that makes it all complete. You"ll find it in the strangest places; in your lover's eyes, in the deepest friendship, in the words of others.. a simple word can make you smile or cry. But when you have found that special thing, you'll fly without wings
~ Mindenki keres valamit. Valamit, ami mindent teljessé tesz. Ezt a legkülönösebb helyeken találod meg; a szerelmed szemében, a legmélyebb barátságokban, mások szavaiban.. egy egyszerű szó képes megnevettetni vagy megríkatni. Mikor megtalálod ezt a különleges dolgot, repülni fogsz-szárnyak nélkül.

You were born and that was a good day. Someday you'll die and that is a shame, but somewhere in the between was your life what nothing and no one take away
~ Megszülettél; az egy jó nap volt. Egy nap majd meghalsz, ami kár.. viszont a kettő között ott van az életed, amit semmi és senki nem vehet el tőled.




Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat