Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Dávid naplója


James Botond [129107 AL], gazdája Dávid
Hogyan legyünk igazi amerikaiak?

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/129107
Hogyan legyünk igazi amerikaiak?

Hogyan legyünk igazi amerikaiak?

Amerikainak lenni pofonegyszerű – gondolnánk! Látogassuk minél sűrűbben azt a bizonyos gyorséttermet, megrögzötten higgyünk az amerikai hazafiasságban és abban, hogy az elnök szavai felérnek az isteni kinyilatkoztatással, futószalagon gyártsunk sztárokat, a botrány szagát szeressük jobban, mint egy bögre gőzölgő kakaó illatát, felsőbbrendűség-tudatunkból pedig soha, semmilyen esetben sem adjunk alább. Erről persze mindenki másként vélekedik saját mentalitása és az amerikaiakhoz fűződő élményei, benyomásai alapján; bár néha akármennyire is közhelyekben gondolkodunk a tengerentúliakról, a közhelyekről mégse feledjük, hogy általában igazak.
Vámos Miklós csöppet ironikusan, de messzemenőkig szerethető humorral ír róluk. Ha igazi amerikai akarsz lenni, feltétlenül szerezz be egy kreditkártyát. Vagy többet. Költekezz bármennyit, utána bőven lesz időd visszafizetni, amennyit hitelbe vásároltál, a kamatokkal együtt. Vásárolj egy hatalmas amerikai autót. Aztán add el, és helyette vegyél egy kisebb, ám sokkal megbízhatóbb és kevesebbet fogyasztó német autót. Végül pedig ezt is add el, és cseréld le egy számítógép-vezérlésű japán kocsira. Vagy vegyél biciklit.
Szerezz be egy kutyát. És egy macskát, és jó sok háziállatkát. Vegyél egy saját házat. A tiéd lesz, leszámítva a lakáshitelt, amit egész életedben perkálhatsz vissza a banknak. Költözz jó sokat. Szereld fel a lakásodat annyi méregdrága és haszontalan háztartási eszközzel, amennyivel csak lehet. Egyél annyi gyorskaját, amennyit csak bírsz, de étkezz nagyon lassan, hogy közben tudd nézni a monumentális síkképernyős plazmatévédet. Mindenképpen legyen egy üzenetrögzítőd, a sípszó előtt ígérd meg, hogy amint lehet, visszahívod az illetőt, de ez soha ne legyen sürgős.
Szerezz munkát. Persze mindig jobbat és jobbat, mert egyik se olyan, mint amilyenre valójában vágysz. Dolgozz keményen. Akarj gazdag lenni. Piszkosul gazdag. Sose legyen időd semmire a munkádon kívül. Jegyezd meg, az idő pénz! Persze a te időd sose fog annyi pénzt érni, mint a főnököd ideje. Utána feltétlenül ess depresszióba, járj pszichiáterhez, de nem is egyhez, minimum tizenkettőhöz! Csalódj mindegyikben. Majd próbáld meg kissé megváltoztatni az életedet. Cseréld le a férjedet, feleségedet, az autódat, a szeretőidet, a házadat, a gyerekeidet, a munkádat és a háziállataidat. Lényegében mindent. Hátha jobb lesz. De persze nem lesz jobb.
Válts be egy kis pénzt és utazz el valahova. Készíts fotókat, legalább kétezret minden helyen. Jók lesznek majd felidézni a kellemes emlékeket, amikor olyan kedved lesz. De olyan kedved természetesen sosem lesz, mert depressziós leszel újra meg újra. Cigizz. Aztán kezdj el félni a ráktól, és szokj le. Szivarozz. Szokj le erről is. Ess ismét depresszióba. Ha már végképp semmi sem segít, olvass el egy könyvet. Persze kizárólag bestsellert.
Folyamatosan aggódj az egészséged miatt. Olvass újságcikkeket, melyekben azt tanácsolják, hogy ne egyél húst, cukrot, gabonát, vasat, fogpasztát, és ne igyál vizet, tejet, szódát, savas esőt. Olvass olyan cikkeket, melyek pont az ellenkezőjét tanácsolják. Aztán jöjj rá, hogy valójában a koleszterin a ludas. Fogyassz diétás kávét, cukormentes üdítőt, só nélküli vajat, majd hidd el, hogy a folyamatos önsanyargatás a hosszabb élet biztos titka.
Igazi amerikaiként mindig vedd meg a legújabb és legnagyobb tévét, ami megjelenik a piacon. Végül a képernyőd nagyobb lesz, mint a szobád. Szinte lehetetlen lesz ezt a hatalmas tévét betenni a nappaliba, így a nappalid fog bekerülni a tévébe. Az életed összességében nem sokban fog különbözni a szappanoperáktól, ahol senki sem panaszkodik. Te sem fogsz már panaszkodni. Csak mosolyogni. Végül is amerikai vagy, nemde?



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat