Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

egyvalaki. :) naplója


Francia Álom [38847 AL], gazdája egyvalaki. :)
2011-02-15

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/38847
2011-02-15

Beléptem a "Náncsi néni kis közértje" nevű boltba.Nem vettem kosarat, úgyis csak alig veszek valamit. Náncsi néni a pult mögött állt,jól szemügyre vettem.Ő fő tényező, rajta áll vagy bukik minden.

A korosodó vékony asszonynak kicsi barna gombszemei, apró bajusza és szakállkája volt. Megfordult a fejemben, hogy a nénének nem esnék-e jobban a mezőn kérődzni a többi kecskével. Ámbár miatta fogok jóllakni. Ma aztán rendesen bevacsorálok.

Teljesen magabiztosan indultam el a tömött polcok között, míg el nem értem a hőn áhított helyet; az italosztályt.A két sor között húzódó, széles folyosó majdnem üres volt, csak két elegánsan öltözött úr nézelődött, meg néhány csöves (ők piásak voltak, és aligha tudtak már nézelődni). Úgy éreztem viszont hogy az urak megbámulnak, tudják mire készülök. Az italosztály ékességét az Unicumot emeltem le.
Elvörösödtem, és úgy éreztem, hogy a két férfi oldalt pillant és üldözőbe vesz, így sietve a kijárat felé vettem az irányt, mely szerencsére a konzervosztályon át vezetett. Találomra leemeltem egyet, a címkéket böngészni már nem volt idő.

Majd kissé gyorsított léptekkel elhagytam az üzlet-helységet.A vén kecske semmit sem vett észre a dologból, avagy biztonsági őr híján ő maga 70 évesen nem akart a nyomomba eredni. Elégedetten nyugtáztam,hogy nem követnek, s hazatértem.

Először az Unicumot nyakaltam be, amely kellemes melegséget adott az utána következő jéghideg lencsefőzeléknek.
-Gyűlölöm a fö-főzelékeket, de legalább abból is a jó jutott ne-nekem.Lencse, azt hallottam sz-szerencsét hoz...gazdag lesz tőle az ember vagy ilyesmi. Ha az összes tá-tá-tányéromon lévő barna szemcse e-egy 100 forintossá vá-változna, akkor soha nem kéne lo-lo-lopnom!

Támolyogva mentem, az aluljáró végében lévő ocsmány paplan-vackomhoz. Már hajnalodott mire kezdtem magamhoz térni, az Unicum keserű íze még ott volt a számban.Borzalmasan fájt a a fejem, darabokra tört a világ.A gravitáció betontömbként szorított a földre. Vagy csak a lencsegyöngyök lettek pénzzé?
S mint a mesében: Kecskemama fölém hajol, fölnyitja a hasam kiszabadítani azt a mocskos hiányzó 5522 forintot.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat