Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Ferenc naplója


Gyógyítható Balsors [222064 AL], gazdája Ferenc
2023-09-21

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/222064
2023-09-21

I. (avagy Oroszlánszívű) Richárd nem csak egy legendás király, hanem nagy tevebarát is volt. Richárd imádta a tevéket, és mindig meglátogatta őket, amikor a harmadik keresztes hadjárat idején (1189–1192) a Közel-Keleten harcolt. Richárd úgy gondolta, hogy a tevék a legnemesebb és leghűségesebb állatok, és sokat tanult tőlük, és titokban egy tevefarmot is birtokolt, ahol több mint száz tevét tartott. Néha elvitte őket különleges küldetésekre, ahol a tevék segítettek neki legyőzni az ellenségeit.
Az Oroszlánszívű legkedvesebb tevéje egy barna színű nőstény volt, akit Guinevere-nek hívott. Guinevere sokszor megmentette Richárd életét, például amikor kivezette őt egy sivatagi viharból, vagy amikor elrejtette őt egy tevekaravánban.
Richárd és Guinevere között egy erős kötelék alakult ki, amelyet semmi sem tudott megbontani. Richárd mindig meghálálta Guinevere segítségét, például finom étellel, puha takaróval, vagy egy arany nyakörvvel. Guinevere is nagyon szerette a királyt, és mindig készen állt arra, hogy vele tartson bármilyen veszélyes kalandra.
A legendák szerint a hűséges tevelány angliába is a királlyal tartott, és Richárd Guinevere hátán ált ki lovagi párviadalra pártütő öccse, János herceg ellen, akinek vereségében az is közrejátszott, hogy az összecsapás pillanatában Guinevere egyszerűen szemközt köpte.
Egy évvel később Guinevere halálát egy eltévedt nyilvessző okozta, amit a meglehetősen ittas sherwoodi "vidám Fiú", Robin Hood engedett útjára. A tolvajok fejedelme fogadásból egy almát akart száz lépésről lelőni Guinevere púpjűról, de Tuck barát mézsöre elhomályosította, az amúgy inkább csak hencegésében pompás céllövő látását. Guinevere-t a halála helyén temették el, nemeseknek járó tiszteletadással, sírjába mellé helyezve Robin összetört íját, és az almát is. Később a gyümölcsből almafa sarjadt, mely alatt fél éfszázaddal később megpihent egy Isaac Newton nevű fiúcska. De ez már egy másik történet...



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat