Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Virág naplója


TrancsírA [90131 AL], gazdája Virág
Műkörömmel az élet

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/90131
Műkörömmel az élet

"Van, hogy elkerülhetetlen. Nem azért, mert macanő vagy, hanem mert a legutóbbi nagytakarítás alkalmával leszakadt négy körmöd, és randira mész, mégsem nézhetsz ki úgy, mint egy óvodás. A másik eset, hogy már húsz éve próbálsz leszokni a körömrágásról - persze sikertelenül -, és pszichológus helyett inkább manikűröshöz jársz. Műkörmöt csináltatsz terápiás célból, de tudod milyen lesz vele az új élet?

Az első nap minden nagyon szép, új körmöd is csinos, ami persze, nem a tied, hanem vetted, de ez mindegy is, hisz kifejezetten tetszik szakszerűen gondozott kezed. Nem volt olcsó, legalább egy ötezrest otthagytál a körmösnél, ez az ár persze némileg csökken majd az utógondozásnál, legalább ez megnyugtató. Persze, ha nem akarsz hetente néhány ezrest kifizetni egy kis körömreszelésért, mindenképpen be kell szerezned egy professzionális körömreszelőt, ami kifejezetten műkörömre való, egy hasonló jelzővel illethető körömlakklemosót, valamint egy dörzsi szivacsot, amivel a forgácsot távolítod el a körmöd aljáról, a reszelést követően. Ha ügyes vagy, ezt egy ezresből megúszod.

A manikűröstől hazafelé vigyázol, nehogy belenyúlj a friss körömlakkba, de a villamoson jön az ellenőr, és persze elő kell túrnod a táskád aljából a bérleted, így elkerülhetetlen a karmok összekarcolása. Egye fene, majd otthon ráhúzol egy kis fényt. Az első nap mindentől függetlenül mesés: nézegeted, mutogatod, a villamoson úgy kapaszkodsz, hogy mindenki megcsodálhassa. Az esti randin örömmel konstatálod, hogy álmaid netovábbja – igen a FÉRFI – csodálja a kezed, akár meg is csókolja, még a körömágypuhító olaj is ott illatozik, tehát bátran nyújtod, hadd puszilja.

Másnap, mikor felébredsz, szomorúan konstatálod, hogy az ágyneműhuzat bizony nyomot hagyott a friss körömlakkban, ott van a szövetminta. Mindegy egy kis fény és helyrejön, már meg is oldottad, csak mindezt ne a reggeli zuhany és nagyobb dolgok elvégzése előtt tedd meg. Veszélyforrások: víz, hajszárító, hajzselé (tetszés szerint: hajfény, wax stb.), reggeli kávé, sima reggeli kávé nélkül, öltözködés, ruhák, cipők. Bármi. Minden. Ha túl vagy az első napokon, elmúlik az újdonság varázsa, s akár normális életet is élhetnél, szép kezekkel, de nem tudsz. A napi rutint megnehezítő ékességed minden pillanatban igénybe vesz.

Mosogatásnál szomorúan kell nyugtáznod, hogy bizony hiába a ráégetett zselé, bizony kopik az azért. A körmöd vége műanyag, természetellenesen fehér, és ez általában cseppet sem harmonizál az emberi kéz hagyományos színével. Persze, az esztétikai csúcsminőség most már akár elhanyagolható is lehetne, hiszen a randin túlvagy, a srác már úgyis tudja, hogy a belső szépséged mindent visz, de műkörmös életed ettől még nem oldódott meg.

Tapasztalatból tudom, a műköröm nem praktikus. Sőt, kifejezetten topává tesz. A nyakláncon a kapcsot képtelenség bekapcsolni. Konzervet nyitni - tuti baleset. Cigire rágyújtani - veszélyes. Persze ezeket elkerülheted, talán van, aki megcsinálja helyetted, segít, de mi van, ha leülsz a klaviatúra elé és e-mailt akarsz írni? Vagy beszerzel egy élőbeszédet értelmező szoftvert, hogy ne kelljen többé gépelned vagy nekilátsz kopogni. Először úgy, ahogy eddig, az ujjbegyeiddel. Igen ám, de a körmöd sajnos, leüti a célzott betű fölötti karaktert is, úgyhogy többször nyomod le a backspace-t, mint a space-t. Ezt pár nap alatt meg lehet szokni, csak épp a körmöd kopik majd folyamatosan. Ja, és persze bármikor beszorulhat a klaviatúrán két billentyű közé, ezt se felejtsük el.

Van még néhány kellemetlen dolog, amin nőként át kell menned, ha műkörmök ékeskednek az ujjaidon. Havonta, közel egy hétig is szenvedhetsz…, ha tampont használsz, akkor… igen-igen fájdalmas tud lenni a felhelyezés, mert vagy megkarmolod magad - ott, igen, ott, - vagy a körmöd feszül bele a tuszakolásba.

Mindegy is, mindenképp horror, és akkor még a WC papírral történő szerencsétlenkedésről nem is beszéltem - és nem is fogok, inkább rövidre vágom, ám arra kíváncsi vagyok, műkörmös nőtársaim miként oldják meg mindezt? Hogy veszed el az aprót a boltban? A körmöddel pattintod a kezedbe vagy lesöpröd tenyérrel? És a papírlapokat, miként fogod össze? Ha leszórod őket a parkettre, hogyan szeded össze gyűrődés nélkül? Csippentesz? Vallj!"



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat