Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Tibor (KL) naplója


Kóbor-ló [87404 AL], gazdája Tibor (KL)
2006-11-16 hógolyó + zene:))

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/87404
2006-11-16 hógolyó + zene:))

555 pontot hógolyóztam, miközben hallgatom a Hammerworld újság egyik mellékletét. Ez egy 18 különféle előadótól összeválogatott zeneanyag. Öt dal van rajta, amit nem bírok, amikor nagyon üvöltenek, és iszonyúan eltorzul az énekes hangja, a 4., a 10., a 16., 17., és még a 18. dalt sem bírom. Így marad nekem 13 élvezetes dal. Bár az Ektomorf is üvöltve énekel, azt valamiért mégis csípem - értem is a szövegét, mintha magyarok lennének, vagy mittomén, de értem az angol énekük majdnem minden szavát! Egy mérges dal ez, dehát feszültséglevezetésre jó! :))

Akkor elemezzük őket!

(I - The Storm I Ride)
Az első dal egy harapós, középtempójú powermetal muzsika, Kellemetes, kissé a Megadeth - Cryptic Writings-jére hasonlít. Klassz, ütős. Bumm!!

(Wisdom - Wheels of the war)
A második dal az előzőnél ütemesebb, dallamos powermetal. "look to the future.." összekötő része nagyon bejön :)

(Europe - Always the Pretenders)
A harmadik dal nem szokványos, kissé torzítottan szól, itt-ott Jorn hangzását idézi, de dallamaival egyből belopja a dallamlovas szívébe magát. Harmadszor hallom kb egymás után, de még így is tetszik! :o)

(My Dying Bride - Deeper Down)
Negyedik dalként egy antikedvencem, már bocsánat: a hülye névhez nem tartozhat jó hanzás; a korai Kovács Ákosos hanggal megáldott énekes szerintem fölöslegesen produkálja magát, mikor hangját elváltoztatja..

(Kalapács - A R'N'R örökké éltet)
Ötödik dal Kalapács remekműve. Szokásosnál nagyobb hangrezgése van énekesünknek, és a Bikini-Demjén gondolatvilágot követi,

(Slamer - Nowhere Land)
A hatodik dal remek 80-90-es évekbeli progresszív metal zenét takar. Kissé Fates Warning-os, ez persze egy jó tulajdonsága.

(God Dethroned - 2014)
A hetedik dal egy kiváló dallamos death metal bandától származik. Harapós ének, ütős és dallamos gitárszólók, pörgő dob. A gitárdallamok megnyugvást jelentenek indulatos zenéjükben.

(Mortal Love - While Everything Dies)
A nyolcadik dal egy német bandától származik. Ez egy női vezérhanggal felvértezett progresszív metal csapat. Hűen a címhez, világvége hangulat tükröződik e dalukban.

(Ektomorf - Outcast)
Meglepő magyaros kiejtésével a kilencedik helyet foglalja el az Ektomorf Outcast-ja a lemezen. Az énekes úgy kiabál, mintha ráléptek volna az énekes lábára, vagy bezárták volna egy üres szobába, ahol csak két falba beépített hangfalon szól hozzá a király, Zámbó Jimmy. Az énekesnek mindenbizonnyal van egy kis tanári képzettsége, mert érzem, ahogy a szöveget szinte értem, mégha ez a valóságban nincs is így, de mintha úgy lenne helyes, mintha egyetértenék vele, mondandójával...

(Deicide - Homeage for Satan)
Sátánista alakulatunk a tizedik helyet foglalja el a CD-n. A hangzás számomra igazán kellemetlen, nyomatja egyfolytában a gitár dallamot, és csücsörítve hörög az énekes, szóval nem jó ez a zene, najó, van benne egy kis gitárzene, riff-röff, de a hörgés mindezt feledteti, tekerem is elfelé! Igazi gonosz muzsika! :-/

(Squealer A. D. - Kamikaze Nation)
Tizenegyedik dalunk rendkívül figyelemfelkeltő, mind szövegileg, mind zeneileg, éles-szaggatott gitárjával, énekesük félelemmel, aggódással teli hagjával. Közelítőleg trashmetal.

(Disillusion - Don't go any further)
A tizenkettedik dal inkább progresszív stílusú, trash elemekkel, ahol a hangzás játsza az igazi szerepet, mint valami háborús betétdal.

(Sunstorm - Fame and Fortune)
A tizenharmadik dal akár egy utolsó dal is lehetne egy albumon! Kellemes, levezető dallamokkal tűzdelt refrénje van, az énekesnmek is kellemes a hangja. 80-as évek rock hangzásvilága, mint az akkori Europe.

(Born from Pain - Stop at Nothing)
Tizennegyedik helyen egy reménytelen, de változást kívánó -> lázadó hanggal találkozhatunk, ahol a zene erőben kissé elmarad az énektől, mintha az énekes lenne a csapat vezére. E dal inkább a tresh-hez tartozik. Beasty Boys-os.

(Sturmgeist - Crimanic Guerillas)
A tizenötödik dal egy leszámolós dal, megmonja a tutit! Hörgő énekes(ek), félgyors tempó és progresszíves átmenet jellemzi.

(Anaal Nathrakh - Between shit and piss we are born)
A tizenhatodik dal egy agyörlő muzsika, pörgő dobbal, pörgő gitárokkal, kitűnő refrénben elhangzó dallamos énekkel - ha nem óbégatna az énekes egyfolytában, hanem ezt a dallamot énekelné, klassz lenne! :-)

(Belphegor - Hell's Ambassador)
Rettentő muzsika foglal helyet az utolsó előtti, tizenhetedik helyen. Hatalmas agyi elégedetlenség kell ahhoz, hogy egyensúlyozni tudja ezt az iszonytos, pörgő dobos, gitáros zenét :-/

(Draconian - She Dies)
És az utolsó! :) A művészien felvezetett, elégedetlen hörgéssel és női énekhanggal, viszont rendkívül szépre beállított gitárral és zongorával megszólaló mű, egy igazi záródarab. Egészen lassú ütem, látom, ahogy drakula épp lassúzik egy áldozatával..

És ennyi. És még sikerült éjfél előtt befejeznem, huhh! :o)
Jó éjszakát! :)



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat