Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Mumuss naplója


Jola a teve [119638 AL], gazdája Mumuss
2008-08-18[HÉtFő]

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/119638
2008-08-18[HÉtFő]

Syyoooo^^

Gyors szekér az idő, ha lemaradsz, nem vár.

...Hamiltont kirabolták Spanyolországban...

A McLaren Mercedes brit versenyzőjét, Lewis Hamiltont kirabolták a hétvégén, miközben éppen kijelentkeztek barátnőjével, Nicole Scherzingerrel egy spanyol hotelből.

A koncert szombat este lezajlott, így a pár vasárnap hagyta el a hotelt, ám kijelentkezés közben két tolvaj leszakította Hamilton hátizsákját, illetve egy bőr sporttáskát is megkaparintott, majd az ajtó felé vette az irányt.

A szemtanúk elmondása szerint a rablók a biztonsági örökön ugyan áthámozták magukat és elfutottak, menet közben eldobták a megkaparintott értékeket, így a táskák tartalma hiánytalanul visszakerült a jogos tulajdonosokhoz.

[az tökjó,hogy ellopják,aztán meg eldobják xD] ennek sok értelme voltxD max annyi,hogy a hírekbe kerültek xD

„Táncoló Peking”, „Egy világ, egy álom”



Az öt karikán kívül minden olimpiának megvannak a maga jelképei, emlémái, kabalafigurái, amelyek művészi, kulturális többletjelentést hordoznak. Az alábbiakban a pekingi játékok emblémájáról, jelmondatáról és kabalafiguráiról mondjuk el, amit tudni érdemes.
Az embléma

A pekingi olimpia logójának neve: „Táncoló Peking”. Az embléma egyfajta kombinációja a hagyományos, kínai vörös pecsétnek és a jīng kalligrafikus karakter reprezentációjának. A jīng (mandarinul: Hanzi) magyarul azt jelenti: nemzeti főváros. A karaktert úgy rajzolták meg, hogy egyben egy futó alakot is ábrázol. A kitárt karok arra utalnak: Kína meghívja magához a világot, hogy megossza vele a kulturáját.

Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke nagy örömmel fogadta a szimbólumot, amelyről a következőket mondta: „Az önök új emblémája közvetlenül átadja nekünk Kína félelmetes szépségét és erejét, amelyek megtestesülnek az önök (kulturális) örökségében és a kínai emberekben”.

A jelmondat

A pekingi olimpia szlogenje: „Egy világ, egy álom”. Nem szorul különösebb magyarázatra, azt fejezi ki, hogy Kína várja az egész világot, hogy csatlakozzon az olimpiai eszméhez és hozzon létre egy szebb jövőt az emberiségnek. A jelmondatot pályázaton választották ki több mint 210 ezer beküldött javaslat közül.

A kabalafigurák

A 2008-as olimpia kabalafigurája az öt Fuva (jó szerencsét hozó babák). A figurákon négy állat, illetve egy őselem külső jegyei találhatók meg: a halé, az óriáspandáé, a tűzé, a tibeti antilopé és a fecskéé. Nagy vonalakban a kínai filozófiában alapvető szerepet játszó öt őselemet jelenítik meg: a vizet, a fémet, a tüzet, a fát és a földet.

A Fuva-figurák mindegyikének különböző a színe, éspedig az öt földrészt jelképező olimpiai ötkarika színét hordozzák.

A babák nevei: Bejbej, Dzsingdzsing, Huanhuan, Jingjing és Nini. Ezeknek a neveknek az első szótagjait össszeolvasva a következő mondatot kapjuk: „Beidzsing huanjing ni”, azaz „Peking üdvözöl benneteket”.

forrás:www.olimpia.hu

Tök dúrva:

Átszakadt egy gát a Grand Canyonnál

Legalább 400 embert kellett kitelepíteni a Grand Canyonnál, ahol átszakadt egy kisebb gát vasárnap - közölték az amerikai hatóságok. A Redlands duzzasztó miatt a turistáknak is menekülniük kellett.

A Grand Canyon Nemzeti Park területén lévő Supai falu lakosságának kitelepítése mellett azután döntöttek a hatóságok, hogy vasárnap átszakadt egy kisebb gát az elmúlt napok heves esőzései után. Bár a települést még nem öntötte el a víz, az ott élő havasupai indiánokat elővigyázatosságból biztonságos helyre vitték.

A 400 embert légi úton kellett elszállítani, mert Supaiba nem vezet út, normál körülmények között is csak gyalog közelíthető meg.

A Redlands gát átszakadása miatt - amelyben szerencsére senki nem sérült meg - 75 sátorozó turistát is kimenekítettek a környékről.


Szegény:S

Ötkilós tumor egy kétéves kisfiúban

Öt kilogrammot nyomott az a tumor, amit egy kétéves iraki kisfiú veséjéből operáltak ki vasárnap Jordániában - jelentette a Petra jordániai hírügynökség. A gyerek jól van, és nagy az esélye, hogy teljesen felépül - mondta az egyik orvos.



A daganatot öt órán keresztül tartó műtéttel távolították el a kisfiú veséjéből. A tumor a gyerek súlyának negyven százalékát tette ki - mondta az ammani kórház egyik orvosa. A kisfiú állítólag még Irakban lett rákos, nyolchónapos korában. Ott először kemoterápiával kezelték, de nem javult az állapota, ezért abbahagyták - írja a jordániai hírügynökség.

Az ENSZ és más szervezetek szakértői szerint Irakban a szennyezettség miatt nő a rákos megbetegedések száma.

forrás:origo


Idézetek:
A középkorban talán azért voltak alázatosabbak az emberek, mert homokórájuk volt, és szüntelen látniuk kellett a lepergő homokszemeket. A mi óránk mutatója
már körbejár, és egy kicsit becsap bennünket.
Gyökössy Endre


A rossz hír az, hogy az idő repül, a jó az, hogy te vagy a pilóta.
Visszajáró pénz c. film


Általában a "majd holnap" a hét legzsúfoltabb napja.


Olyan nincs, hogy életkor, az ember annyi, amennyinek érzi magát.
Vavyan Fable


Nézd, az üvegben e kis szürke por
hogyan pereg.
Hinnéd, hogy ember volt valamikor
és szeretett?
Ben Jonson



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat