Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Ferenc naplója


Gyógyítható Balsors [222064 AL], gazdája Ferenc
2023-09-22

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/222064
2023-09-22

Hallottad már a pletykát, hogy tevék élnek a Marson?
A Hidegháború egyik nagy titka, az USA és a Keleti Blokk közötti űrverseny eltitkolt fejezete, hogy amíg a jenkik a Holdat próbálták elérni, a Szovjetunió 1962-ben sikeres expedíciót indított a Vörös Bolygóra. Mivel az állandó jelenlét fenntartásához szükséges gépek gazdaságos szállítása megoldhatatlan problémának bizonyult, egy a Lomonoszov Egyetemen génmódosított tevepárt küldtek fel haszonállatként, egy önfenntartó tevepopuláció kialakítása céljából.
A kísérlet várakozáson felül sikeres lett. Még a Mars éghajlati viszonyai az emberek számára elviselhetetlenül szélsőségesek, és a bolygó önmagában véve egy kihalt jeges rémálom, a tevéket a meredek sziklafalak, a hatalmas dűnék, a mély homok, és a milliárd éves kiszáradt folyómedrek, eredeti élőhelyükre emlékeztették.
Mikor pár év múlva anyagi nehézségeik miatt a ruszkik feladták a planétát, a tevék maradtak. Az ő szemszögükből az istenek magukra hagyták őket a paradicsomban, és bár még csak alig egy tucatnyian voltak, készen álltak a meghódítására. Mostanra többezres karavánjaik vonulnak a Mars egyenlítője mentén, az Olympus Mons pajzsvulkánjának árnyékban.
Ma az emberiség újra a Mars meghódítására készül. De a tevék még emlékeznek ránk, és nem fogják harc nélkül átadni az otthonukat.
Még egyszer nem.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat